Opština Golubac donirala Policijskoj stanici opremu za rad na terenu
   23 Sep 2020, 14:40    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Opština Golubac donirala Policijskoj stanici opremu za rad na terenu

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa svojim zamenikom Markom Stojakovićem I predsednikom Skupštine opštine Zoranom Ćirkovićem  održao je sastanak sa  predstavnicima Policijske stanice u Golupcu  i  načelniku Marku Lazareviću uručio  saobraćajnu opremu neophodnu za rad ove službe.

Predsednik Mjović je prilikom uručenja ove opreme  pripadnicima Mninistarstva unutrašnjih poslova rekao da  svake godine, opština  izdvoja sredstva za opremu iz programa Saveta za bezbednost u saobraćaju kako bismo sprečili neželjene situacije.Vrednosti  ove opreme  je  250 hiljada dinara. Ova sredstva su skromna, ali značajna za bezbednost saobraćaja. Saradnja sa policijom je na visokom nivou i ovom prilikom im zahvaljujem. Zadovoljni smo situacijom i opština Golubac će  nastaviti I dalje da pomaže, a namera nam je da kroz edukaciju i kaznenu politiku smanjimo broj nezgoda.

           -Mi u stvari svake godine Iz budžeta opštine Golubac izdvojimo sredstva za nabavku potrebne opreme Policijskoj stanici  u zavisnosti od njihovih potreba. Ova sredstva koja se izdvaju za potrebe Policijske stanice kreću se od 200 hiljada  pa do 1,5 miliona dinara godišnje.Pre dve godine kupljeno je jedno putničko vozilo,zatim smo donirali računare,štampače I druge opreme za funkcionisanje I rad Policijske stanice.Današnja donacija sastoji se od opreme za rad na terenu saobraćajne policijei među ovom opremom je jedan aparat za merenje alkohola u krvi I alkotekst,zatim računar,lampe I prsluka. Vrednost ove opreme je oko 250 hiljade dinara,rekao je predsednik Opštine dr Nebojša Mijović.

Pored donacije pripadnicima Policijske stanice u Golupcu opština Golubac ulaže sredstva  I  na stvaranju uslova za bezbednost saobraćaja u naseljima-
              -Pored ove opreme,pre izvwesnog vremena želeli smo da učestvujemo u bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Golubac tako da smo pore Policijske stanice I njihovim službama uručili I dobar deo sredstava građanima kako bi bili što ispravniji na putu što ćemo ovo nastaviti I u budućnosti,dodao je dr Mijović.

Načelnik Policijske stanice Golubac Marko Lazarević je na sastanku izrazio veliku zahvalnost na donacije čelnicima ove podunavske opštine u nadi da ovu saradnju nastave I u narednom periodu. Sastanak na kojem je potpisan ugovor o donaciji završen je uz obostrane želje da se uspešna saradnja nastavi i u budućnosti.



Slične vesti

Milić: Nastavljamo sa realizacijom velikih investicija

8 Feb 2024, 13:12

Opština Veliko Gradište se poslednjih godina, pa i decenija razvija i ulaže velika sredstva za poboljšanje…

Privremeni organ u Kučevu podržao sprovođenje politike ruraralnog razvoja u ovoj godini

17 Nov 2023, 16:20

Članovi Privremenog organa opštine Kučevo, na trećoj sednici ovog organa razgovarali su I doneli odluke među kojima …

U Kučevu zasedalo opštinsko veće

22 Aug 2023, 16:49

Na 21. sednici Opštinskog veća u Kučevu  usvojen je izveštaj Javnog komunalnog preduzeća ,,Kučevo’’…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista