OMLADINSKI  KAMP U DOBRI KOD GOLUPCA
   11 Apr 2017, 13:08    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


OMLADINSKI KAMP U DOBRI KOD GOLUPCA

Omladina JAZAS-a Požarevac sa partnerima,Turističkom organizacijom Golubac, Osnovnom Školom ,, Branko Radičević’’ i Kancelarijom za mlade opštine Golubac u naselju Dobra od 4-og do 18-og avgusta ove godine organizuje Međunarodni omladinski volonterski kamp. Radiće se na uređenju i stvaranju uslova za učenje i boravak učenika u Osnovnoj  školi u ovom podunavskom naselju.


 Omladina JAZAS-a Požarevac postoji od 1997. i promoviše volontiranje i aktivnosti mladih, unapređuje zdravlje i bezbednost mladih i kroz timski rad i istrajnost doprinosi razvoju civilnog društva.


Ove godine projekat je usmeren na poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika male seoske škole u selu Dobra. Volonteri će uređivati prostorije i fasadu osnovne škole, koju pohađaju učenici/ce iz dva sela: Dobra i Brnjica, kao i školsko dvorište. Radiće se na uređenju spoljašnjeg dela zida – fasade i oslikavanja  muralima. Urediće školsko dvorište postavljanjem mobilijara za odmor i sportske aktivnosti učenika izradom i postavljanjem klupa, dva stola, farbanjem ograde i obnavljanjem terena za odbojku. Učesnici će biti smešteni u fiskulturnoj sali škole, gde će biti postavljene strunjače. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Sala je opremljena toaletima i tuševima. Spolja će biti postavljen i jedan solarni tuš. Hranu će pripremati sami u okviru školske kuhinje od namirnica koje će obezbediti organizator. Poneki obrok će biti spremljen od strane organizatora ili doniran od lokalnog stanovništva. Selo Dobra nalazi se u Severoistočnoj Srbiji u okviru Nacionalnog parka Đerdap na 150 km od Beograda, 24 km od Golubca sedišta Opštine,gde je Dunav najširi i najuži u svom toku i 30 km od Donjeg Milanovca.


U slobodno vreme učesnici će biti upoznati sa bogatom florom i faunom Nacionalnog parka ,,Đerdap’’, biće organizovan izlet do manastira Tuman, obilazak Golubačke tvrđave, Trajanove table i Muzeja Lepenski vir i poseta etno muzeju. Biće organizovane radionice učenja starih srpskih igara, sportske aktivnosti, pecanje na plovak, vožnja katamaranom, i poseta festivalu Dana Mladih u Golupcu.
Lj.Nastasijević   Slične vesti

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Nova šansa za zaposlenje

2 Feb 2024, 12:02

U Gradskoj upravi potpisani su Ugovori o saradnji sa organizacijom „HELP“ o sprovođenju projekta „Pomoć…

Plan razvoja opštine Golubac za period 2024 - 2031,

1 Feb 2024, 12:34

U Golupcu je počela sprovoženje Plana razvoja opštine Golubac za period 2024 – 2031,

planU sali Narodne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista