ODRŽANA PROŠIRENA SEDNICA OPŠTINSKOG  ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
   13 Apr 2019, 21:16    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽANA PROŠIRENA SEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na  proširenoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Golupcu  razgovaralo se  o ulozi lokalne samouprave I Opštinskog štaba za vanredne situacije Golubac na preduzimanju mera u području povećanih rizika od požara, o štetnosti spaljivanja  ostataka strnih useva kao I o sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru I šumskih požara na području ove podunavske Opštine.


Ovoj senici pored članova Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Golubac, prisustvovali su  predstavnici Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Velikog Gradišta,Vojske Srbije-Garnizona Požarevac,Policijske stanice Golubac,direktori Osnovnih škola I Predškolskih ustanova,predstavnici  Javnih preduzeća ,,Srbijašume’’ I Nacionalnog parka..Đerdap’’,direktori Zemljoradničkih zadruga I predstavnici  Odbora za poljoprivredu opštine Golubac, Mesnih zajednica-poverinici Civilne zaštite,Doma zdravlja,Crvenog krsta I Javnog komunalnog preduzeća Golubac.

             Na ovoj sednici zaključeno je da se zajednički, organizovano  I preventivno deluje  na sprovođenju mera i zaštite od požara na otvorenom prostoru i od šumskih požara na teritoriji Opštine Golubac.Postignut je dogovor oko održavanja zborova po mesnim zajednicama na seoskom području i načinu sprovođenja deljenja plakata.Donet je zaključak da se u saradnji sa Okružnim štabom za vanredne situacije  Požarevac , napravi Plan aktivnosti na edukaciji dece predškolskog i školskog uzrasta o štetnosti spaljivanja na otvorenom prostoru i šumskih požara, spaljivanja smeća i biljnih ostataka kao i strnih useva.
             Doneta je I odluka da se radi na informisanju građana preko sredstava javnog informisanja, o obavezi sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara.


             Na ovoj sednici  dogovoreno je I da se o  realizaciji ovih aktivnosti redovno  obaveštava Opštinski štab za vanredne situacije Golubac koji će   na kraju godine sačiniti godišnji Izveštaj za Jedinicu lokalne samouprave i Okružni Štab za vanredne situacije Braničevskog okruga.
 
 Lj.NastasijevićSlične vesti

ODRŽANA ZAJEDNIČKA POKAZNA VEŽBA VATROGASACA IZ GOLUPCA I POŽAREVCA

3 Oct 2019, 20:51

Opština Golubac i partnerska opština Nova Moldava u Rumuniji,zajednički realizuju projekat,,Sistem u vanrednim…

TRENING SPECIJALIZOVANIH JEDINICA CIVILNE ZAŠTITE

18 May 2019, 13:18

U PONEDELJAK 20. MAJA PRIPADNICI ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE U POŽAREVCU ORGANIZUJU TRENING ZA SPECIJALIZOVANE JEDINICE…

OBELEŽEN DAN VATROGASACA HEROJI DANAŠNJICE

7 Nov 2017, 16:00

U svečanom salonu Gradskog zdanja svečano je obeležen 7. novembar, Dan vatrogasno spasilačkih jedinica Srbije uz prisustvo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoTELEFONOM I E-MAILOM USPOSTAVITI…

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Požarevac radi po izmenjenom režimu usled…

1 Apr 2020, 13:14

Vremenska prognozaPROGNOZA za ČETVRTAK, 2. April…

SRBIJA: U četvrtak ujutru slab mraz u većini krajeva, što će se loše odraziti na voćke u cvatu,…

1 Apr 2020, 12:57

DruštvoHENKEL ZATVARA FABRIKU U KRUŠEVCU…

Kompanija Henkel Srbija objavila je da će svoju fabriku u Kruševcu zatvoriti na dve…

1 Apr 2020, 12:54

Kursna lista