Održan prvi takmičarski dan 60. Ljubičevskih konjičkih igara
   3 Sep 2023, 11:06    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Održan prvi takmičarski dan 60. Ljubičevskih konjičkih igara

Prvi takmičarski dan na Hipodromu u Požarevcu, u okviru 60. Ljubičevskih konjičkih igara obeležila su polufinalna takmičenja.

Održana je utakmica u preskakanju prepona, u kojoj je učestvovalo 15 jahača iz Srbije i Severne Makedonije. Treće mesto u utakmici „Kneginja Ljubica“ zauzela je Melanija Atanasovska, u sedlu grla Farm iz Severne Makedonije, drugo mesto pripalo je Zoranu Jovanović, u sedlu grla Metlock iz Beograda, dok je prvu poziciju zauzeo Zoran Jovanović, u sedlu grla Straordinaria iz Beograda.

Prvog takmičarskog dana održane su četiri kasačke i dve galopske trke. U kasačkoj trci „Resava“ trijumfovalo je grlo Bonadisea. Usledila je galopska trka „Mihajlovac“, u kojoj je pobedu odnelo grlo Mistic Bel. U kasačkoj trci „Mlava“, briljiralo je grlo Amela, dok je u kasačkoj trci „Dunav“, pobedu odnelo grlo Amsterdam JMH. Usledila je galopska trka „Vojvoda Milivoje Živanović“ u kojoj je pehar pripalo grlu Never in red. U poslednjoj kasačkoj trci „Morava“ dominantno je bilo grlo Corvo baba.

Mali voltižeri su i ove godine privukli veliku pažnju posetilaca požarevačkog Hipodroma. Svoje veštine na kobili Mazi predstavilo je 13 mališana, uzrasta od dve do osam godina. Voltižere uspešno trenira Suzana Janković, a oni će i drugog takmičarskog dana pokazati svoje umeće u voltižovanju.

U kasnim popodnevnim satima, pred brojnom publikom nastupili su i višebojsci koji su odmerili snage u pet disciplina u okviru polufinala Ljubičevskog višeboja. Od 12 takmičara, osmorica su se plasirala u finale koje je na programu danas od 18 časova. Plasman za finale obezbedili su Marko Milenković (14), Nenad Anđelić (10), Andrija Sterđević (9), Vojin Mirković (8), Dušan Janković (6), Siniša Stokić (6), Milan Ivić (5) i Mališa Vujičić (5).

Danas su na programu četiri galopske i dve kasačke trke, utakmica u preponskom jahanju, voltižovanje dece i finale Ljubičevskog višeboja kada ćemo dobiti i novog viteza.

Nastupima benda „Crne mambe“ iz Niša i pevačice Marije Šerifović, na Trgu oslobođenja u centru Požarevca, završen je i prateći program 60. Ljubičevskih konjičkih igara.Slične vesti

Priznanja Ljubičevskih konjičkih igara zaslužnim građanima

22 Jun 2024, 13:47

U Muzeju konjarstva na požarevačkom Hipodromu uručena su priznanja i nagrade povodom šest decenija Ljubičevskih konjičkih…

Plaketa KD "Knez Mihailo" Požarevac za doprinos galopskom sportu

31 Jan 2024, 13:23

KD „Knez Mihailo“ iz Požarevca dobitnik je plakete za izuzetan doprinos razvoju i promociji galopskog sporta…

Strugar o Ljubičevskim konjičkim igrama i novim projektima

5 Sep 2023, 13:21

Jubilarne Ljubičevske konjičke igre, osim bogatog pratećeg programa i velikog broja učesnika na trkama na Hipodromu, imale…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista