ODRŽAN SEMINAR ZA LIDERE ROTORI DISTRIKTA SRBIJA I CRNA GORA NA SREBRNOM JEZERU
   19 Mar 2018, 12:44    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN SEMINAR ZA LIDERE ROTORI DISTRIKTA SRBIJA I CRNA GORA NA SREBRNOM JEZERU

Rotari klub iz Velikog Gradišta bio je domaćin dvodnevnog seminara za lidere rotari distrikta 2483 Srbija-Crna Gora.Održan je i radni dogovor tima gde su bili uključeni i predstavnici rotari klubova Požarevac-Viminacijum, iz Smedereva i Velikog Gradišta.

U protekla dva dana na seminaru je dominiralo više tema u cilju bolje organizacije i aktivnostima Rotari kao najveće Međunarodne humanitarne organizacije na svetu sa milion i 200 hiljada članova zajednica okupljenih oko ideje podsticaja visokih etičkih standarda u svim profesijama, humanizma, plemenitosti i prosperiteta.

Članovi su izabrani kao vrhunski stručnjaci u svojoj profesiji, a istovremeno su osobe visokih moralnih karakteristika i razvijenog sistema vrednosti.


      -Svake godine organizuje se seminar za lidere kao najodgovornije ljude u Distriktu i ove godine izabrali smo Srebrno  jezero kao lepa destinacija za rad i druženje. Ima nas oko 80 i oni će voditi Distrikt od sledeće godine.Ono što je najvažnije u Rotori,to je pre svega članstvo u klubovima,realizacija što više projekata kako bi bili što vidljiviji kako bi se mnogi pridružili i pomogli loklanim zajednicima. Distrikt Srbije i Crne Gore ima 65 klubova,to je jedna nevladina organizacija,najveća u svetu,formirana pre 113 godina koja ima i stolicu u UN,a ono što je važno  da je to jedinstvena organizacija koja radi globalno i loklano.Globalno je,rad na suzbijanju dečje paračize u čitavom svetu i posle 25-30  godina možemo da kažemo da ove godine prvi put nemamo ni jedan zabeležen slučaj,što znači da ako naredne tri godine nema ovakvih slučajeva,da je bolest iskorenjena.A lokalno je ,što klubovi u Srbiji i Crnoj Gori rade što žele,pre svega za svoju loklanu zajednicu na koji način će pomoći mladima,školama,ambulantama,Domovima zdravlja i slično,kaže Vladan Matić,guverner Distrikta 2483 Srbije i Crne Gore.


 Vladimir Matić,Distrikt Guverner 2483 Srbija-Crna Gora  
 
Završava se i jedan važan projekat sto za sto,odnosno sto  projekata za sto škola u Srbiji i Crnoj Gori.
     -Ovaj projekat privodimo kraju i nadam se da u julu ove godine nastavljamo sledeće projekat stojedan projekat za stojednu školu,jer je vezano za 101 godinu postojanja Rotori Fondacije.Žellimo da svake godine podignemo naš cilj,a najviše u pomoći na nabavci kompjutera i opreme,jer nažalost u našoj zemlji nedostaje oko 4.500 računara za učionice i kabinete u školama,dodao je Matić.


    Rotari klub Veliko Gradište formiran je pre  osam godina i ima 16 aktivnih članova. Klub je do sada učesttvovao na mnogobrojnim humanim akcijama i bio donator u nekoliko zdranstvenih ustanova ia pružio  je i piomoć jednoj porodici koja je imala štete od požara na porodičnoj kući.


Donacija za Dom zdravlja Veliko Gradište,CTG aparat

Slobodan Životić,predsednik Rotori kluba Veliko Gradište
      
   -Koristimo ovu priliku da promovišemo naš klub tako što ćemo uručiti jedan CTG aparat Domu zdravlja Veliko Gradište,prošle godine smo Domu zdravlja Golubac donirali EKG aparati pomogli smo medicinskom opremom i sredstvima  bolnici  Požarevac.Zasadili smo sadnicama crvenog hrasta prostor oko Golubačke tvrđave ,posadilo smo stabla i u gradskom parku u Golupcu,a pomogli smo jednu porodicu u Velikom Gradištu koja je imala štetu od požara na porodičnoj kući,gde smo im donirali šporet na čvrsta goriva,stolariju i građevinski materijal,ističe Slobodan Životić,predsednik Rotori kluba iz Velikog Gradišta.






Oko 80 učesnika seminara za lidere rotari distrikta koji je održan u hotelu ,,Danubia park’’ na Srebrnom jezeru imali su i turističku vožnju brodom, a zatim su posetili Viminacijum gde su posadili hiljadu sadnica bagrema.
Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Seminar za medicinske sestre Predškolskih ustanova Podunavsko-Braničevskog regiona u Kučevu

20 Nov 2023, 21:14

U okviru programa stalnog stručnog usavršavanja Udruženja meicinskih  sestara Predškolskih ustanova …

U Kučevu održan dvodnevni seminar na temu turizam kao globalni fenomen

18 Sep 2020, 14:46

U Kučevu je završen  dvodnevni seminar  u okviru  projekta “Lakše do donatora”…

MEDICINSKI SEMINAR NA TEMU PSIHOONKOLOGIJE

22 Jun 2020, 13:12

Olivera Hajrović, specijalista medicinske psihologije Opšte bolnice Požarevac u utorak 23. juna održaće Medicinski…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista