Opština Veliko Gradište i Preduzeće za puteve Požarevac potpisali ugovor o saradnji
   23 Apr 2022, 12:16    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Opština Veliko Gradište i Preduzeće za puteve Požarevac potpisali ugovor o saradnji

Opština Veliko Gradište i Preduzeće za puteve d.o.o Požarevac potpisali su ugovor o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji ove podunavske  opštine  sa javnim plaćanjem.Ugovor su potpisali predsednik opštine Dragan Milić i direktor Preduzeća Milorad Bakalović.Ovim  ugovorom, ukupne  vrednosti od oko  1.8 miliona evra, Preduzeću za puteve povereno je održavanje putne infrastrukture i kapitalno ulaganje u narednih 10 godina, a osim ispunjavanja zakonskih obaveza, obezbeđuje se kontinuitet  i kvalitet održavanja putne infrastrukture čime će se unaprediti i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

           -Ovo je prvi ugovor na teritoriji Braničevskog okruga koji se potpisuje za održavanje putne infrastrukture. Nadam se da će korisnici, stanovnici opštine Veliko Grdište i drugi koji dolaze na teritoriju opštine – turisti, tranzitni putnici i drugi stanovnici Srbije koji dolaze u ovo područje, biti zadovoljni pruženim uslugama. Mi ćemo se truditi da što pre krenemo u saradnju sa opštinom i implementacijom ugovora i nadam se dobroj saradnji ubuduće.“, rekao je direktor Predizeća za puteve Požarevac Milorad Bakalović, zahvalivši ujedno svima na dosadašnjoj saradnji.

           Opština Veliko Gradište ima misiju da razvija turizam i idemo u dobrom pravcu. Jedan od najvećih problema, rekao bih, su putevi – da li je to letnje ili zimsko održavanje, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić I doda da je  Opština do sada imala dobrbu saradnju sa preduzećem za puteve Požarevac.
   -I meni je zadovoljstvo što smo danas odradili jednu veliku stvar. Zahvaljujem čitavom timu koji je radio na pripremi ugovora, na iznalaženju uslova. Opština Veliko Gradište ima misiju da razvija turizam i idemo u dobrom pravcu. Jedan od najvećih problema, rekao bih, su putevi – da li je to letnje ili zimsko održavanje, krpljenje rupa, ravnanje, košenje trave.. Mi smo imali do sada dobru saradnju sa Preduzećem za puteve, ali je to bilo od slučaja do slučaja, kada su dobijali na javnim nabavkama. Ovo je jedna druga priča gde će da bude prisutna saradnja na više godina i ona će da se manifestuje kvalitetnim održavanjem puteva – sanacijom, rekonstrukcijom, krpljenjem rupa, košenjem putnih pojaseva, nasipanjem makadamskih puteva i ulica, održavanjem signalizacije itd.“, poručio je presednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.
            Predsednik MIlić najavio je  i da bi ove godine trebalo da bude  veći deo poslova na asfaltiranju, presvlačenju i izgradnji novih ulica kao i ostalih  poslova što će doprineti kvalitetnijem životu kako građanima ove opštine tako i turistima koji dolaze u Veliko Gradište i na Srebrno jezero.Slične vesti

Otvorena obilaznica u šest traka do tunela Straževica

15 Jun 2022, 11:40

Sektor B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do Straževice zajedno sa novim (levim) tunelom Straževica, zvanično…

Zlatibor ne ide samo u visinu - počela izgradnja obilaznice

3 Jun 2022, 10:32

Na Zlatiboru je počela izgradnja 9,5 kilometara obilaznice, koja će ubrzati saobraćaj iz smera Crne Gore ka Višegradu…

Od 1. do 30. juna za saobraćaj zatvoren put Kostolac-Drmno

31 May 2022, 12:41

Služba za odnose sa javnošću EPS Ogranak „TE-KO Kostolac“
Obaveštava o izmeni režima saobraćaja na…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista