OPŠTINA GOLUBAC USPEŠNO REALIZOVALA RAZVOJNE PROJEKTE
   27 Jun 2019, 12:45    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA GOLUBAC USPEŠNO REALIZOVALA RAZVOJNE PROJEKTE

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvojeno je oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciji  velikih kapitalnih projekata  u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,obrazovanja,kulture i sporta.

Realizacijom planiranih projekata  u gradu Golupcu i u  naseljima  stvaraju se uslovi za  bolji život  građana. U protekle tri godine urađeno je više od  dvadeset velikih projekata

           

-MI smo u Opštini Golubac,u zadnjem nekom periodu od 3-4 godine uradili više od dvadeset velikih projekata. Počev od rekonstrukcije Golubačke tvrđave, dogradnje Sportske hale, otvaranja Srednje škole – Gimnazije, završetka Vatrogasnog doma, otvaranja konfekcijske fabrike u Radoševcu, izgradnje pristana, odnosno, prekograničnog prelaza u Usiju sa Opštinom Nova Moldava, izgradnje dva mosta na Peku, nove škole u Krivači, uz renoviranje i drugih školskih objekata Takođe se, uz brojne druge projekte, radilo na rešavanju problema vodosnabdevanja, kanalizacije i mnoge druge projekte,kaže prvi čovek ove podunavske Opštine,dr Nebojša Mijović. 
 
Kao prioritet za naredni period je modernizacija lokalne putne mreže u dužini od oko 20 kilometara.
Svake godine na lokalne puteve polažemo 8 do 10 kilometara asfalta, tako da naša sela dosta primereno izgledaju i oko 90 posto seoskih ulica je asfaltirano. Međumesni putevi su ostali u dužini od oko 20 kilometara i nadam se da ćemo ove godine oko dve trećine te dužine i asfaltirati. To obećanje nam je dato od strane predstavnika Ministartva građevine, ističe dr Mijović, i dodaje:
 
– Planiramo da završimo plažu i marinu u centru grada. To je veliki projekat koji iznosi oko 2 miliona evra. Takođe nam predstoji spajanje dela staze od gradskog jezgra Golupca do Golubačke tvrđave. Reč je o dužini od 3 kilometra, a vrednost projekta je oko 2 miliona dinara, s obzirom na to da se nasipa deo Dunava. Opština će spojiti ostatak staze od 9 kilometara, koji se prostire prema Vincima. Nakon toga nam ostaje jedna deonica od oko 1.700 metara. Nadam se da će ti radovi što pre početi, pošto nas je do sada ometalo vreme, a izvođač radova za tu deonicu je već izabran. Po okončanju, Golubac će u najkraćem vremenskom periodu imati najdužu stazu u regiji od 12 kolometara,dodao je dr Mijović.


Značajan na putu razvoja opštine Golubac je i strateški dokument kojim se definiše razvoj poljoprivrede uporedo sa razvojem turizma,kao i otvaranje manjih i srednjih preduzeća.
Lj.Nastasijević Slične vesti

OTVOREN GRANIČNI PRELAZ USIJE RUMUNSKI GRAD NOVA MOLDAVA

21 Dec 2019, 17:01

U podunavskom naselju Usiju kod Golupca juče je zvanično otvoren  granični prelaz između Srbije i Rumunije, čime je…

PROJEKAT EXCHANGE 5 USPEŠNO REALIZOVAN I PREDSTAVLJENI REZULTATI

18 Dec 2019, 11:27

PROJEKAT POD NAZIVOM „EFIKASNO UPRAVLJANJE JAVNOM SVOJINOM ZA USPEŠNIJE LOKALNE SAMOUPRAVE“, EXCHANGE…

PROJEKAT: NOVA ŠANSA ZA MLADE NEZAPOSLENE

17 Dec 2019, 10:24

UDRUŽENJE GRAĐANA „ŠANSA“ U PARTNERSTVU SA INSTITUTOM „GOŠA“ DOO IZ SMEDEREVSKE PALANKE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista