OD DANAS VOJSKA SRBIJE OBEZBEĐUJE GRANIČNE PRELAZE, MIGRANTSKE CENTRE I BOLNICE
   18 Mar 2020, 14:59        RTS    Tatijana Spasojević


OD DANAS VOJSKA SRBIJE OBEZBEĐUJE GRANIČNE PRELAZE, MIGRANTSKE CENTRE I BOLNICE

Vojska Srbije je, na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja, dodatno angažovana. Prema novim merama, Vojska stavlja pod kontrolu sve granične prelaze, obezbeđuje i kontroliše sve prihvatne centre, centre za azil i sve bolnice."Konkretno angažovanje pripadnika Vojske Srbije regulisano je odlukama i naređenjima ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića iz njihovih nadležnosti na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19", navodi Ministarstvo odbrane.

Radi sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa i samovoljnog napuštanja centara za azil i prihvatnih centara, Vojska Srbije će, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije, vršiti pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata.Snage Vojske Srbije raspoređene su u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, kao i u prihvatnim centrima u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici."Vojska Srbije je kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil preuzela kako bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svoje resurse mogli da posvete kontroli mera Vlade Republike Srbije o zabrani i ograničenju kretanja", navodi se u saopštenju.

Prema ranije propisanim merama, Vojska je angažovana na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od COVID-19, zatim aerodroma u Beogradu i Nišu i autobuskih stanica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Pančevu.

Na graničnim prelazima pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.Vojska Srbije preduzela je neophodne mere za pripremu jedinica ABHO za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa. Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije COVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi.
Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji", zaključuje se u saopštenju.
 



Slične vesti

Vojne vežbe i u aprilu

26 Mar 2024, 12:08

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko – eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“.  
  Vežbe sa…

Pojačano prisustvo vojne policije u većim gradovima Srbije

26 Mar 2024, 10:02

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je pojačano prisustvo patrola vojne policije na trgovima, parkovima i ulicama…

Vojvodu Stepu Stepanovića, junaka Cerske bitke - opisuju verno tri reči

11 Mar 2024, 10:13

Na današnji dan 1856. godine, rođen je vojvoda Stepa Stepanović. Ako je neko u sebi okupio vrline srpskog naroda,…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista