OPŠTINA GOLUBAC USVOJILA BUDŽET ZA 2019 GODINU
   21 Dec 2018, 22:49    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA GOLUBAC USVOJILA BUDŽET ZA 2019 GODINU

Na  24.redovnoj  sednici Skupštine opštine u Golupcu usvojen je budžet za narednu 2019.godinu koji iznosi  397,6  miliona  I u odnosu u  ovu godinu manji je za 19 miliona dinara.

Planirani tekući prihodi I prodaja nefinansijske imovine ne4 mogu pokriti planirane rashoode pa je iskazan budžetski deficit od 37,7 miliona dinara,   I koji je planiran da se pokrije od domaćih zaduživanja u iznosu od 35 miliona I prenetim  sredstvima za posebne namene u iznosu od 6 miliona dinara.

          -Tako da je očigledno nekih 19 miliona manje iz razloga što nisu planirana  sva sredstva koje će Opština dobiti I po raznim konkursima,a nisu planirana u budžetu za 2019.godinu.Ministarstvo finansije je ocenilo da je bolje da se devastiranim opštinama daju sredstva na onosvu konkursa za odrežene konkretne projekte koji imaju namenski karakter,naglasila je Radmila Ivanović,načelnica odleneja za budžet I finansije opštine Golubac. 

 Za investicije, socijalnu pomoć i subvencije izdvojiće se 208 miliona dinara ili 52,4 odsto  od ukupnih budžetskih sredstava.

            -Tako da,mislim da je ovaj budžet razvoji I koji je projektovan na 397 miliona dinara od kojih nekih 208 miliona ide u investicije.Usvojeni su I programi rada Javnih preduzeća I ustanova,kaže predsednik SO Golubac,Zoran Ćirković.

               Nacrt budžeta bio je i na javnoj raspravi u 23 mesnih zajednica i gradu Golupcu,gde je meštanima predstavljen izveštaj šta se uradilo u ovoj kao i plan radova za narednu godinu.Ovakvu praksu koja je jedina u Braničevskom okrugu pa i Srbiji,rukovodstvio ove podunavske opštine nastaviće i u narednim godinama. 
   
            -Zadovoljni smo sa sprovedenom javnom raspravom  gde smo naše građane upoznali sa planiranim budžetom  I šta ćemo raditi u narednoj godini. Takođe,predstavili smo I jedan promo film koji prikazuje realizovane projekte u ovoj godini.Od naših građana dobili smo zahvalnost za sve što smo uradili u ovoj godini u njihovim naseljima kao I šta smo planirali da radimo,dodao je Ćirković.
Planirani budžet za narednu godinu je kao i u ovoj godini je razvojni i socijalni, a nastaviće se i sa inevstiranjem u infratsrukturu kao i u druge razvojne projekte,socijalna davanja i stimulacije,zašta će se uložiti oko 208 miliona dinara.
 
Lokalni parlament na poslednjoj senici u ovoj godini usvojio je i Program rada Centra za socijlani rad opština Veliko Gradište i Golubac ,Narodne biblioteke  ,,Veljko Dugošević’’,Turističke organizacije , Opštinskog štaba za vanredne situacije I Plana poslovanja Javnog Komunalnog preduzeća Golubac,za narednu 2019.godinu

.Usvojen je i predlog odluke Programa o izmenama i dopunama programa o poslovanju  kao i o izmenama i dopunama programa o rasporedu i korišćenju sredstava subvencija za d.o.o za razvoj turizma ,,Tvrđava Golubački grad’’ za ovu 2018.godinu .

Odbornici sun a ovoj poslednjoj sednici Skupštine opštine u Golupcu usvojili  I predlog kadrovskog plana Opštinske uprave kao I program rada Skupštine opštine Golubac za narednu 2019.godinu.
Lj.NastasijevićSlične vesti

U NOVOJ 2020. GODINI NOVE INVESTICIJE ZA KOSTOLČANE

28 Dec 2019, 11:28

PREDSEDNIK GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC  PREDSTAVIO JE GRAĐANIMA KOSTOLCA  BUDŽET KOJI JE PREDVIĐEN ZA 2020.…

OPŠTINA GOLUBAC USVOJILA BUDžET ZA 2020 GODINU

18 Dec 2019, 17:09

-Opština Golubac usvojila je budžet za 2020.godinu koji iznosi 342,2 miliona dinara -Oko 40 odsto budžetskih sredstava  planirano…

DELEGACIJA SKGO BORAVILA U OPŠTINI KUČEVO

12 Sep 2019, 21:42

Delegacija Stalne konferencije gradova I opština koju je  predvodio  njen generalni sekretar Đorđe Staničić…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista