ODRŽANA JE TRIBINA: ZDRAVA ŽENA JE STUB ZDRAVOG DRUŠTVA
   8 Mar 2018, 21:21    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


ODRŽANA JE TRIBINA: ZDRAVA ŽENA JE STUB ZDRAVOG DRUŠTVA

FORUM ŽENA SPS POŽAREVAC, UDRUŽENJE EKOLOŠKA SVEST I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC  ORGANIZOVALI SU TRIBINU POD NAZIVOM ZDRAVA ŽENA JE STUB ZDRAVOG DRUŠTVA U SREDU 7.03. A SVE U SUSRET MEĐUNARODNOM DANU ŽENA 

Međunarodni dan žena je jedan od povoda da se na ženu skrene pažnja kao i na njenu ulogu u porodici i društvu. Tribina pod nazivom " Zdrava žena je stub zdravog društva " u organizaciji Foruma žena SPS Požarevac i  udruženja ekološka svest uz podršku Centra za kulturu Požarevac sinoć je okupila veliki broj žena kao i predstavnika Socijalističke partije Srbije.Svečanost su uveličale svojim nastupom članice ženskog gradskog horaBarili pod rukovodstvom Katalin Tasić.
Tribinu je otvorila pozdravnim govorom domaćin tribine, nova predsednica FOŽ SPS Požarevac. Dr Jasmina Nikolić.
U svom govoru je istakla: “ Međunarodni dan žena je praznik ekonomskih, političkih, društvenih i ličnih dostignuća. Na ovaj dan podsećamo se na dugogodišnju borbu žena za ravnospravnost. U savremenom društvu ostvaren je značajan napredak u emancipaciji žena. Ipak mnoštvo tradicionalnih i patrijarhalnih  društava i društvenih grupa i dalje ostvaruje večitu težnju da zena ostane zarobljena u privatnoj sferi, vezana za kuću, decu i  porodicu i da se žrtvuje da bude neprimećena da leko od javne sfere društva i slobodnog građanskog života. “ Naš cilj mora da bude stvaranje društva u kome će jedino merilo uspeha biti rad i postignuti rezultati, a ne činjenica da li se ste muskarac ili žena. Neophodno je da nas muškarci  razumeju i ne osuđuju na našem putu ostvarenja pravednie boljei lepše Srbije svih nas. Pokušajmo zajedno da obojimo nevidljivost žena da osvojimo traženo i zahtevano rodno poštovanje i da nas na važnim rukovodećim funkcijama bude što više i da naše materinstvo bude priznato i društveno vrednovano i u gradu i uselu." Poručila je između ostalog dr Jasmina Nikolić predsednica Foruma žena SPS Požarevac.Tribini je prisutvovala i Ivana Dinić narodna poslanica u Narodnoj skupštini Srbije koja je svim damama prenela pozdrave od predsednice foruma žena Srbije Sčavice Đukić Dajanović. Zdrava žena je psihički i fizički zdrava , ekonomski nezavisna, samostalna i voljena.   Zdrava žena je stub zdrave porodice i zdravog društva. O zdravoj ishrani žena o prevenciji o terapiji gojaznosti  i zdravim životnim navikama koje će usporiti proces starenja govorila je na tribini  eminentni nutricionista iz centra dr Gifing, Maja Stajić.
GIFING centar se bavi preventivnom medicinom , anti-age programima, programima ishrane i predstavlja najpoznatiji centar ovog tipa u našoj državi.Da bi žena ostala zdrava u ovom turbulentnom vremenu  važno je i da sačuva zdrav razum. O mentalnom zdravlju žena i problemima 21. Veka govorila je klinički psiholog i stručni saradnik za poslove socijalnog rada Sanja Vukojević koja je svojim izlaganjem podstakla veliki broj žena da se probude u uključe u razgovor.

Svim damama je u znak pažnje uručena po jedna crvena ruža i jabuka kao simbol zdravog života.
 Nadamo se da će ovakvih tribina biti još jer inicijativa postoji i ovo je jedan od dobrih načina da se svest žena jača i da se na ovakav način proviše žena kao stub savremenog društva.
 Slične vesti

MIHAJLOVIĆEVA POZVALA ŽENE SA SELA DA SE UDRUŽE

15 Oct 2018, 14:35

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena predstavnici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Delegacije EU u Srbiji i…

FORUM ŽENA SPS POŽAREVAC ORGANIZUJE TRIBINU : ZDRAVA ŽENA JE STUB ZDRAVOG DRUŠTVA

6 Mar 2018, 15:02

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA FRORUM ŽENA SPS POŽAREVAC, UDRUŽENJE EKOLOŠKA SVEST I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC …

TRIBINA O PORODIČNOM NASILJU NAD ŽENAMA U VELIKOM GRADIŠTU

2 Dec 2017, 20:48

Tribina "Stop porodičnom nasilju" održaće se u utorak, 5. decembra u Velikom Gradištu u svečanoj sali Skupštine…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDezinfekcija javnih površina I…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac u skladu sa propisanim merama Vlade Republike…

27 Nov 2020, 14:06

ZdravljeZZJZ Požarevac: 137 novoobolelih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac do 13 časova još 137 slučajeva…

27 Nov 2020, 12:50

SportDve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

Mladi Požarevljuanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu,…

27 Nov 2020, 12:49

Kursna lista