OPŠTINA GOLUBAC URUČILA AUTOSEDIŠTA RODITELJIMA NOVOROĐENIH BEBA
   23 May 2020, 12:00    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA GOLUBAC URUČILA AUTOSEDIŠTA RODITELJIMA NOVOROĐENIH BEBA

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa njegovim zamenikom Markom Stojakovićem,predsednikom Skupštine opštine Zoranom Ćirkovićem I Suzanom Pavlović iz Centra za Socijalni rad opština Veliko Gradište I Golubac,primio je  roditelje novorođenih beba u prethodnom periodu koji su ostvarili pravo na besplatna  auto sedišta koje je obezbedila  ova podunavska Opština.

Pravo na auto sedišta za bebe za protekli period od šest meseci ostvarilo je 10 porodica
Predsednik Mijović roditeljima čestitao rađanje beba,,ali je očekivao  više prinova I novih stanovnika opštine Golubac.

         -Vodimo neku kampanju I akciju da zadržimo mlade na našem području I trudimo se da na svaki način obezbedimo neka  nova radna mesta koliko je to u našoj  mogućnosti.Otvorili smo Golubačku tvrđavu gde rade oko 4o radnika,a zbog povećanja broja turista I velikog interesovanja za posetu tvrđavi,zaposliće se još neki broj mladih ljudi,radimo I na otvaranju neke nove fabrike,rekao je predsednik Opštine,dr Nebojša MijovićOpština Golubac je svoj razvoj vidi u turizmu,poljoprivredu I razvoju mali I srednjih preduzeća.U ovoj godini počeće izgradnja jednog novog hotela u Golupcu,tako će imate potrebe za nova radna mesta I zapošljavanje mladih kadrova raznih vrsta zanimanja.
           -Golubac postaje jedno važno turističko mesto I okosnica je razvoja ovog kraja I Donjeg Podunavlja. Uradili smo neke strateške dokumente I opredelili smo da naš prioritet u razvoju bude turizam,pored poljoprivrede I malih I srednjih preduzeća. U ovoj godini treba da počne izgradnja jednog hotela,u kome će zaposlenje naći oko 50-setak radnika raznih zanimanja,počev od konobara,kuvara,pa do onih koji govore strane jezike,dodao je dr Mijović.

Već nekoliko godina opština Golubac radi na programu povećanja nataliteta za  svaku treću I sledeću prinovu u porodici za nezaposlene majke koje dobijaju po 25 hiljada dinara mesečno za narednih 15 godina.
         -Imamo jedan program koji sprovodimo već 5-6 godina,to je program povećanja nataliteta,gde nezaposlena majka za  treće I svako dalje dete rođeno dobija mesečni iznos od 25 hiljade dinara u narednih 15 godina.Za novorođene bebe obezbedili smo 50 auto sedišta za decu rođena u poslednjih godinu dana I mi ćemo biti uvek na raspolaganju da vam pomognemo. Ove godine očekujem da će biti otvorena radna mesta I to će biti prilika da posao nađete u našoj sredini,jer naša želja je da ovde ostanete da živitte I radite I tako date svoj doprinos u našem sveukupnoj razvoju ovog kraja, istakao je dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac prilikom podele auto sedišta roditeljima novorođenih beba.


Pravo na naknadu za  treće I svako drugo novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o finansijskoj podršci porodici i deci na teritoriji opštine Golubac, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Golubac
Lj.NastasijevićSlične vesti

OPŠTINSKA UPRAVA U VELIKOM GRADIŠTU OBUSTAVLJA RAD SA STRANKAMA PUTEM NEPOSREDNOG KONTAKTA

19 Mar 2020, 11:35

U cilju sprečavanja širenja zaraze i zaštite vašeg zdravlja i zdravlja zaposlenih, a u skladu sa Zaključkom…

SUTRA SE OBELEŽAVA DAN GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC

28 Jan 2020, 13:38

U SREDU ĆE SE OBELEŽITI VELIKI DAN ZA GRADSKU OPŠTINU KOSTOLAC, DAN OPŠTINE.
Kostolac je imao status opštine Požarevačkog…

SOCIJALNA PITANJA, VERSKE ZAJEDNICE I NVO U FOKUSU GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC

23 Dec 2019, 13:48

REBALANS BUDŽETA U GRADSKOJ OPŠTINI KOSTOLAC DOPRINEO JE UVEĆANJU FINANSIJSKIH SREDSTAVA NA RAČUN SOCIJALNE OBLASTI,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoEPIDEMIJA JENJAVA U BRANIČEVKOM…

IZ ZAVODA ZA  JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC PORUČUJU DA  EPIDEMIJA JENJAVA U BRANIČEVKOM…

27 May 2020, 13:55

DruštvoVulin: Vojna neutralnost je naš…

Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta…

27 May 2020, 13:29

DruštvoMinistar Ljajić: Nadam se da odluka…

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da se nada da odluka Crne…

27 May 2020, 13:27

Kursna lista