ODRZAN SEMINAR ZA PRIPADNIKE MINISTARSTVA UNUTRASNIH POSLOVA  NA SREBRNOM JEZERU
   15 Apr 2019, 22:24    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRZAN SEMINAR ZA PRIPADNIKE MINISTARSTVA UNUTRASNIH POSLOVA NA SREBRNOM JEZERU

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić,  primio je  učesnike seminara “Upravljanje kvalitetom u projektima prevencije kriminala“ koji je, za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i njihove kolege iz nemačke i hrvatske policije, organizovan na Srebrnom jezeru. 
 
Delegaciju je predstavio Darko Pajkić, načelnik Policijske stanice Veliko Gradište, koji je ovom prilikom naglasio da je opština Veliko Gradište bezbedna sredina u kojoj su bezbedonosni rizici svedeni na minimum što je i rezultat idobre i svakodnevne saradnje sa lokalnom samoupravom i sprovođenja preventivnih mera. Načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije Uprave policije Srbije,  Vladimir Stojanov, izrazio je zahvalnost opštini i organizatoru i naglasio da je Srebrno jezero izabrano upravo zbog odlične saradnje policije sa lokalnom samoupravom. On je rekao da je sprovedena anketa pokazala da je Gradište bezbedna zajednica i pozvao odgovorne da razvijaju saradnju radi sigurnosti turista budući da povećanjem broja poseta rastu i rizici koje je ovim projektom moguće smanjiti na minimum. Stojanov je napomenuo da je mladima potrebno pružiti alternativu u kontrolisanim uslovima, a Policija će uvek biti sigruan partner radi bezbednosti građana.

             Izrazivši zadovoljstvo posetom, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić je naglasio da je posao koji rade veoma odgovoran i da će saradnja biti još kvalitetnija jer imaju zajednički cilj, a to je bednost građana na visokom nivou. On je, ovom prilikom, sa predstavnicom Turističke organizacije, predstavio opštinu i turističku ponudu kao i okolne znamenitosti, pozvavši prisutne da ponovo posete Veliko Gradište.
            I predstavnik nemačke policije, Joakim Šnajder, iz pokrajine Baden-Virtemberg, potvrdio je da je prevencija od izuzetnog značaja, ali i da su uslovi održavanja seminara izvrsni i  da je poseta ostavila impresivan utisak na sve učesnike kao i da je Gradište u njima dobilo nove ambasadore. Šnajder je rekao i da je jedan od uzroka saradnje veliki broj naših ljudi koji žive i rade u ovoj pokrajini.Da je opština, pored nemačkih, dobila i još dva hrvatska ambasadora,dodao je, zadovoljan organizacijom i gostoprimstvom, voditelj Službe za prevenciju Policijske uprave iz Zagreba, Velimir Tišma, dodavši da pored slogana skupa “Prevencija spaja“ pristaje i “Dunav spaja“. Kako je rekao, saradnja i razmena iskustva su neophodni radi sigurnosti što se kasnije vraća kroz ekonomiju, trgovinu I turizam.
          Prema utiscima učesnika seminara, Gradište ne samo impozantno mesto već i bezbedno za turiste i građane, a saradnja organa reda i lokalne samouprave je primer dobre prakse i upravljanja.
Lj.Nastasijević
Izvor:Sajt SO VG



Slične vesti

Dea Đurđević na tribini o bezbednosti u saobraćaju

17 Oct 2023, 12:48

U Politehničkoj škole održana je tribina o bezbednosti u saobraćaju. Predavač na tribini bila je Dea Đurđević.

BIA: Pošta Milovanoviću, Rankoviću i Peneziću 124. godišnjice od osnivanja

17 Oct 2023, 10:01

Direktor BIA Vulin odao poštu Milovanoviću, Rankoviću i Peneziću povodom 124. godišnjice od osnivanja Odeljenja…

Lažni ili pravi policajci, kako građani mogu da znaju ko im je na vratima

16 Dec 2020, 11:01

Tačno se zna procedura koju policijski službenici moraju da ispoštuju kada prilaze građanima ili im pozvone na vrata. Postoje…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista