ODRŽAN KONCERT DAMAMA NA DAR U VELIKOM GRADIŠTU
   11 Mar 2019, 23:44    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN KONCERT DAMAMA NA DAR U VELIKOM GRADIŠTU

Javna ustanova Kulturni centar,,Vlastimir Pavlović Carevac'' Veliko Gradište,ove godine slavi jubilej dve decenija postojanja i rada i predstavlja okosnicu razvoja kulture,negujući tako  amatersko stvaralaštvo. Ova kulturna ustanova  okuplja veliki broj zaljubljenika i poštovalaca lepe misli, pisane reči i umetničko-scenskog prikaza.U okviru ustanove aktivno radi Ansabl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac,, i Amatersko pozorište ,,Žanka Stokić,,. Na članove ansambla, njihov rad, zalaganje i kreativnost, centar je izuzetno ponosan. Da su među najboljima u Srbiji dokazuju brojne nagrade iz zemlje i inostranstva.


             -Javna ustanova Kulturni centar ,,Vlastimir Pavlović Carevac'' osnovan je 1999.godine i ove godine smo u malom jubileju,proslavljamo 20. godina postojanja kao i 25 godina  ,,Carevčevih dana''.koja se svake godine održava u mesecu julu u čast našeg sugrađanina velikog violiniste i šefa Narodnog orkesta Vlastimira Pavlovića Carevca. U okviru aktivnosti Kulturnog centra, funkcionišu Ansambl narodnih igara I pesama koji nosi ime Vlastimira Pavlović Carevca i Amatersko pozorište ,,Žanka Stokić''.Imamo negde oko 200 članova,a u okviru ansambla postoje tri starosne grupe,dve dečje i izvođačka, a skoro formirana je i grupa veterana. U okviru Amaterskog pozorišta ,,Žanka Stokić''funkcionišu tri grupe,dve dečje i jedna starija grupa,kaže Branislavka Veličković,direktorka Kulturnog centra.


            Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“ Veliko Gradište nosilac je i organizator nekoliko manifestacija a  učestvuje i  kao suorganizator i podrška manifestacija koje se održavaju u naseljima na području Opštine.. Manifestacija na koju je Kulturni centar posebno ponosan jeste festival violine “Carevčevi dani” koji se već 24 godine održava u Velikom Gradištu i selu Carevac, a ove godine održavanjem 25.Muzičkog festivala „Carevčevi dani“ obeležiće se četvrt veka postojanja ove značajne manifestacije.


     -Kulturni centar je nosilac kulurno-turističkih aktivnosti i  pored svojeg programa,učestvuje i daje tehničku podršku ostalim Javnim ustanovama u realizaciji  kulturnih aktivnostii.Od najznačajnih  manifestacija su ,,Carevčevi dani'',Festival pozorišta ,,Štap i kanap'' koji se održava u septembru,imamo i Smotru dečjeg pozorišnog stvaralaštva  i dečjeg Folklora kao i   takmičenje recitatora. Rad ustanove zasniva se na bazi reciprociteta – razmeni programa sa drugim ustanovama kulture,gde gostujemo sa našim folklorom i pozorištem.Učestvujemo i na raznim manifestacijama,kulturnim događajima,takmičenjima i koncertima,naglasila je Veličković.
 
 

Na sceni Kulturnog centra, proteklog vikenda.povodom obeževanja Međunarodnmog praznika žena 8-marta održan je i tradicionalni koncert „Damama na dar“ posvećeno sugrađankama koje su  odlučile da provedu jedno nezaboravno veče uz muziku, pesmu , folklornu i pozorišnu igru.

  

       Kao gosti večeri Ansambl veterana iz Požarevca predstavio se igrama iz Leskovca. Glumica amaterskog  pozorišta ,,Žanka Stokić''  Aleksandra Krstić izvela je monodramu ,,Ljubavni odnosi'',a  član dečjeg pozorišta i  prošlogodišnji  učesnik Republičkog takmičenja recitatora Dušan Đurić, predstavio se recitacijom ,,Ko je majka i koliko se voli''.
Lj.NastasijevićSlične vesti

OTKAZAN KONCERT GRUPE LEXINGTON

4 May 2019, 12:19

Koncert grupe "Lexington" koji je najavljen za subotu , 4.maj u okviru festivala „Master Music Gold" 

USKRŠNJI POKLON DECE RUSIJE DECI SRBIJE

4 May 2019, 12:12

Koncert pod nazivom " Uskrsnji poklon dece Rusije deci Srbije" odrzan je 30. aprila u velikoj sali Centra za kulturu…

SVE JE SPREMNO ZA MAJSKU GITARIJADU

30 Apr 2019, 14:24

Sve je spremno za 38. Majsku gitarijadu koja će se održati 2. maja na prostoru Moravske lagune kod Ljubičeva.

Organizatori…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPRIHVATILIŠTE ZA SVE ŽIVOTINJE

AZIL GRADA POŽAREVCA JE AKTIVAN NA TERENU, U POŽAREVCU I KOSTOLCU SVIM RADNIM DANIMA JE MOGUĆE…

24 May 2019, 14:07

Društvo7. SAVETOVANJE NA TEMU UPRAVLJANJE…

SEKTOR ZA  VANREDNE SITUCIJE, VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA I SPASILAČKA…

24 May 2019, 13:36

PolitikaNATO mobilni timovi završavaju…

NATO mobilni timovi iz Komande združenih snaga u Napulju i iz Vazduhoplovne komande u Ramštajnu…

24 May 2019, 12:06

Kursna lista