Opština Golubac usvojila budžet za 2021 godinu
   19 Dec 2020, 12:27    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Opština Golubac usvojila budžet za 2021 godinu

Uz poštovanje mera zaštite od pamdemije koronavirusa u Golupcu je održana četvrta redovna sednica skupštine opštine,poslednja u ovoj godini ,na kojoj se našlo 29 tačaka dnevnog reda od kojih je i Predlog odluke budžeta za narednu 2021.godinu koji iznosi  361,8  miliona  I u odnosu na  ovu godinu veći je  za 20 miliona dinara.

        -Povećanje budžeta u odnosu na ovu godinu je oko 20 miliona dinara od čega  su refundacija za realizovane projekte izgradbnja kanalizacije  u vrednosti od 10 miliona dinara,a ostalo je povećanje sredstava od poreza na zarade I na imovinu kao I  naknade za  korišćenje mineralnih sirovina.Porez na zarade je povećan u odnosu na plan iz 2020.godine,jer će sledeće godine doći do povećanja plata u javnom sektoru,a najveći iznos sredstava planirana je realčizaciju raznih projekata,naglasio je načelnik Opštinske uprave,Vladica Buljubaša.

        Za realizaciju projekata u oblasti organizacije saobraćaja u narednoj 2021.godini izdvojiće se 66,2 miliona dinara,za opše usluge lokalne samouprave 71,6 miliona dinara,komunalne delatnosti 34,7 miliona I za socijalnu I dečju zaštitu 20,1 milion duinara.

          U narednoj godini u planu je realizacija 11 projekata u oblasti vodovodne infratsrukture, izgradnji ulične rasvete u naselju Vinci,rekonstrukciji opštinskih I rehabilitaciju lokalnih puteva,izgradnji sportske infratsrukture I plaže na Dunavu u naselju Vinci,rekonstrukciji I uređenje atarskih puteva,nabavka vozila za odvoz smeća,izgradnja kanalizacije,investiciono održavanje domova kulture kao I izrada projektno-tehničke dokumentacije,zašta će se uložiti  123,8 miliona dinara.  
        
Prema rečima predsednika Skupštine opštine Zorana Ćirkovića budžet je realan, restriktivan i zadržao je razvojnu i  socijalnu komponentu, što znači da je i u narednoj godini obezbeđeno finansiranje projekata u  organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastsrukture,socijalne i dečije zaštite,urbanizma i prostornog planiranja,zdranstvene zaštite,predškolskog i osnovnog vaspitanje i obrazovanje,lokalnog ekonomskog razvoja,razvoju poljoprivrede i ruraralnog razvoja,razvoju turizma, kulture i informisanja i razvoju sporta.
          -Bilo je I nekih drugih tačaka dnevnog reda koje su se  odnosile na Plan detaljne regulacije,ekspropijacije zemljišta,unapređenju bolje životne sredine,stvaranju uslova za bolju turističku ponudu,jer je Golubac sada prepoznatljiv kao interesatna I prepoznatljiva turistička destinacija na Dunavu. Radićemo I na drugim projektima koji će doprineti našim građanima bolji život I rad u ovoj sredini.Nadam se, da ćemo se svi zajedno uz poštovanje svih mara zaštite izboriti sa pandemijom izazvane koronavirusom I vratiti normalom radu I životu u narednoj godini. Želim vam srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznije i da ih provedete u  zdravlju sa vašim porodicama, poručio je predsednik SO Golubac,Zoran Ćirković

Lokalni parlament na ovoj  sednici usvojio  Programu rada Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac,Javnog komunalnog preduzeća ,,Golubac’’,Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ i Turistike organizacije opštine Golubac za narednu 2021.godinu.


Usvojen je Program rada Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Golubac I  Predlog odluke  Programa o izmenama i dopunama Programa  Društva za razvoj turizma ,,Tvrđava Gollubački grad’’ kao  i Program o izmenama i dopunama programa o rasporedu i korišćenju sredstava subvencije za ovu 2020.godinu.Donete su I Odluke  o ustupanju gradske plaže u Golupcu na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću ,,Golubac’’ kao i odluke  o javnim parkiralištima na teritoriji  opštine Golubac.

          Na ovoj sednici  prihvaćen je i  Predlog kadrovskog plana Opštinske uprave Golubac za 2021.godinu kao  i o Predlog odluke  o usvajanju izveštaja o iskorišćenim  sredstvima subvenica za Preduzeće pristaništa i skladišta ,,Golubac’’.d.o.o.Usije. Usvojeno je i  nekoliko tačaka   koje se odnosile  na zahteve mesnih zajednica i otkupa suvlasničkih udela na pojedinim katastarskim parcelama u javnoj svojini na području ove podunavske opštine.



Slične vesti

Budžet Gradske opštine Kostolac za 2024. godinu nešto više od 400 miliona dinara

26 Dec 2023, 14:28

Odbornici Skupštine Gradske opštine Kostolac usvojili su budžet za 2024. godinu u iznosu od 400.288.002 dinara.…

Gradski bužet: Nešto više od pet milijardi dinara

25 Dec 2023, 14:52

Bužet grada Požarevca u 2024. godini oko 5,06 milijardi dinara, odlučili odbornici Skupštine grada Požarevca na današnjem…

Nakon Rebalansa 2 budžet Gradske opštine Kostolac iznosi nešto više od 420 miliona dinara

3 Nov 2023, 12:42

Rebalansom 2 budžeta odobrena su ukupno dodatna sredstva u iznosu 29.961.281 dinar.

Nakon Rebalansa 2, budžet Gradske…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista