ODRŽAN  TREĆI  FESTIVAL CVEĆA   U GOLUPCU
   27 Apr 2019, 12:32    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN TREĆI FESTIVAL CVEĆA U GOLUPCU

Po ugledu na druge susedne opštine i Golubac ima svoj festival cveća i pčelinjih proizvoda.U organizaciji Turističke organizacije ,a podpokroviteljstvom Opštine Golubac,u ovom gradu na Dunavu održan je Treći po redu majski festival cveća i meda na kome je svoje proizvode izložilo preko 30 proizvođača iz Golupca i drugih mesta iz opština Braničevskog okruga i Srbije.Pored cvećara i proizvođača pčelinjih proizvoda na festivalu bilo je  i proizvođača ručnih radova, saksija,suvenira i drugih zanatskih proizvoda. 


           -Ovo je sada tradicionalni festival cveća koji je iz godine u godinu sve masovniji i brojniji i ima prodajni karakter.Ove godine imamo preko 30 izlagača koji su izložile cveće i za njih je ovde sve besplatno,ood memsta i štandova. To je nešto po čemu Golubac počinje da bude prepoznatljiv kao turistička destinacija i nadam se da će ovaj festival prerasti u tradiciju gde ćemo biti prepoznatljivi u celoj Srbiji,naglasio je Vojislav Živanović,vd direktora Turističke organizacije Golubac.
 
Proizvođač cveća Dragoljub Miletić iz Kusića, cvećarskom proizvodnjom bavi se već dve decenije na površini od deset ari. Dragoljub je redovan posetilac pijaca i ovakvih manifestacija na kojima prodaje  razno sobno i baštensko cveće.
   
        -Naporno je,ali donegle se malo i isplati.Imam u svojih pet plastenika od 10-15 vrsta cveća,zadovoljan sam prodajom ovde i Golupcu i mogu da pohvalim organizatore ovog festivala. Neka samo tako nastave i u buduće,kaže Miletić.


Među proizvoćačima pčelinjih proizvoda na festivalu u Golupcu svoj štand imala je i porodica Zorana Zarića iz Topolovnika,koja je na  15 Festivalu cveća i meda u Velikom Gradištu osvojila drugu nagradu za najlepše uređeni štand.Na festivalu cveća u Golupcu Pčelarsko gazdinstvo porodice Zarić je već drugi put gde izlaže med i razne pčelarske proizvode.

               -Evo nas ponovo kraj lepog i plavog Dunava,došli smo da podržimo ovaj izložbeni i lepo festival,lepo vreme ide na ruku,dobra je poseta ali i prodaja.Od pčelarskih proizvoda imamo bagremov,livadski,lipov i šumski med,zatim rakiju medovaču i domaće posne kolače.Trenutno,oko 70-tak pčelinjih duštava posedujemo,pollako povećamo broj košnica,ali mi je ovo dodatna delatnost jer se uporedo bavim i muzikom,tako da jedno drugo dopunjuje,dodaje Zoran Zarić. 

  
Kulturno umetničko društvo iz Braničeva i učenici Osnovne škole ,,Branko Radičević'' iz Golupca povodom ovog festivala izveli  su i prigodan kulturno umetnički program.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

IV FESTIVAL DUHOVNE I SVETOVNE MUZIKE U CRKVI SVETE PETKE

19 Oct 2019, 11:32

U NEDELJU 20. OKTOBRA SA POČETKOM U 19 ČASOVA U CRKVI SVETE PETKE U POŽAREVCU ODRŽAĆE SE 4. FESTIVAL DIHOVNE I SVETOVNE…

U MALOM CRNIĆU SVEČANO OTVOREN 48. FEDRAS

15 Oct 2019, 16:35

NAKON SVEČANE SEDNICE NA PLATOU SPOMEN PARKA SVEČANO JE OTVOREN 48.FESTIVAL DRAMSKIH AMATERA SELA SRBIJE. FESTIVAL JE …

POCINJE 11 SILAFEST U VELIKOM GRADIŠTU

29 Aug 2019, 15:41

U Velikom Gradištu, od nedelje 1. pa do petka  6. septembra, održaće se 11. Filmski festival “Silafest“. I ove godine posetioce…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSine, danas se niko ničega ne…

Sine, igrao si se danas mnogo. Trčao si, padao, gulio kolena, plakao, ustajao, smejao se,…

12 Nov 2019, 14:27

SportOLIMPIJSKA ŠAMPIONKA U GIMNASTICI…

NEKADAŠNJA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA U GIMNASTICI NELLIE KIM POSETILA JE SPORTSKI…

12 Nov 2019, 13:59

PolitikaVUČIĆ O UTISCIMA NAKON SASTANKA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar,…

12 Nov 2019, 13:46

Kursna lista