OPŠTINA GOLUBAC USVOJILA BUDŽET ZA 2019 GODINU
   21 Dec 2018, 22:49    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA GOLUBAC USVOJILA BUDŽET ZA 2019 GODINU

Na  24.redovnoj  sednici Skupštine opštine u Golupcu usvojen je budžet za narednu 2019.godinu koji iznosi  397,6  miliona  I u odnosu u  ovu godinu manji je za 19 miliona dinara.

Planirani tekući prihodi I prodaja nefinansijske imovine ne4 mogu pokriti planirane rashoode pa je iskazan budžetski deficit od 37,7 miliona dinara,   I koji je planiran da se pokrije od domaćih zaduživanja u iznosu od 35 miliona I prenetim  sredstvima za posebne namene u iznosu od 6 miliona dinara.

          -Tako da je očigledno nekih 19 miliona manje iz razloga što nisu planirana  sva sredstva koje će Opština dobiti I po raznim konkursima,a nisu planirana u budžetu za 2019.godinu.Ministarstvo finansije je ocenilo da je bolje da se devastiranim opštinama daju sredstva na onosvu konkursa za odrežene konkretne projekte koji imaju namenski karakter,naglasila je Radmila Ivanović,načelnica odleneja za budžet I finansije opštine Golubac. 

 Za investicije, socijalnu pomoć i subvencije izdvojiće se 208 miliona dinara ili 52,4 odsto  od ukupnih budžetskih sredstava.

            -Tako da,mislim da je ovaj budžet razvoji I koji je projektovan na 397 miliona dinara od kojih nekih 208 miliona ide u investicije.Usvojeni su I programi rada Javnih preduzeća I ustanova,kaže predsednik SO Golubac,Zoran Ćirković.

               Nacrt budžeta bio je i na javnoj raspravi u 23 mesnih zajednica i gradu Golupcu,gde je meštanima predstavljen izveštaj šta se uradilo u ovoj kao i plan radova za narednu godinu.Ovakvu praksu koja je jedina u Braničevskom okrugu pa i Srbiji,rukovodstvio ove podunavske opštine nastaviće i u narednim godinama. 
   
            -Zadovoljni smo sa sprovedenom javnom raspravom  gde smo naše građane upoznali sa planiranim budžetom  I šta ćemo raditi u narednoj godini. Takođe,predstavili smo I jedan promo film koji prikazuje realizovane projekte u ovoj godini.Od naših građana dobili smo zahvalnost za sve što smo uradili u ovoj godini u njihovim naseljima kao I šta smo planirali da radimo,dodao je Ćirković.
Planirani budžet za narednu godinu je kao i u ovoj godini je razvojni i socijalni, a nastaviće se i sa inevstiranjem u infratsrukturu kao i u druge razvojne projekte,socijalna davanja i stimulacije,zašta će se uložiti oko 208 miliona dinara.
 
Lokalni parlament na poslednjoj senici u ovoj godini usvojio je i Program rada Centra za socijlani rad opština Veliko Gradište i Golubac ,Narodne biblioteke  ,,Veljko Dugošević’’,Turističke organizacije , Opštinskog štaba za vanredne situacije I Plana poslovanja Javnog Komunalnog preduzeća Golubac,za narednu 2019.godinu

.Usvojen je i predlog odluke Programa o izmenama i dopunama programa o poslovanju  kao i o izmenama i dopunama programa o rasporedu i korišćenju sredstava subvencija za d.o.o za razvoj turizma ,,Tvrđava Golubački grad’’ za ovu 2018.godinu .

Odbornici sun a ovoj poslednjoj sednici Skupštine opštine u Golupcu usvojili  I predlog kadrovskog plana Opštinske uprave kao I program rada Skupštine opštine Golubac za narednu 2019.godinu.
Lj.NastasijevićSlične vesti

DRAGAN MILIĆ POZIVA GRAĐANE DA UČESTVUJU U PLANIRANJU BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU

21 Aug 2019, 14:33

U opštini Veliko Gradište počele su aktivnosti  za planiranje  budžeta I javnih investicija za period…

U OPŠTINI GOLUBAC POČELA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA ZA 2019 GODINU

10 Dec 2018, 12:00

U opštini Golubac u toku je javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu 2019.godinu koja se odvija  u mesnim…

U KUČEVU ODRŽANE JAVNE RASPRAVE O BUDŽETU I NOVOM STATUTU OPŠTINE

7 Dec 2018, 11:05

U Kučevu je održana javna rasprava o budžetu  za 2019. godinu u delu predviđenom za kapitalne investicije u skladu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaSTALNA POSTAVKA SLIKA VELIKANI…

Stalna postavka izložba slika ,,Velikani srpskog pozorišta’’Udruženja građana…

24 Aug 2019, 13:39

PolitikaTANASKOVIĆ: MALE ŠANSE DA KOSOVO…

Ambicija da Albanci na Kosovu i Metohiji preuzmu srpske svetinje nije nova. Bivši ambasador…

24 Aug 2019, 13:30

PolitikaVUČIĆ: NE OČEKUJEM LAKU JESEN,…

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je govoreći o nedavnoj poseti SAD, da ne može da tumači…

24 Aug 2019, 13:15

Kursna lista