Ognjen Jeremić - đak generacije OŠ "Miloš Savić" iz Poljane
   2 Dec 2023, 11:21    Požarevac    SAT TV    Marija Vajner


Ognjen Jeremić - đak generacije OŠ "Miloš Savić" iz Poljane

Ognjen Jeremić, učenik generacije 2022/2023. je još jedan od mnogobrojnih đaka koji su istakli svojim zalaganjem, marljivim radom, ali i dobročinstvom i svestranošću.Kaže da je škola ispunila njegova očekivanja i pružila priliku da usvoji sva potrebna znanja i bio spreman za dalje školovanje.

„Sebe nakon školovanja vidim kao poštovanog predstavnika multinacionalne kompanije“, odlučan je Ognjen.

Odeljenski starešina je Milena Aleksić, profesor engleskog jezika ima samo lepe reči za još jednu generaciju koju je vodila.

„To su divna deca! Uvek nasmejani, čistog srca, spremni da prave nestašluke, ali i da pokažu na ličnom primeru šta je drugarstvo. Svako od njih me je naučio važnim životnim lekcijama“, priča razredna i dodaje:

„Ognjen je kao „hodajuća enciklopedija“. Uvek je o svemu informisan, svestran je i spreman da iskaže svoje mišljenje na akademski način. Poseduje veliko srce, svima pomaže, uvek je spreman za čas i odgovorno pristupa radu“, ponosna je razredna Milena Aleksić.

Osnovna škola "Miloš Savić" Lučica obuhvata tri škole u tri sela - Lučici, Prugovu i Poljani. U selima Lučica i Poljana je osmogodišnja, dok je u Prugovu četvorogodišnja škola.Prema nekim saznanjima, škola u Lučici postoji od 1840. godine, u Poljani od 1869. godine, a u Prugovu od 1895. godine. Verifikovano činjenicama da je Požarevac u to vreme, jedan od najvećih gradova, još 1733. godine imao školu, a da je Lučica dobila školu 1840. godine.

U nekim istorijskim zapisima postoje podaci da je prvi učitelj bio Milan Bogdanović koji je okupio oko 20 učenika u trošnoj zgradici i imao tri razreda, odatle je kroz vekove rasla i podizala opšteobrazovni i kulturni nivo sredine i davala veliki doprinos stalnom napretku naroda ovog kraja i države u celini.

Slaviša Stojadinović je direktor ove škole.

„Postoji mnogo toga po čemu je OŠ „Miloš Savić" iz Lučice, Prugova i Poljane jedinstvena. Povezuje tri moravsko-resavska sela principom spojenih sudova. Škola ima dugu tradiciju, ove godine je obeležila 183 godine postojanja i rada. Poštovana, odlikovana, zaslužna i ono po čemu se izdvaja je radna klima, vrlo kvalitetni međuljudski odnosi. Svakako ove osobine, kao i bezbroj drugih, čini je posebnom“, priča direktor.„Kao i mnoge druge škole i naša ima svoje poznate bivše učenike koji su ostavili trag u društvu, nauci, kulturi i slično. Među njima su književnici, naučni radnici, akademski građani, lekari... Ono što bih izdvojio je to da su naša seoska deca srećna kada u životu nakon školovanja i mladosti dođu u godine kada mogu da se pohvale da su postali domaćini i ostvareni ljudi sa porodicama i svim onim pratećim okolnostima koje idu uz bogat i ispunjen život.

Želim da verujem da je deo vaspitanja i usmeravanja na tom životnom putu dala i naša škola i doprinela tome da je realno verovati u ostvarivanje đačkih nada, želja, snova“, ističe Stojadinović.
 


Tekst je nastao u okviru projekta „Ime i prezime“, po osnovu Konkursa o sufinansiranju projekata iz budžeta Grada Požarevca, radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini.
 
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Foto: Privatna arfiva, FBSlične vesti

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Ministarstvo pozvalo fakultete da ne povećavaju školarine za narednu školsku godinu

27 Feb 2024, 12:35

Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove, koje su donele ili su u postupku donošenja odluke…

Učenici OŠ "Kralj Aleksandar I" osvojili prvo mesto na takmičenju iz "LEGO" robotike

26 Feb 2024, 13:20

Da se znanje i ljubav prema društvenim naukama isplate, dokazali su učenici sedmog i osmog razreda Osnovne škole…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiPrestupne godine - šta bi bilo…

Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365…

28 Feb 2024, 9:32

EkonomijaSrpska preduzeća sve više traže…

Prošle godine evropske berze struje su se stabilizovale i prosečna veleprodajna cena…

28 Feb 2024, 9:28

DruštvoSaobraćajna policija privremeno…

Saobraćajna policija u proteklih šest dana privremeno je oduzela osam vozila od počinilaca…

28 Feb 2024, 9:25

Kursna lista