Oktobar berićetan - na Zlatiboru povećan broj noćenja za 10 odsto
   26 Nov 2022, 10:25    Čajetina    SATTV    Marija Vajner


Oktobar berićetan - na Zlatiboru povećan broj noćenja za 10 odsto

Zlatibor spremno čeka posetioce tokom čitave godine, dok je jesen pravo vreme za miran odmor na planini raznovrsnih sadržaja, kvalitetnog programa i izuzetnih prirodnih blagodeti.

Ovaj period je ljubiteljima najposećenije srpske planine možda i najpogodnije vreme za boravak u prirodi: prijatna temperatura, blago sunce, nestvarne boje Zlatibora pravi su recept za odmor i uživanje.

Tome pogoduje što vrhunski hoteli, kvalitetan privatan smeštaj, odmarališta, konačišta, seosko-turistička domaćinstva konstantno rade na unapređenju svoje usluge, a to posetioci prepoznaju i redovnim dolascima doprinose odličnoj  popunjenosti kapaciteta.

A da je ova planinska destinacija vrlo posećena govore podaci na uzorku Turističke organizacije Zlatibor, prema kojima je u prvih 10 meseci 2022. zabeležen porast broja noćenja od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Znatan porast je evidentiran u mesecu oktobru od čak 54 odsto. Lokaliteti i atrakcije su na raspolaganju turistima sa mnoštvom sadržaja za goste svih uzrasta. Nezaobilazna atrakcija je svakako ‘’Gold gondola’’. U poslednjem vikendu oktobra u neprocenljivom pogledu na “zlatnu planinu” sa visina tokom vožnje zlatiborskom ‘’Gold gondolom’’ uživalo je preko 4.100 turista. Dnevni prosek ovogodišnjeg oktobra bio je četiri puta veći nego prethodne godine. Prodato je dva puta više karata nego u istom periodu prošle godine. Ono što posebno ohrabruje celokupnu turističku privredu Zlatibora je povećanje broja stranih gostiju – oko 35 odsto u odnosu na 2021. godinu.

‘’Zlatna planina’’ kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji posetiocima pruža mogućnost da se upoznaju sa mnoštvom lokaliteta, ne samo na Zlatiboru nego i u okolini, koji predstavljaju pravi raj za rekreaciju i uživanje. Jednodnevni izleti se organizuju svakodnevno u okviru turističkih agencija koje se nalaze u samom centru Zlatibora. Tokom izleta turisti imaju priliku da otkriju srce zlatiborske tradicije - Muzej ‘’Staro selo’’ Sirogojno, svet avanture - Dino i Avantura park, duh Zapada spojen sa autentičnim vrednostima našeg kraja - ‘’El Paso Siti’’, i druga mesta u skladu sa svojim interesovanjima.

Za ljubitelje aktivnog odmora tu su pešačke staze koje posetiocima otkrivaju netaknutu prirodu Zlatibora.

Omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru je „Staza zdravlja“, koja vodi od centra Zlatibora do čuvenog spomenika na Šumatnom brdu. Bez velikih uspona, lagana za hodanje, sa usputnim klupicama za odmor i nekoliko letnjikovaca na vrhu pravo je mesto da se udahne “ruža vetrova”. Nezaobilazne staze za šetnju vode i do okolnih vidikovaca: Oko, Obadovo brdo, Gradina, vrh Čigota…

Ko voli odmor na planini prepunoj sadržaja i prirodnih blagodeti zna da je Zlatibor pravi izbor tokom čitave godine.Slične vesti

Počinje ski sezona na Torniku

1 Feb 2023, 9:20

Od srede, 1. februara, u ski centru Tornik počinje ski sezona.


Skijališta Srbije su pripremila za skijaše…

Konferencija Inovacije u turizmu na Zlatiboru

28 Jan 2023, 9:44

Konferencija ,,Inovacije u turizmu", dvodnevno okupljanje predstavnika  turističke privrede, turističkih agencija,…

Uređene nove staze u Stopića pećini

25 Jan 2023, 15:42

U novu 2023. godinu Stopića pećina ulazi još lepša i bogatija za novih 60 metara staze koja je uređena i dostupna…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Biblioteci u Golupcu odrzano…

U  organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu…

4 Feb 2023, 13:09

DruštvoPrijava za zakup javne površine…

Obaveštavaju se sve zainteresovane stranke za zauzeće javne površine tokom osmomartovskih…

4 Feb 2023, 12:43

DruštvoStanovnik Srbije u proseku provede…

Podaci iz Istraživanja o korišćenju vremena pokazuju da žene u Republici Srbiji, u…

4 Feb 2023, 12:32

Kursna lista