OPŠTINA GOLUBAC POTPISALA MEMORANDUM O SARADNJI SA SKGO
   27 Sep 2018, 14:43    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA GOLUBAC POTPISALA MEMORANDUM O SARADNJI SA SKGO

U Golupcu je potpisan Memorandum o saradnji između Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije i opštine Golubac u okviruo paketa podrške u implementaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou. Ovaj vid podrške je deo aktivnosti u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza", koji finansira Vlada Švedske.


         Memorandum su potpisali generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić i predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović.Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i zamenik ambasadora Kraljevine Švedske,  Joakim Verna.


             Paket podrške predstavlja skup aktivnosti prilagođen lokalnim potrebama i kreiran tako da pomogne lokalnoj samoupravi u rešavanju konkretnih problema ili ostvarenju određenog cilja u domenu pružanja usluga u oblasti zaštite životne sredine.


    -Ovaj projekat direktno pruža tehničku podršku kako bi se na najkvalitetniji način došlo do pravih predloga i budućih rešenja koja će se imolementirati u Golupcu. I tu je,ta podrška izuzetno važna,tako vrstu podrške dobijaju i druge lokalne samouprave u Srbiji. Nije Golubac jedini,ima i  većih koji se otvorili,zato što je komunikacija sa kolegama iz Švedske izuzetno otvorena,vrlo jasna,nema nekih zakulisnih priča.Sve je podređeno realizaciji osnovne teme i ubeđen sam da će i ovde u Golupcu doći do kvalitetnih rezultata,to znači i konkretnih predloga,naglasio je Đorđe Staničić,generalni sekretar SKGO.

          Projekat finansira Vlada Švedske, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona. 


       -Kada se govori o zaštiti čovekove okoline, nije samo pitanje novca već i način razmišljanja,nadam se da će se i to promeniti i da se već menja u Srbiji.Sama zaštita čovekove okoline i sve što je pred nama zahtevaće i značajne investicije,kako sa državnog tako i loklanog nivoa.Ali je veoma bitno  da ljudi shvate značaj zaštite čovekove okoline,rekao je zamenik ambasadora Kraljevine Švevdske u Srbiji, Joakim Verna.

        Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović rekao je da je svaka pomoć za malu i devastiranu opštinu kao što je Golubac od velikog značaja za njen dalji razvoj. Realizujemo razne projekte uz finansijsku pomoć Vlade Srbije,jedan deo projekata i sami finansiramo,a radimo i na realizaciji projekata u okviru programa prekogranične saradnje Rumunija-Srrbija.


         -Mnogo toga smo uradili u poslednje dve godine i trenutno radimo i nekih 20-tak projekata,neki su završeni,neki će biti uskoro završeni,tako da imamo neki pozitivan pomak i nadam se da ćemo uskoro biti u društvu malo boljih loklanih samouprava.Kao mala sredina znate da imamo problema sa ljudskim resursima,trudimo se da maksimalno iskoristimo te kapacitete koliko nam uslovi zadovoljavaju. Za sada uspevamo,a ovo je jedna od prvih saradnja sa ambasadom Švedske,što se i zahvaljujem g-dinu Vernu i njegovim saradnicima što je danas u Golupcu,u želji da se ugodno osećaju u ovom našem lepom gradu,dodao je dr Mijović.


            Cilj saradnje između opštine Golubac i Stalne konferencije gradova i opština je unapređenje kapaciteta Opštinske administracije i javnih komunalnih preduzeća za pružanje usluga u oblasti zaštite životne sredine i podignut nivo usluga koju opština Golubac u ovoj oblasti pruža građanima i privredi. Paket će pomoći lokalnim vlastima u podizanju nivoa efikasnosti rada, unapređenju kapaciteta i pružanju usluga na inovativan, efikasan i održiv način, u skladu sa evropskim vrednostima i najboljim praksama.


        Trajanje tehničke podrške je 24 meseca i biće implementirana u periodu od ovog meseca pa  do septembra 2020. godine.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJEKTA PODRŠKA ODRŽIVOM ZAPOŠLJAVANJU ROMA

28 Dec 2018, 10:26

U SVEČANIM SALONIMA GRADSKOG ZDANJA PREDSTAVLJENA JE REALIZACIJA PROJEKTA ,,PODRŠKA ODRŽIVOM ZAPOŠLJAVANJU…

ODRŽANA RADIONICA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

5 Dec 2018, 13:35

U PROSTORIJAMA BIBLIOTEKE ,,SRBOLJUB MITIĆ“ U MALOM CRNIĆU ODRŽANA JE RADIONICA ,,DISKRIMINACIJA I MEHANIZMI ZA BORBU…

ZA TRI PROJEKTA IZ PROGRAMA EU PRO OPŠTINI KUČEVO 216 HILJADA EVRA

15 Nov 2018, 11:16

U Kragujevcu je  juče  predsedniku Skupštine opštine Kučevo Vladimiru Stojanoviću svečano uručena…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMNOGO PREDUSLOVA ZA ŠIRENJE MREŽE

DA LI ĆE SE PROŠIRITI TOPLIFIKACIONA MREŽA U NAREDNIM GODINAMA I ŠTA JE NEOPHODNO…

18 Feb 2019, 14:19

ZanimljivostiPRORADILA BABUŠKA NA DUNAVU KOD…

Stabilizacija vremena i malo otoplenje proteklih dana izmamilo je sportske ribolovce da zabace…

18 Feb 2019, 14:19

DruštvoSAVETOVANJE PČELARA U KOSTOLCU

ODRŽANO JE OSMO MEĐUNARODNO SAVETOVANJE PČELARA BRANIČEVSKOG OKRUGA U PROSTORIJAMA CENTRA…

18 Feb 2019, 14:15

Kursna lista