OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE DONIRALA VATROGASNOJ JEDINICI  VATROGASNU OPREMU
   25 Jun 2019, 16:42    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE DONIRALA VATROGASNOJ JEDINICI VATROGASNU OPREMU

Opština Veliko Gradište donirala je vatrogasno-spasilačkoj jedinici neophodnu vatrogasnu opremu  za gašenje šumskih I poljskih požara sa pumpama kojima se  povećava bezbednost I efikasnost gašenja vatrene stihije, vrednu 35 hiljade dinara.

Ovu opremu komandiru Vatrogasno-spasilačke jedinice Nenadu MIlićeviću,uručio je predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić.
         -Odlučili smo da vašoj vatrogasnoj jedinici doniramo 7 naprtnjača za  gašenje požara na otvorenom,sa željom da ih nikada ne koristite,ali nije lose da ih imate,za nedaj Bože. Znamo da je prošla godina bila sušna,da smo imali dosta požara  I možemo da kažemo I malo kritički da ljudi  ne vode  računa u takvim situacijama gde često pale svoje useve nesluteći da će tom prilikom izazvati požare I nesagledive posledice. Imali smo paljenje deponije,pa koristim ovu priliku da apelujemo na naše građane za savest I  da ne pale strništa I korove,jer pored štete zemljišta,pravimo I štetu živim bićima,posebno divljači,zatim šumama I drugim objektima,naglasio je predsednik Opštine,Dragan Milić.


     Milić je rekao da postoji  I  dobra   saradnja između Lokalne samopuuprave I Vatrogasno-spasilačke jedinice I da je   u proteklom periodu  iz budžetskih sredstava nabavljjena je   oprema za potrebe ove jedinice.
   -Kupili smo jedno terensko vozilo za potrebe naše Vatrogasno-spasilačke jedinice kao I druge potrebe koje koriste javne ustanove I opštinske službe,a pružena je pomoć na popravci vozila,nabavki goriva  I tako ćemo nastaviti I u buduće,dodao je Milić.


Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice  Nenad Milićević zahvalio se Draganu Miliću I Opštini veliko Gradište na ovoj donaciji kao I na pomoći proteklih godina,što su stvoreni uslovi da ova služba brzo reaguje na nepogode I požare I tako spreči ugrožavanje imovine građana kao I  materijalnnnnne štete na objektima I usevima.


Ova oprema omogućiće Vatrogasno-spasilačkoj jednici da  blagovremeno reaguje na pojavu požara na otvorenom prostoru I tako   spreči uništavanje imovine I velike materijalne štete vlasništvo države I građana.
Lj.NastasijevićSlične vesti

OBUKA CIVILNE ZAŠTITE PROTIV POŽARA

20 May 2019, 13:21

OBUKA SPECIJALNE JEDINICE CIVILNE ZAŠTITE OD POŽARA SPROVEDENA JE U VATROGASNOJ STANICI POŽAREVAC U TRAJANJU OD JEDNOG…

KONKURS ZA VATROGASNO-SPASILAČKE JEDINICE

3 Apr 2019, 14:09

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno -…

OBUKA PRIPADNIKA JEDINICE CIVILNE ZAŠTITE ZA ZAŠTITU OD POŽARA

21 May 2018, 11:31

SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA, ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE U POŽAREVCU, ORGANIZOVAO…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ: MNOGI BI TREBALO DA…

Građane Beograda danas čeka još jedan protest taksista koji su odustali od blokade…

14 Oct 2019, 14:55

DruštvoZATVARANJE ULICA ZBOG OBELEŽAVANJA…

ZBOG ODRŽAVANJA MANIFESTACIJA POVODOM OBELEŽAVANJA DANA OSLOBOĐENJA U PRVOM I DRUGOM…

14 Oct 2019, 14:49

Politika15. OKTOBRA ODRŽAĆE SE 33. SEDNICA…

Predsednik Skupštine opštine Golubac, Zoran Ćirković zakazao  je 33. Redovnu sednicu opštiskog…

14 Oct 2019, 14:36

Kursna lista