ODRZAN SEMINAR ZA PRIPADNIKE MINISTARSTVA UNUTRASNIH POSLOVA  NA SREBRNOM JEZERU
   15 Apr 2019, 22:24    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRZAN SEMINAR ZA PRIPADNIKE MINISTARSTVA UNUTRASNIH POSLOVA NA SREBRNOM JEZERU

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić,  primio je  učesnike seminara “Upravljanje kvalitetom u projektima prevencije kriminala“ koji je, za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i njihove kolege iz nemačke i hrvatske policije, organizovan na Srebrnom jezeru. 
 
Delegaciju je predstavio Darko Pajkić, načelnik Policijske stanice Veliko Gradište, koji je ovom prilikom naglasio da je opština Veliko Gradište bezbedna sredina u kojoj su bezbedonosni rizici svedeni na minimum što je i rezultat idobre i svakodnevne saradnje sa lokalnom samoupravom i sprovođenja preventivnih mera. Načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije Uprave policije Srbije,  Vladimir Stojanov, izrazio je zahvalnost opštini i organizatoru i naglasio da je Srebrno jezero izabrano upravo zbog odlične saradnje policije sa lokalnom samoupravom. On je rekao da je sprovedena anketa pokazala da je Gradište bezbedna zajednica i pozvao odgovorne da razvijaju saradnju radi sigurnosti turista budući da povećanjem broja poseta rastu i rizici koje je ovim projektom moguće smanjiti na minimum. Stojanov je napomenuo da je mladima potrebno pružiti alternativu u kontrolisanim uslovima, a Policija će uvek biti sigruan partner radi bezbednosti građana.

             Izrazivši zadovoljstvo posetom, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić je naglasio da je posao koji rade veoma odgovoran i da će saradnja biti još kvalitetnija jer imaju zajednički cilj, a to je bednost građana na visokom nivou. On je, ovom prilikom, sa predstavnicom Turističke organizacije, predstavio opštinu i turističku ponudu kao i okolne znamenitosti, pozvavši prisutne da ponovo posete Veliko Gradište.
            I predstavnik nemačke policije, Joakim Šnajder, iz pokrajine Baden-Virtemberg, potvrdio je da je prevencija od izuzetnog značaja, ali i da su uslovi održavanja seminara izvrsni i  da je poseta ostavila impresivan utisak na sve učesnike kao i da je Gradište u njima dobilo nove ambasadore. Šnajder je rekao i da je jedan od uzroka saradnje veliki broj naših ljudi koji žive i rade u ovoj pokrajini.Da je opština, pored nemačkih, dobila i još dva hrvatska ambasadora,dodao je, zadovoljan organizacijom i gostoprimstvom, voditelj Službe za prevenciju Policijske uprave iz Zagreba, Velimir Tišma, dodavši da pored slogana skupa “Prevencija spaja“ pristaje i “Dunav spaja“. Kako je rekao, saradnja i razmena iskustva su neophodni radi sigurnosti što se kasnije vraća kroz ekonomiju, trgovinu I turizam.
          Prema utiscima učesnika seminara, Gradište ne samo impozantno mesto već i bezbedno za turiste i građane, a saradnja organa reda i lokalne samouprave je primer dobre prakse i upravljanja.
Lj.Nastasijević
Izvor:Sajt SO VGPostavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaDEČJI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KUČEVA…

Svojim nastupom na letnjom međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj  koji se održava…

23 Jul 2019, 15:44

DruštvoOD AVGUSTA SKUPLJA PUTARINA

OČEKUJE SE POČETKOM AVGUSTA POSKUPLJENJE PUTARINE OD 12 ODSTO SAOPŠTENO JE IZ VRHA…

23 Jul 2019, 13:58

PolitikaPREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADOROM…

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom…

23 Jul 2019, 13:32

Kursna lista