ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE OO SNS VELIKO GRADIŠTE
   24 Aug 2019, 15:02    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE OO SNS VELIKO GRADIŠTE

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom Gradištu o aktivnostima Opštinskog odbora ove stranke  I realizaciji razvojnih infrastrukturnih projekata u ovoj godini koji se finasiraju iz sredstava IPA fondova Evropske Unije kao I iz Republičkog I  opštinskog budžeta,  govorili su Poverenik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Štrbac i Predsednik Opštine Veliko Gradiste Dragan Milic.

Opštinski odbor Srpske Napredne stranke Veliko Gradište pored osnovnih  stranačkih aktivnosti radio je I na  lokalnom planu sa ciljem  da se  prepozna kao društveno odgovorna politička stranka koja radi na stvaranju uslova za rad I bolji standard svijih građana.
           -Opštinski odbor SNS nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima koji imaju za cilj da se aktivno uključi u društvene tokove naše Opštine.Mi smo ove nedelje imali sedmi obilazak domaćinstava kako bi ostvarili dva cilčja.Prvi cilj je da sa jedne  strane čujemo susgestije I glas naroda koji živi u našoj Opštini,a drugi je da na pravi,pošten I odgovoran način predstavimo pozitivne aktivnosti I rada naše loklane samouprave koje nisu male I toliko lose koliko neko želi da predstavi javnosti. Več,naprotiv,u predhodnih nekoliko meseci a I godine,urađeno je jako mnogo za naše građane,rekao je Vladimir Štrbac,poverenik OO SNS Veliko Gradište.

          Štrbac je i pohvalio dosadašnje aktivnosti i rad Unije žena SNS-a u Velikom Gradištu I podsetio da su počele aktivnosti za planiranje budžeta i javnih investicija za period 2020-2022. godine, i pozvao je građane da se uključe u ovaj proces planiranja predlaganjem i izborom projekata koji će biti finansirani javnim sredstvima, a koji imaju za cilj da život u ovoj opštini učine kvalitetnijim i lepšim.

          -Od jeseni  počećemo I sa detaljnom analizom rada svih javnih i opštinskih službi I  direktora kao  i funkcionera, kako bi se napravio jedan presek i uklonile sve dosadašnje prepreke i greške. Počeli smo I  sa izradaom projektno -tehničke dokumentacije za put Srednjevo-Kamijevo-Desine  I put Majilovac-Kurjače kao I za put za  povezivanje Kumana i Topolovnika na vodovod Ostrovo,dodao je Štrbac.
       Predsednik opštine Dragan  Milić  najavio je početak radova na lokalnom putu Beli Bagrem-Zatonje, sa proširenjem za biciklističku stazu I put Tribrode-Makce,zatim uređenje Srebrnog jezera I izgradnja vodovodne I  kanalaizacione mreže u dužini od 28 kilometara sa sistemima za prečišćavanje vode.

       -Na naše zadovoljstvo počeli su radovi na rekonstrukciji loklanog puta Beli Bagrem-Zatonje u dužini od 8,5 kilometara, širine 5 metara I sa mogućnostima da ima I šetno-biciklističku stazu, sa skretanjjem za Ostrvo,I očekujemo da se u naredna tri meseca  razovi završe.Ovo je jedna velika stvar za nas,ako znamo šta znači razvoj turizma I da je  taj put veza Istočne Srbije sa Banatom.Završili smo popravku puta Ram-Topolovnik,ostao je jedan mali deo nezavršen kroz Kisiljevo I do kraja ove godine uradićemo I ovu deonicu. Kada završimo modernizaciju puta Beli Bagrem-Zatonje,nadam se da će to biti jedna dobra komunnnikacija za sve ljude koji dolaze na Srebrno jezero I u opšte u Istočnu Srbiju.Radićemo I deonicce puta Srednjevo-Desina I Kurjače-Majilovac,naglasio je Dragan Milić,predsednik opštine Veliko Gradište.

         Milić je rekao da je rekonstrukcija Ramske  tvrđave završena I koju je do sada posetio  veliki broj turista . Pored modernizacije lokalne putne mreže  radi se I u drugim oblastima.Ukoro počinje rekonstrukcija Doma zdravlja i Muzičke škole u vrednosti od milion evra I  u narednih mesec i po dana biće izabran izvođač radova. Urađene su  i tri trafo stanice, od kojih su dve na Srebrnom jezeru.Gasifikacija se privodi kraju ,u dva naselja još nisu završeni radovi,pa u opštini očekuju  da će gas stići do kraja ove ili početkom naredne godine.
                -Dobili smo rešenje od Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije da su odobrena sredstva od 15 miliona dinara, za izradu projektno tehničke dokumentacije za sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji će u narednoj godini početi da se radi.Radovi na izgradnji nove sportske hale se nastavljaju I njen završetk se očekuje do kraja ove godine kao I gasifikacija.Pored košarakškog kampa ,,TEO 4’’ na Srebrnom jezeru gradiće se I odbojkaški kamp,jer je Veliko Gradište grad odbojke, a sada ima I selektora odbojkaške reprezenzacije Srbije svog sugrađanina Slobodana Bobu Kovača. Zahvaljuem se Vladi Srbije, predsedniku države Aleksandru Vučiću i svim Ministrima koji su ih do sada podržali i pomagali, a mi  ubuduće kao jedan tim Barselone idemo dalje da osvojimo Ligu Šampiona.odnosno da radimo I tako stvorimo uslove da naši građani imaju gde da rade I da dobro žive,zaključio je predsednik Milić.

Lj.NastasijevićSlične vesti

KUČEVLJANI NA NACIONALNOJ KONFERENCIJI INICIJATIVA ZA SOCIJALNU DIMENZIJU EVROPSKIH INTEGRACIJA

18 Sep 2019, 19:24

Na poziv organizatora Međunarodne konferencije koja je juče održana u Beogradu pod nazivom„Da niko ne bude zaboravljen…

ULAGANJE U VRTIĆE, PROSVETU I OBRAZOVANJE TEMA NA SNS KONFERENCIJI

13 Sep 2019, 13:32

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ SE OBRATIO PREDSEDNIK GRADSKOG…

KONFERENCIJA ZA MEDIJA, PETROVAC NA MLAVI

16 Aug 2019, 14:44

OPŠTINSKI ODBOR SNS ODRŽAO JE KONFERENCIJU ZA NOVINARE U PETROVCU NA MLAVI POVODOM INFRASTRUKTURNIH RADOVA I AKTUELNE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportRADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH…

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom…

22 Sep 2019, 11:38

KulturaU VELIKOM GRADIŠTU POČINJE PETI…

Peti po redu ŠIK - Festival amaterskih pozorišta „Štap i kanap“,…

22 Sep 2019, 10:36

PolitikaDAČIĆ NA GENERALNOJ SKUPŠTINI…

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće u Njujorku…

21 Sep 2019, 14:54

Kursna lista