OMLADINSKI  KAMP U DOBRI KOD GOLUPCA
   11 Apr 2017, 13:08    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


OMLADINSKI KAMP U DOBRI KOD GOLUPCA

Omladina JAZAS-a Požarevac sa partnerima,Turističkom organizacijom Golubac, Osnovnom Školom ,, Branko Radičević’’ i Kancelarijom za mlade opštine Golubac u naselju Dobra od 4-og do 18-og avgusta ove godine organizuje Međunarodni omladinski volonterski kamp. Radiće se na uređenju i stvaranju uslova za učenje i boravak učenika u Osnovnoj  školi u ovom podunavskom naselju.


 Omladina JAZAS-a Požarevac postoji od 1997. i promoviše volontiranje i aktivnosti mladih, unapređuje zdravlje i bezbednost mladih i kroz timski rad i istrajnost doprinosi razvoju civilnog društva.


Ove godine projekat je usmeren na poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika male seoske škole u selu Dobra. Volonteri će uređivati prostorije i fasadu osnovne škole, koju pohađaju učenici/ce iz dva sela: Dobra i Brnjica, kao i školsko dvorište. Radiće se na uređenju spoljašnjeg dela zida – fasade i oslikavanja  muralima. Urediće školsko dvorište postavljanjem mobilijara za odmor i sportske aktivnosti učenika izradom i postavljanjem klupa, dva stola, farbanjem ograde i obnavljanjem terena za odbojku. Učesnici će biti smešteni u fiskulturnoj sali škole, gde će biti postavljene strunjače. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Sala je opremljena toaletima i tuševima. Spolja će biti postavljen i jedan solarni tuš. Hranu će pripremati sami u okviru školske kuhinje od namirnica koje će obezbediti organizator. Poneki obrok će biti spremljen od strane organizatora ili doniran od lokalnog stanovništva. Selo Dobra nalazi se u Severoistočnoj Srbiji u okviru Nacionalnog parka Đerdap na 150 km od Beograda, 24 km od Golubca sedišta Opštine,gde je Dunav najširi i najuži u svom toku i 30 km od Donjeg Milanovca.


U slobodno vreme učesnici će biti upoznati sa bogatom florom i faunom Nacionalnog parka ,,Đerdap’’, biće organizovan izlet do manastira Tuman, obilazak Golubačke tvrđave, Trajanove table i Muzeja Lepenski vir i poseta etno muzeju. Biće organizovane radionice učenja starih srpskih igara, sportske aktivnosti, pecanje na plovak, vožnja katamaranom, i poseta festivalu Dana Mladih u Golupcu.
Lj.Nastasijević   Slične vesti

Požarevac u programu EU Exchange 6

4 Nov 2022, 13:40

U Požarevcu je održan uvodni sastank partnerskog foruma za izradi plana razvoja grada Požarevca 2023-2030. koji se održava…

U Golupcu počela realizacija projekta Kreativne žene golubačke

31 Oct 2022, 15:32

Opština Golubac počela je sa realizacijom projekta ,,Kreativne žene  golubačke'', podržan od strane…

Realizacija projekata izgradnje pristaništa za brodove u Ramu i marine na Srebrnom jezeru

28 Oct 2022, 17:49

Na sastanku predsednika opštine Dragana Milića sa direktorom Agencije za upravljanje lukama Vukom Perovićem i njihovim…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeCane Babović II iIII deo bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac obaveštava da zbog radova na mreži od 12:00 do…

30 Nov 2022, 12:00

ZdravljeJapan je zemlja stogodišnjaka

Tajna je u ishrani bogatoj jodom        Stanovnici zemlje izlazećeg sunca imaju…

30 Nov 2022, 11:03

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

Kursna lista