Održane 58. Ulične trke u Požarevcu
   14 Oct 2022, 10:58    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Održane 58. Ulične trke u Požarevcu

Povodom obeležavanja 15. oktobra, Dana oslobođenja Grada Požarevca održane su 58. Ulične trke „Grand pri Požarevac 2022“.

U Požarevcu su održane 58. Ulične trke „Grand prix Požarevac 2022“. Generalni pokrovitelj manifestacije bio je Grad Požarevac, organizator Srpski atletski savez, suorganizator Sportski savez Grada Požarevca, dok je tehnička organizacija poverena Atletskom klubu „Požarevac“.

Takmičenje je održano u centru grada, na kružnoj trasi dugoj 1.000 metara uz učešće više od 500 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske i održano je po pravilima Asocijacije sportskog saveza i bilo je podeljeno po uzrastu takmičara.

Promoter Ulične trke bio je Emir Bekrić, nacionalni rekorder na 400 metara sa preponama, višestruki osvajač medalja na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Bekrić se do nedavno aktivno bavio atletikom, nakon čega je uplivao u trenerske vode. On veruje da će u naredna dva olimpijska ciklusa naši atletičari osvojiti bar dve medalje, a reč je o generacijama 2003. i mlađe.

Ulične trke je takmičenje koje je Maši Rajić odredilo karijeru, nakon koje je odlučila da se posveti „kraljici sportova“.

Najbrži senior u trci na 3.000 metara bio je Elzan Bibić. Slede Vid Botolin, Aldin Ćatović, Uroš Gutić i Nikola Raičević.

U trci na 2.000 metara u seniorkoj konkurenciji najbolja je bila Saima Murić. Posle nje kroz cilj su protrčale Katarina Milosavljević, Meira Mehmedović, Maša Holašek i Natalija Grujić.

U trci omladinki prvo mesto je pripalo Maši Rajić, a za njom kroz cilj su protrčale Lena Maletić, Katarina Rogožarski, Jana Ranđelović i Aleksandra Arsenijević.


U konkurenciji omladinaca u trci na 1.000 metara prvo mesto je zauzeo Samed Hadžić. Za njim kroz cilj su protrčali Majid Klandžard, Mateja Milićević, Nikola Bundalo i Lazar Stojilović.Najbolje rezultate u trci rekrativaca kod muškaraca postigli su Nenad Živanović, Stefan Vukajlović, Vladimir Mitić, Goran Nestorović i Draško Milošević, a kod žena Sanja Jovanović, Jovana Pešić, Nataša Radić, Tanja Nestorović i Marija Marinković.Slične vesti

Maša Rajić oborila nacionalni rekord i sprema se za nova takmičenja

1 Feb 2023, 10:13

Požarevljanka Maša Rajić je sezonu započela 25. januara, učešćem na Tromeču u Atletskoj dvorani na Banjici.…

Ulične trke u četvrtak 58. put u Požarevcu

12 Oct 2022, 12:57

U četvrtak, 13. oktobra, sa početkom u 16 časova biće održane Ulične trke - 58. Grand prix "Požarevac 2022". Trka…

Prvi atletski koraci vrtićke dece

6 Oct 2022, 11:27

Mališani iz predškolske ustanove „Ljubica Vrebalom“ u okviru dečije nedelje napravili su prve…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Biblioteci u Golupcu odrzano…

U  organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu…

4 Feb 2023, 13:09

DruštvoPrijava za zakup javne površine…

Obaveštavaju se sve zainteresovane stranke za zauzeće javne površine tokom osmomartovskih…

4 Feb 2023, 12:43

DruštvoStanovnik Srbije u proseku provede…

Podaci iz Istraživanja o korišćenju vremena pokazuju da žene u Republici Srbiji, u…

4 Feb 2023, 12:32

Kursna lista