ODMOR U INSTAMBULU O TROŠKU OPŠTINE ZA ODBOJKAŠE OSVAJAČE BRONZANE MEDALJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U ČEŠKOJ
   13 Jun 2018, 15:52    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODMOR U INSTAMBULU O TROŠKU OPŠTINE ZA ODBOJKAŠE OSVAJAČE BRONZANE MEDALJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U ČEŠKOJ

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić sa svojim saradnicima primio je učenike Srednje škole koji su na Svetskom prvcenstvu u odbojci u gradu Brnu,u Češkoj,osvojili bronzanu medalju

.Za ovaj uspeh ova podunavska opština učenike i trenere  nagradila je pedodnevnim odmorom u Istanbulu i džeparcem od po sto evra.Ovom svečanom prijemu pored ekipe koja je osvojila bronzanu medalju prisustvovali su i istaknuti sportski radnici i legende odbojke u ovom gradu na Dunavu.


Čestitajući im na uspehu, predsednik Dragan Milić je rekao da bronzana medalja koju su doneli ima više nego zlatnu vrednost i da se na ovom prvenstvu na najbolji način prezentovali svoj grad, roditelje, profesore i školu.


         -Vi ste doneli jednu vrednost,iako je to bronzana medalja,ona za nas ima više nego zlatnu vrednost,iz nekoliko razloga. Po mojim informacijama vi ste dobro reprezentovali Srbiju,vašu opštinu,roditelje i šškolu i zato i vama i vašem treneru,veliko hvala to što ste učinili.Mislim da ovo Gradište,kao što je rečeno,zasejalo seme odbojke nekih 50-tih godina,da smo  imali Mitića,Trifunovića,Bobu Kovača,malog Mitića i još niz odbojkaša koji su udarali pečat odbojke u našem gradu,a imali smo i vrsne trenere i sportske radnike. Trener Dejan Milanović pokazao je da je stručnjak svetske klase.Vama želim svako dobro,da nastavite da budete dobra deca,a pre svega dobri ljudi,rekao je predsednik Milić.


Predsednik Milić  je ovom prilikom čestitao i dobitnicama zlatne medalje učenicima srednje škole iz Stare Pazove koje su na ovom prvenstvu u Češkoj osvojile prvo mesto i zlatnu medalju.

Ova ekipa je jedina u državi koja igra prvu ligu u podmlađenom sastavu i koja je osvojila bronzanu medalju na ovom takmičenju do sada.“, rekao je trener Dejan Milanović i predsedniku opštine poklonio loptu koju su potpisali svi članovi tima.


      -Želeo bih pre svega da zahvalim ovim momcima koji su izdržali,što bi se reklo junački celu  prvoligašku sezonu i takmičenje mlađih kategorija,što pionirskog,kadetskog i ovog svetskog prvenstva,svo vreme bili su na nivou,što je velika stvar za njih a i za nas,pre svega za ljude u klubu-;Nadam se da ćemo nastaviti ovako u kontinuitetu i  treba da budemo ponosni,jer ova deca su možda jedina u državi koja igraju Prvu ligu u ovako podmlađenom sastavu,što je izuzetan ponos našeg grada i regiona.,kaže trener Dejan Milanović.

Prvi put u svojoj istoriji Srednja škola iz Velikog Gradišta i Srbije osvojila je medalju na međunarodnom takmičenju .To je za jednu malu školu koja ima 450 učenika i jedan mali grad sa oko pet hiljada stanovnika je veliki uspeh,kaže direktor škole Zoran Tašić.


      -Uspeh je bio sam plasman na Svetsko prvenstvo,pobedom na državnom takmičenju u Prijepolju februuara ove godine,i biti prvi među 12 najboljih škola u Srbiji,je ogroman uspeh.Serijom pobedom na svetskom ptrvenstvu u Brnu nad Luksemburgom,Austriju,u četvrfinalu jednu veliku Francusku,i na kraju za treće mesto Izreal od 3:0 u setovima ,što je za svaku pohvalu ovim momcima koji su dali sve od sebe,i svi smo srećni zbog njihovog uspeha,naglasio je direktor Srednje škole,Zoran Tašić.


Na kraju sastanka, predsednik Milić je ekipu iznenadio nagradom za osvojeni uspeh – petodnevnim putovanjem u Istanbul sa džeparcem od 100 evra, a treneru Dejanu Milanoviću uručio  je uramljenu sliku trofejnog tima. Uspeh je “zabeležen“ i fotografijama na LED bilbordu u centru grada.


Lj.Nastasijević
 Slične vesti

MLADI RADNIK ODNEO MAKSIMALNU POBEDU PROTIV SPARTAKA

4 Mar 2020, 14:02

ODBOJKAŠI MLADOG RADNIKA ODNELI MAKSIMALNU POBEDU NAD SPARTAKOM REZULTATOM 3:0 U SPORTSKOM CENTRU U POŽAREVCU

MLADI RADNIK PROTIV SPARTAKA U UTORAK

2 Mar 2020, 12:08

ODBOJKAŠI MLADOG RADNIKA NAJAVILI PRVENSTVENU  UTAKMICU IZMEDJU ODBOJKAŠKOG KLUBA “MLADI RADNIK”…

ODBOJKAŠKA UTAKMICA IZMEĐU POŽAREVCA I BEOGRADA U SREDU

20 Jan 2020, 13:18

U Sportskom centru u Požarevcu odigraće se KUP utakmica između Odbojkaškog kluba Mladi radnik i Odbojkaškog…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaOTVORENA SPOMEN SOBA SLOBODANU…

U GRADSKOM ODBORU SPS-A U POŽAREVCU U ZGRADI BIVŠEG KOMITETA SOCIJALISTIČKA OMLADINA…

25 May 2020, 14:22

DruštvoBALETSKI STUDIO AMADEUS SNIMA…

BALETSKI STUDIO AMADEUS POŽAREVAC  I NJEGOVI NAJMLAĐI ČLANOVI  UZELI SU  UČEŠČE…

25 May 2020, 12:57

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 26. Maj 2020.

SRBIJA: U utorak hladnije i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i kratkotrajnim…

25 May 2020, 11:38

Kursna lista