Održana humanitarna trka za Unu,Olivera i Vuksana
   28 Dec 2020, 18:07    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Održana humanitarna trka za Unu,Olivera i Vuksana

U organizaciji Sportskog saveza Veliko Gradište I uz logističku podršku Sportskih saveza iz Kučeva I Petrovca na Mlavi ,proteklog  vikenda održana  je  Humanitarna trka zajedno za Unu,Olivera I Vuksana pod nazivom ,,Trka za život’’ na stazi Veliko Gradište-Manastir Tumane-Kučevo-Petrovac na Mlavi do manastira Gornjak,opština Žagubica,u dužini od 100 kilometara.

Tim povodom u Velikom Gradištu pre početka ove trke održana je konferenciju za medije gde  se  prvo obratio zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković koji je rekao  da je  ovo  samo još jedan dokaz, da opština Veliko Gradište podržava I pomaže ovakve humane akcije kojih svakako treba da budu još više i obećao pomoć opštine pri svakoj sličnoj akciji.

Generalni sekretar Sportskog saveza Veliko Gradište  Dušan  Banović naglasio da je ova trka za život veliko poštovanje I pozvao građane da SMS porukama, objavljenoj na FB profilu Saveza, podrže  ovu akciju

Ovo je prva zajednička akcija sva tri sportska saveza“, istakao je Dejan Milošević generalni sekretar Sportskog saveza Petrovac na Mlavi ,uz očekivanja za nastavak saradnje i najavio da će Sportski savez, pored učešća u organizaciji, uplatiti i deo sredstava za pomoć deci kojima je ova pomoć potrebna.

Da je ova akcija nešto posebno, potvrdio je i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo Aleksandar Ilić, budući da ovakvi vremenski uslovi zahtevaju i velike napore. On je istakao važnost saradnje među sportskim savezima ovih opština kao i čitavog Braničevskog okruga.

Jedan od učesnika  trke Nenad Radević član Atetskog kluba iz Velikog Gradišta , koji će ovu trku trčati sa drugovima Nenadom Stankovićem, Nikolom Milovanovićem i Dušanom Nikolićem, naglasio je važnost saradnje svih učesnika, ali i snagu  svog Atletskog kluba.


Učesnici ove humanitarne trke ,,Produži život’’ u petak u 23 sata ispraćeni prvim čovekom opštine Veliko Gradište Draanom Milićem,njegovim zamenikom Slađanom Markovićem I rukovdstvom Sportrskog saveza iz ovog grada na Dunavu krenuli su trasom dugom 100 kilommetara  prema manastiru Tumane,Kučevu I Petrovcu na Mlavi  I krajnem cilju manastiru Gornjak u opštini Žagubica.

U Kučevu pridružili im se članovi atletskog kluba iz ovog grada na Peku kao I u Petrovcu na Mlavi  Atletskog kluba Dragutim Tomašević.Posle 16 sati  trčanja I pređenih 100 kilometara od Velikog Gradišta do manastira Gornjak po kišovitom I hladnom vremenu ovi hrabri I humani sportisti stigli su do krajeg cilja manastira Gornjak u opštini Žagubica gde su ih dočekali  organizatori ove humane trke  zajedno za Unu,Olivera i Vuksana. Kompletnu trku su istrčali: Nenad Stanković, Dušan Nikolić, Nikola Milovanović, Nenad Radojević i jedina dama među njima Lepa Aleksić.Slične vesti

Melodije za život donele gotovo 2 miliona dinara za lečenje malih Požarevljana

5 Jan 2021, 12:10

Na račune Dušana, Pavla, Luke i Darije uplaćeno po 486 500 dinara, akupljenih u okviru akcije „Milion melodija…

Pomozite Filipu da može da se igra sa vršnjacima

3 Dec 2020, 13:28

Filip Ivanović iz Kaluđerice ima četiri godine. Sa četiri meseca operisan na Institutu za majku i dete, jer njegovo srce…

Institut za transfuziju krvi apeluje na građane da daju krv

17 Nov 2020, 9:32

Institut za transfuziju krvi Srbije ponovo je pozvao građane da daju krv jer su smanjene rezerve svih krvnih grupa.   Posebno…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 61 novi slučaj…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zabeleženo 61 novi slučaj korona…

23 Jan 2021, 0:33

EkonomijaPočela izrada nacrta programa…

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave…

22 Jan 2021, 12:41

DruštvoŽrtve da prijave nasilnika

Žrtva bilo koje vrste nasilja mora da prijavi počinioca, ističe Nemanja Račić, požarevački…

22 Jan 2021, 12:31

Kursna lista