OPŠTINA GOLUBAC URUČILA AUTOSEDIŠTA RODITELJIMA NOVOROĐENIH BEBA
   23 May 2020, 12:00    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA GOLUBAC URUČILA AUTOSEDIŠTA RODITELJIMA NOVOROĐENIH BEBA

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa njegovim zamenikom Markom Stojakovićem,predsednikom Skupštine opštine Zoranom Ćirkovićem I Suzanom Pavlović iz Centra za Socijalni rad opština Veliko Gradište I Golubac,primio je  roditelje novorođenih beba u prethodnom periodu koji su ostvarili pravo na besplatna  auto sedišta koje je obezbedila  ova podunavska Opština.

Pravo na auto sedišta za bebe za protekli period od šest meseci ostvarilo je 10 porodica
Predsednik Mijović roditeljima čestitao rađanje beba,,ali je očekivao  više prinova I novih stanovnika opštine Golubac.

         -Vodimo neku kampanju I akciju da zadržimo mlade na našem području I trudimo se da na svaki način obezbedimo neka  nova radna mesta koliko je to u našoj  mogućnosti.Otvorili smo Golubačku tvrđavu gde rade oko 4o radnika,a zbog povećanja broja turista I velikog interesovanja za posetu tvrđavi,zaposliće se još neki broj mladih ljudi,radimo I na otvaranju neke nove fabrike,rekao je predsednik Opštine,dr Nebojša MijovićOpština Golubac je svoj razvoj vidi u turizmu,poljoprivredu I razvoju mali I srednjih preduzeća.U ovoj godini počeće izgradnja jednog novog hotela u Golupcu,tako će imate potrebe za nova radna mesta I zapošljavanje mladih kadrova raznih vrsta zanimanja.
           -Golubac postaje jedno važno turističko mesto I okosnica je razvoja ovog kraja I Donjeg Podunavlja. Uradili smo neke strateške dokumente I opredelili smo da naš prioritet u razvoju bude turizam,pored poljoprivrede I malih I srednjih preduzeća. U ovoj godini treba da počne izgradnja jednog hotela,u kome će zaposlenje naći oko 50-setak radnika raznih zanimanja,počev od konobara,kuvara,pa do onih koji govore strane jezike,dodao je dr Mijović.

Već nekoliko godina opština Golubac radi na programu povećanja nataliteta za  svaku treću I sledeću prinovu u porodici za nezaposlene majke koje dobijaju po 25 hiljada dinara mesečno za narednih 15 godina.
         -Imamo jedan program koji sprovodimo već 5-6 godina,to je program povećanja nataliteta,gde nezaposlena majka za  treće I svako dalje dete rođeno dobija mesečni iznos od 25 hiljade dinara u narednih 15 godina.Za novorođene bebe obezbedili smo 50 auto sedišta za decu rođena u poslednjih godinu dana I mi ćemo biti uvek na raspolaganju da vam pomognemo. Ove godine očekujem da će biti otvorena radna mesta I to će biti prilika da posao nađete u našoj sredini,jer naša želja je da ovde ostanete da živitte I radite I tako date svoj doprinos u našem sveukupnoj razvoju ovog kraja, istakao je dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac prilikom podele auto sedišta roditeljima novorođenih beba.


Pravo na naknadu za  treće I svako drugo novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o finansijskoj podršci porodici i deci na teritoriji opštine Golubac, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Golubac
Lj.NastasijevićSlične vesti

Opština Golubac donirala Policijskoj stanici opremu za rad na terenu

23 Sep 2020, 14:40

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa svojim zamenikom Markom Stojakovićem I predsednikom Skupštine…

U Kučevo zasedalo Opštinsko veće

8 Sep 2020, 14:12

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Kučevu kojom je predsedavao predsednik opštine dr Ivan Rajičić …

OBELEŽENA 21. GODIŠNJICA OD POGIBIJE GENERALA LJUBIŠE VELIČKOVIĆA

1 Jun 2020, 13:36

POVODOM 21 GODINE OD POGIBIJE BIVŠEG KOMANDANTA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIV VAZDUŠNE ODBRANE GENERAL PUKOVNIKA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIndijski vloger na Zlatiboru

Na Zlatiboru trenutno boravi jedan od najuticajnijih turističkih vlogera iz Indije, popularni…

28 Sep 2020, 13:20

ZdravljeU Braničevskom dvoje, a u Podunavskom…

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, potvrđeno je troje novobolelih na teritoriji…

28 Sep 2020, 12:41

DruštvoAzil Požarevac priprema kapacitete…

U požarevačkom azilu pripreme kapaciteta za hladne dane su u toku. Iz azila apeluju da budemo…

28 Sep 2020, 12:30

Kursna lista