ODRŽAN  TREĆI  FESTIVAL CVEĆA   U GOLUPCU
   27 Apr 2019, 12:32    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN TREĆI FESTIVAL CVEĆA U GOLUPCU

Po ugledu na druge susedne opštine i Golubac ima svoj festival cveća i pčelinjih proizvoda.U organizaciji Turističke organizacije ,a podpokroviteljstvom Opštine Golubac,u ovom gradu na Dunavu održan je Treći po redu majski festival cveća i meda na kome je svoje proizvode izložilo preko 30 proizvođača iz Golupca i drugih mesta iz opština Braničevskog okruga i Srbije.Pored cvećara i proizvođača pčelinjih proizvoda na festivalu bilo je  i proizvođača ručnih radova, saksija,suvenira i drugih zanatskih proizvoda. 


           -Ovo je sada tradicionalni festival cveća koji je iz godine u godinu sve masovniji i brojniji i ima prodajni karakter.Ove godine imamo preko 30 izlagača koji su izložile cveće i za njih je ovde sve besplatno,ood memsta i štandova. To je nešto po čemu Golubac počinje da bude prepoznatljiv kao turistička destinacija i nadam se da će ovaj festival prerasti u tradiciju gde ćemo biti prepoznatljivi u celoj Srbiji,naglasio je Vojislav Živanović,vd direktora Turističke organizacije Golubac.
 
Proizvođač cveća Dragoljub Miletić iz Kusića, cvećarskom proizvodnjom bavi se već dve decenije na površini od deset ari. Dragoljub je redovan posetilac pijaca i ovakvih manifestacija na kojima prodaje  razno sobno i baštensko cveće.
   
        -Naporno je,ali donegle se malo i isplati.Imam u svojih pet plastenika od 10-15 vrsta cveća,zadovoljan sam prodajom ovde i Golupcu i mogu da pohvalim organizatore ovog festivala. Neka samo tako nastave i u buduće,kaže Miletić.


Među proizvoćačima pčelinjih proizvoda na festivalu u Golupcu svoj štand imala je i porodica Zorana Zarića iz Topolovnika,koja je na  15 Festivalu cveća i meda u Velikom Gradištu osvojila drugu nagradu za najlepše uređeni štand.Na festivalu cveća u Golupcu Pčelarsko gazdinstvo porodice Zarić je već drugi put gde izlaže med i razne pčelarske proizvode.

               -Evo nas ponovo kraj lepog i plavog Dunava,došli smo da podržimo ovaj izložbeni i lepo festival,lepo vreme ide na ruku,dobra je poseta ali i prodaja.Od pčelarskih proizvoda imamo bagremov,livadski,lipov i šumski med,zatim rakiju medovaču i domaće posne kolače.Trenutno,oko 70-tak pčelinjih duštava posedujemo,pollako povećamo broj košnica,ali mi je ovo dodatna delatnost jer se uporedo bavim i muzikom,tako da jedno drugo dopunjuje,dodaje Zoran Zarić. 

  
Kulturno umetničko društvo iz Braničeva i učenici Osnovne škole ,,Branko Radičević'' iz Golupca povodom ovog festivala izveli  su i prigodan kulturno umetnički program.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

U BRANICEVU ODRZAN TRECI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

21 May 2019, 19:23

U pečkom naselju Braničevo,u Opštini Golubac,u organizaciji Kulturno-umetničkog društva i Mesne zajednice,održani…

TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U BRANIČEVU

17 May 2019, 19:43

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva ,,Braničevo’’ i Mesne zajednice, u ovom pečkom naselju,u Opštini…

FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE

7 May 2019, 23:28

Proizvođači i  ljubitelji cveća i pčelarskih proizvoda  okupili se  posle Kusica,dan kasnije juče i u Velikom…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDANAS JE DRŽAVNI PRAZNIK Da li…

Dan Ćirila i Metodija, odnosno Dan slovenske pismenosti i kulture, državni je praznik koji…

24 May 2019, 11:03

DruštvoObaveštenje o nestanku vode za…

Zbog sanacije kvara na mreži bez vode će biti potrošači u naselju Busije, do 15:00…

24 May 2019, 10:49

SportPIONIRI OSNOVNE SKOLE IVO LOLA…

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama.…

23 May 2019, 14:38

Kursna lista