ODRŽAN KONCERT DAMAMA NA DAR U VELIKOM GRADIŠTU
   11 Mar 2019, 23:44    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN KONCERT DAMAMA NA DAR U VELIKOM GRADIŠTU

Javna ustanova Kulturni centar,,Vlastimir Pavlović Carevac'' Veliko Gradište,ove godine slavi jubilej dve decenija postojanja i rada i predstavlja okosnicu razvoja kulture,negujući tako  amatersko stvaralaštvo. Ova kulturna ustanova  okuplja veliki broj zaljubljenika i poštovalaca lepe misli, pisane reči i umetničko-scenskog prikaza.U okviru ustanove aktivno radi Ansabl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac,, i Amatersko pozorište ,,Žanka Stokić,,. Na članove ansambla, njihov rad, zalaganje i kreativnost, centar je izuzetno ponosan. Da su među najboljima u Srbiji dokazuju brojne nagrade iz zemlje i inostranstva.


             -Javna ustanova Kulturni centar ,,Vlastimir Pavlović Carevac'' osnovan je 1999.godine i ove godine smo u malom jubileju,proslavljamo 20. godina postojanja kao i 25 godina  ,,Carevčevih dana''.koja se svake godine održava u mesecu julu u čast našeg sugrađanina velikog violiniste i šefa Narodnog orkesta Vlastimira Pavlovića Carevca. U okviru aktivnosti Kulturnog centra, funkcionišu Ansambl narodnih igara I pesama koji nosi ime Vlastimira Pavlović Carevca i Amatersko pozorište ,,Žanka Stokić''.Imamo negde oko 200 članova,a u okviru ansambla postoje tri starosne grupe,dve dečje i izvođačka, a skoro formirana je i grupa veterana. U okviru Amaterskog pozorišta ,,Žanka Stokić''funkcionišu tri grupe,dve dečje i jedna starija grupa,kaže Branislavka Veličković,direktorka Kulturnog centra.


            Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“ Veliko Gradište nosilac je i organizator nekoliko manifestacija a  učestvuje i  kao suorganizator i podrška manifestacija koje se održavaju u naseljima na području Opštine.. Manifestacija na koju je Kulturni centar posebno ponosan jeste festival violine “Carevčevi dani” koji se već 24 godine održava u Velikom Gradištu i selu Carevac, a ove godine održavanjem 25.Muzičkog festivala „Carevčevi dani“ obeležiće se četvrt veka postojanja ove značajne manifestacije.


     -Kulturni centar je nosilac kulurno-turističkih aktivnosti i  pored svojeg programa,učestvuje i daje tehničku podršku ostalim Javnim ustanovama u realizaciji  kulturnih aktivnostii.Od najznačajnih  manifestacija su ,,Carevčevi dani'',Festival pozorišta ,,Štap i kanap'' koji se održava u septembru,imamo i Smotru dečjeg pozorišnog stvaralaštva  i dečjeg Folklora kao i   takmičenje recitatora. Rad ustanove zasniva se na bazi reciprociteta – razmeni programa sa drugim ustanovama kulture,gde gostujemo sa našim folklorom i pozorištem.Učestvujemo i na raznim manifestacijama,kulturnim događajima,takmičenjima i koncertima,naglasila je Veličković.
 
 

Na sceni Kulturnog centra, proteklog vikenda.povodom obeževanja Međunarodnmog praznika žena 8-marta održan je i tradicionalni koncert „Damama na dar“ posvećeno sugrađankama koje su  odlučile da provedu jedno nezaboravno veče uz muziku, pesmu , folklornu i pozorišnu igru.

  

       Kao gosti večeri Ansambl veterana iz Požarevca predstavio se igrama iz Leskovca. Glumica amaterskog  pozorišta ,,Žanka Stokić''  Aleksandra Krstić izvela je monodramu ,,Ljubavni odnosi'',a  član dečjeg pozorišta i  prošlogodišnji  učesnik Republičkog takmičenja recitatora Dušan Đurić, predstavio se recitacijom ,,Ko je majka i koliko se voli''.
Lj.NastasijevićSlične vesti

KONCERT DAMAMA U ČAST U VELIKOM GRADIŠTU

8 Mar 2019, 15:59

Povodom današnjeg   praznika 8.marta, Međunarodnog dana žena, u subotu 9-og marta  Kulturni centar…

25. KONCERT ZA MAME I DAME

5 Mar 2019, 10:48

U petak, 08. Marta u Domu kulture u Kostolcu, održaće se tradicionalni 25. koncert pod nazivom „Koncert za mame i dame“…

KONCERT ČUVARA TRADICIJE I KULTURNE BAŠTINE KUČEVAČKOG KRAJA

16 Feb 2019, 19:12

Povodom obeležavanja Dana državnosti na daskama velike sale Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ u…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista