ODRŽANO PETO PRVENSTVO SRBIJE U CIKLOKROSU NA SREBRNOM JEZERU
   27 Jan 2020, 16:45    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽANO PETO PRVENSTVO SRBIJE U CIKLOKROSU NA SREBRNOM JEZERU

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije I Sportskog saveza opštine,a podpokroviteljstvom opštine Veliko Gradište na Srebrnom jezeru,održano je peto Prvenstvo Srbije I ciklokrosu I na kome je uzelo učešće oko stotinu biciklista svih uzrasta.

Prvenstvo je otvorio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić koji je rekao da je ovo lepo vreme iznad proseka za ovo doba godine omogućilo takmičarima da pokažu svoj takmičarski duh u ovoj sportskoj disciplini I tako otvorili  ovogodišnju turističku sezonu sa nadom da će narednih godina ovo prvenstvo postati I međunarodno.

                -Ovo takmičenje prvenstvo SRbije u ciklokrosu je uvertira u predstojeću turističku sezonu u opštini Veliko Gradište.Zadovoljan sam organizacijom I brojem takmičara kojih ima preko stotinu,a imamo I planove da ovo takmičenje preraste I u predtakmičenje za prvenstvo Evrope.jer smo mi grad sporta I gde često kažem,niti manjeg grada niti više sportskih manifestacija. Ovih dana otvorićemo na Srebrnom jezeru I novu sportsku halu gde ćemo pored košarkaškog kampa organizovati I kamp u odbojci I očekujem I intezavan razvoj sportskog turizma,naglasio je predsednik Dragan Milić.
 
U Velikom Gradištu za koje se može reći da je grad odbojke I  sporta u ovoj godini održavaju se mnogobrojna takmičenja u raznim sportskim disciplinama I mnanifestacijama.
          -Pored ovog takmičenje imamo I prvenstvo u odbojci na pesku,međunarodni šahovski turnir na kome učestvovuju I takmičari iz Čikaga I Australije,što je za mene iuznenađenje,zatim imamo polumaraton u Velikom Gradištu I Ramski marathon,tu je I veslački centar na Srebrnom jezeru kao I plivački marathon.Pored toga imamo I srednjoškolce I osnovce prvake Srbije u odbojci što pokazalo da ulaganje u sport daje I rezultate,dodao je MIlić.
 
Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava u zimskom periodu i  veoma je specifična i zahtevna koja služi da se lakše prevaziđe zimski period.U Sportskom savezu opštine Veliko Gradište potrudili se da organizacija prvenstva bude bolja u odnosu na prošlu godinu,a zadovoljni su I vremenskim uslovima.

         -Današnji dan bio je pravi prolećni u odnosu na prošlu godinu kada je bilo minus 8 I kada smo morali da prvenstvo odložimo za februar.Takmičari su zadovoljni organizacijom.došlo je do  male promene staze što je iznenadilo taimičare. Želim da se zahvalim opštini I njenom predsedniku Draganu Miliću na podršci u organizovanju ovog prvenstvva kao u razvoju sporta.Imamo I državno prvenstvu u trijatronu koje će se održati ove godine na praznik Vidovdan I već sada koristim priliku da pozovem sve ljubitelje tog sporta da nam se pridruže. Imamo I druge manifestacije I trudimo se uz podršku loklane samouprave da mesečno imamo po jednu sportsku manifestaciju,kaćće Dušan Banović,generalni sekretar Sportskog saveza opštine Veliko Gradište.

          Kod seniora pobednik je Dušan Rajević iz kluba   ,,Metalac’’ iz Kraljeva, ispred  Dušana Veselinovića iz Bicilističkog kluba ,,Partizan’’ iz Beograda i treće plasiranog Nikole Trkulje iz kluba ,,Elit’’ iz Novog Sada.
           -Trka je bila dobra,vreme je bilo idealno,organizacija je na visokom nivou,a među nama takmiarima bila je velika konkurenciju među kojima su bili I taikmičari Iz Partizana iz Beogradakoji su pokušali da prate moj tempo,ali ipak nisu uspeli,kaže pobednik Dušan Rajević.

         Pobednica kod žena  u seniorskoj konkurenciji  je  Jan Jolović iz kluba ,,Ciklemanija’’ iz Kragujevca koja je stigla  ispred drugoplasirane Valentine Nestorović iz Novog Sada , odnosno Marije Urošević iz Kragujevca   koja je zauzela treće mesto.

           I juniori su vozili 18 kilometara, a najbolji je bio Nermin Ćatović iz beogradskog „Partizana“ ispred Nikole Brensela i Luke Turkulova, obojica iz „Inviktabike AIK banka team“ iz Novog  Sada. Juniorke su vozile 9 kilometara i prva tri mesta pripala su takmičarkama iz kluba „Jednota“ iz Šida i to ovim redom: Marija Tancik, Valentina Vuković i Miona Bošković.
 

Za Državno prvenstvo u Ciklo-krosu bilo je prijavljeno više od 120 učesnika. Organizatori takmičenja su Sportski savez opštine Veliko Gradište  i Biciklistički savez Srbije.
Organizatori su medalje I pehare podeli I pobednicima u ostalim disciplinama.
Lj.NastasijevićSlične vesti

DOBRI REZULTATI OSR SMUĐ

23 Jun 2020, 13:42

Organizacija sportski ribolovaca  "Smuđ" Požarevac zabeležila je zavidne rezltate na takmičenju u lovu na…

Promocija Trke Kroz Srbiju u Novom Sadu

16 Jun 2020, 12:34

U Novom Sadu je održana prva zvanična konferenciju za medije povodom jubilarne, 60. međunarodne biciklističke Trke Kroz…

SMUĐ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U SRPSKOM MILETIĆU

9 Jun 2020, 11:41

ORGANIZACIJA SPORTSKIH RIBOLOVACA "SMUĐ " POŽAREVAC UZELA JE UČEŠĆE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA MLADE ODRŽANOM…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIndijski vloger na Zlatiboru

Na Zlatiboru trenutno boravi jedan od najuticajnijih turističkih vlogera iz Indije, popularni…

28 Sep 2020, 13:20

ZdravljeU Braničevskom dvoje, a u Podunavskom…

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, potvrđeno je troje novobolelih na teritoriji…

28 Sep 2020, 12:41

DruštvoAzil Požarevac priprema kapacitete…

U požarevačkom azilu pripreme kapaciteta za hladne dane su u toku. Iz azila apeluju da budemo…

28 Sep 2020, 12:30

Kursna lista