Opština Golubac donirala  knjige ustanovama i Turističkoj organizaciji
   17 Oct 2020, 13:50    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Opština Golubac donirala knjige ustanovama i Turističkoj organizaciji

Opština Golubac uporedu sa izgradnjom  infrastrukture i turizma realizuje projekte i pomaže razvoj kulture.Oktobar je mesec knjige,pa je iz opštinske kase izdvojeno 400 hiljade dinara za donaciju četiri kopleta knjiga sa naslovima iz srpske istorije  golubačkog kraja i Braničevskog okrugai i ovi kopeti donirani su  ,Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’,Turističkoj organizaciji i Osnovnim školama ,,Branko Radičević’’ Golubac i ,,Veljko Dugošević’’ iz Braničeva.

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović primio je direktore ovih ustanova i  uručio im je ove komlete knjiga koji će obogatiti njihov književni fond i biti dostupne ljubiteljima knjige ove podunavske opštine. 


              -Porez razvoja infratsrukture želimo i realizacija projeketa u drugim oblastima radimo i na razvoju kulture,gde često doniramo našim ustanovama i preduzećima,a vrednost ove donacije je oko 400 hiljade dinara koja su izdvojena iz budžeta opštine Golubac. Ovo su najnovija izdana iz srpske istorije, o spomenicima prisijedinjenja od 1918-2018 kao kruna vekovne borbe za oslobođenje i ujedinjenje kao i iz istorije golubačkog kraja i Braničevskog okruga.Nadam se da će ova književna dela biti od koruisti ovim ustanovamma ali i našim građanima koji vole knjigu,rekao je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.


Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ poseduje oko 35 hiljade knjiga,pa če ova donacija još više obogati ovaj književni fond i tako obradovati svoje čitaoce.

-Biblioteka je kulturna ustanova koja se bavi knjigom i u našem fondu imamo preko 35 hiljade naslova,što je za ovu malu biblioteku  i u krajnem slučaju malu opštinu kao što je Golubac sasvim dovoljan  knjižni fond.Imamo naše stalne čitaoce koji redovno čitaju ove knjige. Današnja poseta opštini  bila je dosta interesatna i draga,jer rukovodstvo često dolazi u našu ustanovu i dosta nam pomaže u našem radu. Ove knjige koje smo dobili su značajne količinski i u formatu i siguran sam da će dobro doći našoj biblioteci da pojačamo i ovako veliku zbirku knjiga,naglasio je Milen Bogojević,vd direktora Nariodne biblioteke ,,veljko Dugošević’’ Golubac.

Osnovna škola ,,Branko Radičević’’ poseduje svoju školsku biblioteku i u rafovima nalazi se 14.600 književnih izdanja.

         -Koristim priliku da se zahvalim predsedniku opštine dr Nebojši Mijoviću na ovom prelepom gestu i donaciji ovih knjiga koje će obogatiti naš knjižni fond u školskoj biblioteci koji iznosi 0ko 14.600 knjiga,dodao je direktor Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ Saša Đorđević.

Pored ove donacije knjiga Opština Golubac pomoža u stvaranju uslova za bolje uslove pohađanja nastave  i boravak učenika u Osnovnoj školi ,,Veljko Dugošević’’ u  Braničevu.
             -Ovo je za našu školu značajna donacija da se obezbedi deci potrebna literatura kao i uslovi za rad i funkcionisanje škole. Želim da ovom prilikom pohvalim opštinu Golubac što vodi brigu o našoj školi i pomaže u realizaciji naših planova i projekata. Ove vredne knjige su jedna od nizu donacija koje smo dobili o lokaane samoupravei one će obogatiti našu školsku biblioteki,rekao je Dragan Furunović,sdirektor Osnovne škole ,,Veljko Dugošević’’ iz Braničeva.

 U oblasti kulture Iz opštinske kase  u opštini Golubac u ovoj godini popravljeno je nekoliko Domova kulture u naseljima.U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’,pa će  ovaj grad prvi put dobiti  I Kulturni centar,jer je do sada Biblioteka obavljala I ovu funkciju,a u planu je i otvaranje Narodnog muzeja.Slične vesti

Čep za henikep

18 Dec 2020, 11:40

Pomoć unesrećenima ne mora uvek da bude novčana ili materijlna, i male stvari mogu da doprinesu ostvarivanju cilja . U saradnji…

Novac za novogodišne praznike otišao teško oboleloj deci

15 Dec 2020, 13:12

Umesto novogodišnjih troškova opština Veliko Gradište preusmeri za lečenje dece koja boluju…

Gradonačelnik: Grad ne može da daje donacije

30 Nov 2020, 12:21

Zakonski nije moguće da ni jedan grad ni jedna lokalna samoprava daje donacije.u proteklim danima zaista smo razmatrali…

Postavite komentar


  1. Zacudjen
    October 17, 2020 | 22:46:57
    Komplet knjiga košta 100.000 rsd?! Hmm - 15 + 15

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPoklon paket i zlatnik za prvorođenu…

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić  sa svojim  saradnicim…

19 Jan 2021, 14:03

HronikaOtkrivena laboratorija za uzgoj…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu pronašli su improvizovanu…

19 Jan 2021, 13:25

HronikaŠapčani krali armaturno gvožđe…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu rasvetlili su dve  krađe…

19 Jan 2021, 13:19

Kursna lista