ODRŽAN OKRUGLI STO UDRUŽENJE GRAĐANA ŠANSA: KAKO POMOĆI MLADIMA IZ RANJIVIH GRUPA
   24 Sep 2019, 13:24    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


ODRŽAN OKRUGLI STO UDRUŽENJE GRAĐANA ŠANSA: KAKO POMOĆI MLADIMA IZ RANJIVIH GRUPA

U ZGRADI NAČELSTVA ODRŽAN JE OKRUGLI STO U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA GRAĐANA ŠANSA I SA PARTNERIMA IZ MEĐUOPŠTINSKOG UDRUŽENJA GLUVIH I NAGLUVIH POŽAREVAC A U OKVIRU PROJEKTA KARIJERNO VOĐENJE I SAVETOVANJE MLADIH IZ RANJIVIH GRUPA


Udruženje građana „Šansa“ sa partnerima iz Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, Vas poziva na okrugli sto u okviru Projekta "Karijerno vođenje i savetovanje mladih iz ranjivih grupa". Projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, i realizuje se u periodu od 01. avgusta 2019. do 31. marta 2020. godine. Vrednost projekta je 1.411.800,00 dinara.
Asistent na ovom projektu, Vladan Bošković je u izjavi za medije predstavio glavne ciljeve ovog projekta i naglasio značaj uključivanja svih relevantnih institucija u realizaciju ovog projekta.


Cilj projekta jeste promovisanje dijaloga u društvu putem razvoja edukativnih programa za mlade kroz dvosmernu komunikaciju i saradnju između organizacija civilnog društva i drugih relevantnih sektora u svrhu implementacije instrumenata i programa podrške koji se odnose na ključne izazove pri zapošljavanju mladih iz socijalno ugroženih grupa i omogućenje veće zapošljivosti i istinske uključenosti mladih iz ranjivih grupa na tržište rada.
 



Osnovne aktivnosti na projektu predstavljaće dizajniranje programa za karijerno vođenje i savetovanje , organizovanje treninga za stručnjakee različitih profila aktivnih u ovoj oblasti. Implementacija programa kroz set od 30 radionica za 30-oro mladih koji dolaze iz socijalno ugroženih grupa i iz Sociorehabilitacionog kluba za mlade Grada Požarevca.

Učesnici okruglog stola bili su predstavnici ključnih instituacija na lokalnom nivou i to: - predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad Požarevac, Nacionalne službe zapošljavanja – filijala Požarevac, stručnih službi srednjih škola sa teritorije našeg grada, lokalnih preduzetnika, udruženja iz civilnog sektora i dr.
 
 



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

Kursna lista