Održana 11. Promotivna biciklistička vožnja od Ramske do Golubačke tvrđave
   26 Jun 2023, 20:27    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Održana 11. Promotivna biciklistička vožnja od Ramske do Golubačke tvrđave


U organizaciji Biciklističko-planinarskog kluba,,Golubac'',uz podršku Turističkih organizacija  i Sportskih saveza opština Veliko Gradište i Golubac održana je 11 Ppromotivna biciciklistička vožnja od Ramske do Golubačke tvrđave i koja je zamišljena  kao njihova promocija.

Stazu od Ramske do Golubačke tvrđave prošlo je oko stotinu biciklista svih uzrasta iz Golupca,Velikog Gradišta,Kučeva, Vršca,Pančeva,Donjeg MIlanovca,Beograda,Požarevca  I drugih mesta iz Srbije.I koja je zamišljena  kao njihova promocija.

Stazu od Ramske do Golubačke tvrđave prošlo je oko stotinu biciklista svih uzrasta iz Golupca,Velikog Gradišta,Kučeva, Vršca,Pančeva,Donjeg MIlanovca,Beograda,Požarevca  I drugih mesta iz Srbije.
        -U početku organizovanja promotivne biciklističke vožnje bilo je od Velikog Gradišta do Golubačke tvrđave,a u poslednje dve godina relacija  je pomerena od Ramske do Golubačke tvrđave.Imali smo sreće nije bilo kiše,tako da jje vožnja završena bez nekih problema,ističe Snežana Arsić Rakić,predsednica Biciciklisičko-planinarskog kluba Golubac.

Jedna predivna avantura koja svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u biciklizam I prirodu kao I obilazak dunavske rute Euro vrelo 6 koja spaja dve tvrdjave,Ramsku I Golubačku, obeležilo je proslavu  25 godina postojanja I rada Turističke organizacije Opštine Golubac

     -Istoga dana obeležili smo I 25 godina postojanja I rada naše Turističke organizacije zajedno  sa učesnicima biciklističke trke I gostima koji su bili u Golupcu.Pre 25 godina bio je to Turistički savez Opštine Golubac,a od tada pa do  danas  nastavili smo svoj rad kao Turistička organizacija. Za sve koji su želeli da se voze brodićem na Dunavu od Golupca do Golubačke tvrđave I turističkim vozićem da se voze pored Dunava  na relaciji od Golupca do naselja Vinci  bila je bebsplatna vožnja. Nadam se da su  uživali u ovim vožnjama I imali lepu avanturu na Dunavu I njegovim obalama,kaže vd direktorke TO Golubac Jelena Paterović.


Među mnogobrojnim učesnicima ove promotivne biciklističke vožnje od Ramske do Golubačke tvrđave bio je I zamenik predsednika opštine Golubac Marko Stojaković.
           -Drago mi je što je ove godine više učesnika I mnogo više dece što je pravi izazov za sve mlade da se bave nekom vrstom sporta,ovom prilikom biciklizmom.Zadovoljan sam kako je protekla ova manifestacija I zahvalan sam organizatorima I učesnicima koji su dali svoj doprinos da ova promotivna vožnja uspe,dodao je Marko Stojaković

         -Članovi Planinarskog kluba ,,Vukan’’ iz Požarevca već treću godinu učestvuju na ovoj promotivnoj biciklističkoj vožnji od Ramske do Golubačke tvrđave I imaju dobru saranju sa organizatorom ove manifestacije Biciklističko-planinarskim klubom Golubac,kaže Novica Mitić,predesednik Planinarskog kluba ,,Vukan+’ iz Požarevca.

Za sve učesnike ove promotivne vožnje organizatori su pripremili čuveni  vojnički pasulj,a dobra saradnja između susednih opština Velikog Gradišta I Golupca doprinosi organizovanju ovakvih I sličnih manifestacija.

Postoji I zajednička ideja da se  u narednom periodu organizuje I maratonska trka između ovih dveju tvrđava u dužini od 42 kilometra, pa bi takav projekat koji bi se ostvario bio i jedinstven u svetu.
 Slične vesti

Požarevac drugi put domaćin Epic serije u planinskom biciklizmu

1 Apr 2024, 10:41

Na stazi Bukovik, u Beranju, održano je prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu, u organizaciji Sportskog saveza Grada…

U nedelju 25 juna Promotivna biciklistička vožnja od Ramske do Golubačke tvrđave

24 Jun 2023, 14:56

Biciklističko-planinarsko društvo ,,Golubac'' uz podršku Turističkih organizacija  i Sporrrskih saveza opština Veliko…

Promotivna biciklistička vožnja Utvrđavanje 2023 od Ramske do Golubačke tvrđave

21 Jun 2023, 14:05

Biciklističko-planinarsko društvo "Golubac" uz podršku Turističkih organizacija i Sportskih saveza…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista