ODRŽANA TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNIKE U GOLUPCU
   7 Apr 2017, 7:52    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


ODRŽANA TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNIKE U GOLUPCU

U organizaciji Poljoprivredno savetodavne i stručne službe iz Požarevca  u Golupcu je održana tribina za poljoprivrednike,pravna lica i privrednike  na temu podsticajne mere Miniistaratva poljoprivrede i zaštita životne sredine Republike Srbije.


              Poljoprivredno  savetodavna i stručna služba Požarevac je u proteklih dana organizovala  tribine za poljoprivredne proizvođače u opštinama Braničevskog okruga sa ciljem da se proizvođači upoznaju o aktuelnim pravilnicima koji se odnose na Uredbu o podsticajima  u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju za ovu 2017.godinu.


Na tribini u Golupcu  o podsticajnim merima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje   govorile su Monika Božinić i Ana Đorđević.


            -Podsticaji koji su izašli odnose se na unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda,za nabavku novih traktora snage do 100 kilovata,kao pomoć mladima i njihove proizvodnje u ruralnim  područjima i za nabavku novih mašina i opreme kako za biljnutako i stočarsku proizvodnju. Neki od osnovnih uslova koji trebaju da se ispune za poljoprivredna gazdinstva jeste prvo da su ona registrovana gazdinstva,da su izmirile sve svoje obaveze kada su u pitanju porezi prema Ministarstvu poljoprivfede i zaštiti životne sredine.Ono što bih naglasila je da javni konkursi,odnosno poziv  od Uprave za argarna plaćanja kreće od 15-og ovog meseca ,a za određene investicije taj konkurs će važiti za one koji su realizovani od 16-og oktobra 2016.godine pa sve do  prvog  jula ove 2017.godine. Za korišećenje ovih  sredstava kod poljoprivrednih proizvođača  i Udruženja poljooprivrednika u mestima gde smo do sada organizovali ove tribine bilo je veliko interesovanja i nadam se da će mnogi mladi ljudi za svoja gazdinstva obezbediti potrebnu opremu i mehanizaciju kako bi unapredili svoju proizvodnju na svojim imanjima,rekla je dipl.inž. Ana Đorđević,savetodavac za tehnologiju biljnih proizvoda PSSS Požarevac


       Poljoprivrednik Dragan Krstić iz Dobre opredlio se za proizvodnju maline i poseduje zasade na površini od pola hektara.Planira  i da poveća  zasade ovog  voća i  kako kaže prošla godina bila je dobra za malinu,ali nije bio zadovoljan sa njenom cenom,a za korišćenje ovih podsticajnih sredstava  potrebno je promeniti pravilnik.


         -Neko je iz Minisatartva poljoprivrede i zaštite životne sredine promenio pravilnik pa na osnovu profakture i ostale dokumentacije kada bi oni direktno uplatili odobrena sredstva proizvođaču,a mi poljoprivrednici korisnici tih sredstava dotirali ostalo,i tako dobili ono što smo želeli da kupimo za svoje potrebe,dodao je Krstić.

Pored Golupca  Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Požarevca  do 12-og ovog meseca održaće ovakve tribine u Žabarima,Žagubici,Velikom Gradištu,Kučevu i Malom Crniću.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Novi pravilnik olakšaće gazdinstvima prodaju zimnice

22 Feb 2020, 13:48

Od 1. marta počinje sa primenom pravilnik o proizvodnji i prometu malih količina hrane biljnog porekla, kojim će poljoprivrednim…

PRIHRANA AZOTNO MINERALNIM ĐUBRIVOM ZA BOLJE PRINOSE

21 Feb 2020, 14:03

MAKSIMALNO USVAJANJE I VEĆI ROD OZIMIH STRNIH ŽITA ZA 2020 GODINU ĆE SE POSTIĆI AKO SE IZVRŠI PRIHRANA U DVA NAVRATA,…

PROIZVODNJA LEŠNIKA, RUKOLE, DONOSE NAJVEĆU ZARADU PROIZVOĐAČIMA

19 Feb 2020, 11:40

Mala i srednja gazdinstva mogu solidno da zarade, ali samo ako o plasmanu robe razmišljaju pre nego što je proizvedu. Stručnjaci…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDOĐI U GOLUBAC, VIDI SRBIJU

Na Međunarodnom 42.beogradskom sajmu turizma,na kojem je pod sloganom ,,Put po noge’’turističku…

22 Feb 2020, 22:46

DruštvoRAMSKA TVRĐAVA I SREBRNO JEZERO…

NA 42. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU  OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE PREDSTAVILA…

22 Feb 2020, 14:48

DruštvoVIMINACIJUM U FOKUSU TURISTIČKE…

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA POŽAREVCA PREDSTAVILA JE SVOJU BOGATU TURISTIČKU PONUDU NA 42.…

22 Feb 2020, 14:40

Kursna lista