Opština Golubac donirala  knjige ustanovama i Turističkoj organizaciji
   17 Oct 2020, 13:50    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Opština Golubac donirala knjige ustanovama i Turističkoj organizaciji

Opština Golubac uporedu sa izgradnjom  infrastrukture i turizma realizuje projekte i pomaže razvoj kulture.Oktobar je mesec knjige,pa je iz opštinske kase izdvojeno 400 hiljade dinara za donaciju četiri kopleta knjiga sa naslovima iz srpske istorije  golubačkog kraja i Braničevskog okrugai i ovi kopeti donirani su  ,Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’,Turističkoj organizaciji i Osnovnim školama ,,Branko Radičević’’ Golubac i ,,Veljko Dugošević’’ iz Braničeva.

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović primio je direktore ovih ustanova i  uručio im je ove komlete knjiga koji će obogatiti njihov književni fond i biti dostupne ljubiteljima knjige ove podunavske opštine. 


              -Porez razvoja infratsrukture želimo i realizacija projeketa u drugim oblastima radimo i na razvoju kulture,gde često doniramo našim ustanovama i preduzećima,a vrednost ove donacije je oko 400 hiljade dinara koja su izdvojena iz budžeta opštine Golubac. Ovo su najnovija izdana iz srpske istorije, o spomenicima prisijedinjenja od 1918-2018 kao kruna vekovne borbe za oslobođenje i ujedinjenje kao i iz istorije golubačkog kraja i Braničevskog okruga.Nadam se da će ova književna dela biti od koruisti ovim ustanovamma ali i našim građanima koji vole knjigu,rekao je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.


Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ poseduje oko 35 hiljade knjiga,pa če ova donacija još više obogati ovaj književni fond i tako obradovati svoje čitaoce.

-Biblioteka je kulturna ustanova koja se bavi knjigom i u našem fondu imamo preko 35 hiljade naslova,što je za ovu malu biblioteku  i u krajnem slučaju malu opštinu kao što je Golubac sasvim dovoljan  knjižni fond.Imamo naše stalne čitaoce koji redovno čitaju ove knjige. Današnja poseta opštini  bila je dosta interesatna i draga,jer rukovodstvo često dolazi u našu ustanovu i dosta nam pomaže u našem radu. Ove knjige koje smo dobili su značajne količinski i u formatu i siguran sam da će dobro doći našoj biblioteci da pojačamo i ovako veliku zbirku knjiga,naglasio je Milen Bogojević,vd direktora Nariodne biblioteke ,,veljko Dugošević’’ Golubac.

Osnovna škola ,,Branko Radičević’’ poseduje svoju školsku biblioteku i u rafovima nalazi se 14.600 književnih izdanja.

         -Koristim priliku da se zahvalim predsedniku opštine dr Nebojši Mijoviću na ovom prelepom gestu i donaciji ovih knjiga koje će obogatiti naš knjižni fond u školskoj biblioteci koji iznosi 0ko 14.600 knjiga,dodao je direktor Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ Saša Đorđević.

Pored ove donacije knjiga Opština Golubac pomoža u stvaranju uslova za bolje uslove pohađanja nastave  i boravak učenika u Osnovnoj školi ,,Veljko Dugošević’’ u  Braničevu.
             -Ovo je za našu školu značajna donacija da se obezbedi deci potrebna literatura kao i uslovi za rad i funkcionisanje škole. Želim da ovom prilikom pohvalim opštinu Golubac što vodi brigu o našoj školi i pomaže u realizaciji naših planova i projekata. Ove vredne knjige su jedna od nizu donacija koje smo dobili o lokaane samoupravei one će obogatiti našu školsku biblioteki,rekao je Dragan Furunović,sdirektor Osnovne škole ,,Veljko Dugošević’’ iz Braničeva.

 U oblasti kulture Iz opštinske kase  u opštini Golubac u ovoj godini popravljeno je nekoliko Domova kulture u naseljima.U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’,pa će  ovaj grad prvi put dobiti  I Kulturni centar,jer je do sada Biblioteka obavljala I ovu funkciju,a u planu je i otvaranje Narodnog muzeja.Slične vesti

Humanitarna akcija "Svratištu za decu"

3 Nov 2020, 9:29

Donaciju “Svratištu za decu” organizovalo je Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma “Od…

Fondacija ustupa violine učenicima Muzičke škole

21 Oct 2020, 10:34

Fondacija “Vlastimir Pavlović Carevac ustupiće tri violine na korišćenje Muzičkoj škole „Stevan…

Udruđenje Od knjige do duše za Svratište za decu u Beogradu

21 Oct 2020, 10:30

Udruženje "Od knjige do duše" iz Kostolca organizuje humanitarnu akciju prikupljanja zimske garderobe,…

Postavite komentar


  1. Zacudjen
    October 17, 2020 | 22:46:57
    Komplet knjiga košta 100.000 rsd?! Hmm - 9 + 9

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDezinfekcija javnih površina I…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac u skladu sa propisanim merama Vlade Republike…

27 Nov 2020, 14:06

ZdravljeZZJZ Požarevac: 137 novoobolelih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac do 13 časova još 137 slučajeva…

27 Nov 2020, 12:50

SportDve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

Mladi Požarevljuanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu,…

27 Nov 2020, 12:49

Kursna lista