ODRŽAN 1. SPORTSKO REKREATIVNI FESTIVAL MALI HRABIŠA
   2 Oct 2019, 15:02    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


ODRŽAN 1. SPORTSKO REKREATIVNI FESTIVAL MALI HRABIŠA

U NEDELJU, 29 SEPTEMBRA 2019.GODINE U SVILAJNCU JE ODRŽAN PRVI SPORTSKO-REKRETAVNI FESTIVAL POD NAZIVOM „MALI HRABRIŠA“.

Sportsko rekreativna Asocijacija je uz podršku Asocijacije Sport za sve Srbije, Sportske Akademije, Saveza učitelja Srbije i brojnih drugih institucija i organizacija, pokrenula nacionalni program iz oblasti rekreativnog sporta namenjen vežbačima svih borilačkih veština i sportova u Srbiji.

Osnovna ideja  je promocija rekreativnog vežbanja sa ciljem ličnog razvoja svakog pojedinca bez obzira na talenat i predispozicije, promocija zdravog životnog stila, opšteprihvaćenih kulturnih normi i standarda, ali i konstantna edukacija trenera i roditelja kroz održavanje stručnih tribina i objavljivanje brojnih  publikacija. Tim povodom održan je  prvi sportsko-rekretavni festival pod nazivom „Mali Hrabriša“ u nedelju 29. Septembra u Svilajncu.

 Na prvom festivalu učešće je uzelo 10 sportskih klubova iz Smedereva, Grocke, Kragujevca,Požarevca, Svilajnaca, Velike Plane, Žagubice, Resavice,Kovina i Zrenjanina. Promoter festivala je bio profesionalni svetski šampion u Kik Boksu, Nikola Stošić iz Smedereva.  Svaki festival počinje održavanjem stručne tribine – predavanja iz oblasti psihologije, pedagogija, zdravstva, sportske teorije isličnim temama koje imaju za cilj konstantnu edukaciju trenera i roditelja.


Predavanje je održala istaknuta prosvetna radnica iz Požarevca, gospođa Nataša Nikolić – Gajić. Njeno izuzetno kvalitetno izlaganje je naišlo na veliku pažnju prisutnih trenera i roditelja u ispunjenoj konferencijskoj sali „Prirodnjačkog centra“.
Na ceremoniji svečanog otvaranja govorili su pokretač celog projekta, predsednik Sportsko rekreativne Asocijacije, Bane Dmitrović, predavač Nataša Nikolić – Gajić, promoter – Nikola Stošić i zamenica PO Sviljnac, gospođa Dragana Radović. Zamenica PO Sviljnac, gospođa Dragana Radović je predala zvaničnu zastavu festivala, sledećem domaćinu, predstavniku lokalne samouprave Kovina, gospodinu Predragu Đondoviću. Održavanje  festivala Mali Hrabisa u Požarevcu  Predviđeno krajem decembra .

Do kraja ove godine ugovoreno je održavanje u Kovinu, 26.oktobra, u Drvengradu sredinom novembra, u Kruševcu je Mali Hrabriša predviđen kao program koji će otvoriti renoviranje sportske hale u tom gradu krajem novembra ili očetkom decembra, dok će Požarevac biti domaćin krajem decembra.

    Sama akcija je naišla na ogromno interesovanje među sportskim radnicima širom Srbije, tako da se od sledeće godine utvrđuje lista domaćina, a zainteresovani su Smederevo, Arilje, Novi Pazar, Bela Palanka, Despotovac, Golubac, Beograd, Zrenjanin, Viminacijum. itd.

     Mali Hrabriša se sportskoj javnosti predstavio na njabolji mogući način. Potpuno je ispunio svoju svrhu i ciljeve. Samo geslo Asocijacije „Sport za sve“, apsolutno je demonstrirano nastupima najmlađeg takmičara sa nepunih 3 godine, najstarije dame koja je zagazila u šestu deceniju života, dece sa rasvojnim smetnjama i osobama sa invaliditetom.Nagrade koje su dodeljene na kraju turnira su apsolutno u skladu sa karakterom priredbe. Nagrade su dobili:
-              Najapozitivniji sudija „SMEŠKO“, Marko Čalović iz Kragujevca
-              Nagradu za fer plej „FERKO“ je dobio Tomislav Jelić iz Resavice
-              Najangažovaniji trener „PODRŠKO“, Miloš Petković iz Kragujevca
-              Najvredniji realitori programa „VREDNIŠE“ su Marta Stefanović i Luka Gomiršek iz Požarevca
-              Najposvećenije učiteljice su bili Jovana Janković i Katarina Životić iz požarevca

Nagrade za najuspešnije klubove se dodeljuju prema broju prijavljenih takmičara. Smatramo da sportske organizacije koje na masovan, smislen način okupljju, angažuju, treniraju i vaspitavaju decu, svojim radom i delovanjem  daju najveći doprinos društvu.U Svilajncu su najuspešniji bili:
1.            KK „ Požarevac 92“
2.            KK „Tigar“  - Sviljnac
3.            KK „Resavica“
4.            KK „Vrelo“ - Žagubica
5.            KK „Šumadija“ – Kragujevac
   Slične vesti

OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZ BUDŽETA FINANSIRA SPORTSKE KLUBOVE

22 Jan 2020, 13:13

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je ugovore za finansiranje programa iz oblasti…

MALI HRABRIŠA U SPORTSKOM CENTRU U POŽAREVCU U NEDELJU 22.DECEMBRA

20 Dec 2019, 13:30

SPORTSKI SAVEZ GRADA POŽAREVCA U SARADNJI SA SPORTSKO REKREATIVNOM ASOCIJACIJOM ORGANIZUJE SPORTSKO-REKREATIVNI FESTIVAL„MALI…

RODITELJI I DECA NA UTAKMICI KK PARTIZANA PROTIV KK CIBONE

17 Dec 2019, 13:35

U ORGANIZACIJI SPORTSKOG UDRUŽENJA NAVIJAČA PARTIZAN 012  U NEDELJU 15. DECEMBRA PREKO 60 NAVIJAČA PARTIZANA IZ BRANIČEVA,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeVaša kosa mora da ima pravi tretman

Želite zanosnu kosu za kojom se svi okreću? Onda vaša kosa mora da ima pravi tretman.…

26 Jan 2020, 14:50

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

Kursna lista