ODRŽANA TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNIKE U GOLUPCU
   7 Apr 2017, 7:52    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


ODRŽANA TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNIKE U GOLUPCU

U organizaciji Poljoprivredno savetodavne i stručne službe iz Požarevca  u Golupcu je održana tribina za poljoprivrednike,pravna lica i privrednike  na temu podsticajne mere Miniistaratva poljoprivrede i zaštita životne sredine Republike Srbije.


              Poljoprivredno  savetodavna i stručna služba Požarevac je u proteklih dana organizovala  tribine za poljoprivredne proizvođače u opštinama Braničevskog okruga sa ciljem da se proizvođači upoznaju o aktuelnim pravilnicima koji se odnose na Uredbu o podsticajima  u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju za ovu 2017.godinu.


Na tribini u Golupcu  o podsticajnim merima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje   govorile su Monika Božinić i Ana Đorđević.


            -Podsticaji koji su izašli odnose se na unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda,za nabavku novih traktora snage do 100 kilovata,kao pomoć mladima i njihove proizvodnje u ruralnim  područjima i za nabavku novih mašina i opreme kako za biljnutako i stočarsku proizvodnju. Neki od osnovnih uslova koji trebaju da se ispune za poljoprivredna gazdinstva jeste prvo da su ona registrovana gazdinstva,da su izmirile sve svoje obaveze kada su u pitanju porezi prema Ministarstvu poljoprivfede i zaštiti životne sredine.Ono što bih naglasila je da javni konkursi,odnosno poziv  od Uprave za argarna plaćanja kreće od 15-og ovog meseca ,a za određene investicije taj konkurs će važiti za one koji su realizovani od 16-og oktobra 2016.godine pa sve do  prvog  jula ove 2017.godine. Za korišećenje ovih  sredstava kod poljoprivrednih proizvođača  i Udruženja poljooprivrednika u mestima gde smo do sada organizovali ove tribine bilo je veliko interesovanja i nadam se da će mnogi mladi ljudi za svoja gazdinstva obezbediti potrebnu opremu i mehanizaciju kako bi unapredili svoju proizvodnju na svojim imanjima,rekla je dipl.inž. Ana Đorđević,savetodavac za tehnologiju biljnih proizvoda PSSS Požarevac


       Poljoprivrednik Dragan Krstić iz Dobre opredlio se za proizvodnju maline i poseduje zasade na površini od pola hektara.Planira  i da poveća  zasade ovog  voća i  kako kaže prošla godina bila je dobra za malinu,ali nije bio zadovoljan sa njenom cenom,a za korišćenje ovih podsticajnih sredstava  potrebno je promeniti pravilnik.


         -Neko je iz Minisatartva poljoprivrede i zaštite životne sredine promenio pravilnik pa na osnovu profakture i ostale dokumentacije kada bi oni direktno uplatili odobrena sredstva proizvođaču,a mi poljoprivrednici korisnici tih sredstava dotirali ostalo,i tako dobili ono što smo želeli da kupimo za svoje potrebe,dodao je Krstić.

Pored Golupca  Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Požarevca  do 12-og ovog meseca održaće ovakve tribine u Žabarima,Žagubici,Velikom Gradištu,Kučevu i Malom Crniću.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

UPUTSTVO ZA VLASNIKE STOKE I PČELARE ZA DOBIJANJE ODOBRENJAZA KRETANJE

1 Apr 2020, 12:06

SVI VLASNICI STOKE I PČELARI U SLUČAJU OBAVLJANJA NEOPHODNIH POSLOVA IZ OBLASTI STOČARSTVA I PČALRSTVA ATOKOM PERIODA ZABRANE…

Mraz i sneg obrali gotovo sve kajsije

26 Mar 2020, 11:15

Mada će se tek za nekoliko dana tačno znati koliko su prolećni mraz i sneg naškodili uopšte voću, predsednik Udruženje voćara…

INFORMACIJA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

26 Mar 2020, 10:32

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (17:00-05:00 časova), svaki…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA…

Scaron;TAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA OBEZBEDIO JE 2000 LITARA HLORA ZA JAVNO KOMUNALNO…

1 Apr 2020, 12:06

DruštvoUPUTSTVO ZA VLASNIKE STOKE I PČELARE…

SVI VLASNICI STOKE I PČELARI U SLUČAJU OBAVLJANJA NEOPHODNIH POSLOVA IZ OBLASTI STOČARSTVA…

1 Apr 2020, 12:06

DruštvoUPUTSTVO ZA PROIZVOĐAČE VOĆA I…

SVAKI POLJOPRIVREDNI PROIZVOĐAČ (VLASNIK ILI KORISNIK ZASADA ILI DRUGE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE) …

1 Apr 2020, 12:03

Kursna lista