ODRŽAN  DRUGI  FESTIVAL CVEĆA I MEDA U GOLUPCU
   5 May 2018, 0:44    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN DRUGI FESTIVAL CVEĆA I MEDA U GOLUPCU

Po ugledu na druge susedne opštine i Golubac od prošle godine ima svoj festival cveća i pčelinjih proizvoda.U organizaciji Turističke organizacije i Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević,a podpokroviteljstvom Opštine Golubac,u ovom gradu na Dunavu održan je Drugi po redu majski festival cveća i meda na kome je svoje proizvode izložilo oko 40 proizvođača iz Golupca i drugih mesta iz opština Braničevskog okruga.


Pored cvećara i proizvođača pčelinjih proizvoda na festivalu bilo je  i proizvođača rakije i vina,ručnih radova, saksija,suvenira i drugih zanatskih proizvodaFestival  je otvorio  zamenik predsednika opštine,Saša Marjanović.
      -Nadam se ća ova manifestacija biti još masovnija narednih godina,svim izlagačima puno hvala što su ovde u Golupcu i kojima želim da se u zdravlju i veselju viđamo i sledeće godine,rekao je Marjanović.
 
Inicijativu za održavanje ove manifestaciju pokrenuli su sami proizođača cveća iz ove podunavske Opštine, pa je Turistička organizacija Golubac u svoju turističku ponudu uvrstila i održavanje ove manifestacije koja je i  zvanično otvorilla ovogodišnju turističku sezonu u ovoj podunavskoj opštini.


          -Možemo da kažemo da se ovaj festival cveća koji se po drugi put održava u Golupcu opravdao svoju postojanost i ovo je ujedno i početak ovogodišnje turističke sezone.,mada je nama sezona krenula i ranije jer smo imali lepo vreme i dobru posećeno za vreme prvomajskih praznika.Golubačku tvrđavu je posetilo oko četiri hiljade posetilaca i ako imate neku prognozu da Golubac godišnje poseti od 10 do 15 hiljada turista,onda se može reći o potencijalima koje ima ova destinacija.U ovom mesecu imaćemo Međunarodni festival folklora u Barničevu i Trku mira,ističe vd dužnosti direktora Turističke organizacije Golubac,Milen Bogojević.
    
Proizvođač cveća Dušan Stanković iz Kusića, cvećarskom proizvodnjom bavi se već tri decenije na površini od deset ari.Dušan je redovan posetilac pijaca i ovakvih manifestacija na kojima prodaje svoje proizvode i kako kaže proizvodi  raznog sobnog i baštenskog cveća


-Od svih festivala koji su održani,u Kusiću,Velikom Gradištu i Požarevcu,mislim da je ovde najveće gostoprinstvo.Izložio sam najlepše cveće što ima u ovom kraju,najviše begonija,muškatla i sudovnog cveća ,kaže odgajivač cveća,Dušan Stanković.
.
      Među proizvoćačima pčelinjih proizvoda na festivalu u Golupcu svoj štand imala je i porodica Zorana Zarića iz Toplovnika,koja je ns  15 Festivalu cveća i meda u Velikom Gradištu osvojila drugu nagradu za najlepše uređeni štand.

       -Jeste,tako je,ovo je bilo kada smo se bukvalno u dva dana organizovali za uređenje štanda,pripremu meda i pčelinjih proizvoda.Pčelarstvom se bavim od 2010 godine,počeo sam iz hobija,onako sa dva roja koje sam dobio od drugara,kupio sam još dva i tako povećao broj,kupovao košnice,rojio društva i dostigao neki broj od 60 košnica koje posedujem,naglasio je pčelar Zoran Gajić iz Topolovnika.


Mališani Predškolske ustanove ,,Lasta’’ i članovi Folklornog ansambla Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’povodom ovog festivala u  svečanoj povorci prošli su ulicama Golupca a zatim su izveli i prigodan kulturno umetnički program,


 
Lj.NastasijevićSlične vesti

Prošlogodinji pobednik SFAS-u potvrdio pobedu i na 27. Smotri

1 Jul 2024, 12:57

Kulturno umetničko Vuk Kađadžić iz Osipaonice  pobedlio ponovo na Saboru folklornih ansambala sela Srbije u Kličevcu 

Na 52. Filmskom festivalu u Sopotu publiku očekuje bogat filmski program

26 Jun 2024, 9:45

U Jugoslovenskoj kinoteci predstavljen je program 52. izdanja Filmskog festivala u Sopotu.


Slobodarske filmske…

Pomeranje granica - prvi internacionalni festival savremenog plesa

20 Jun 2024, 14:51

Arheološki park Viminacium biće domaćin još jedno festivala, koji će ove godine bti održan prvi put. Reč je…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista