OBUKA ZAPOSLENIH ZA PRUŽANJE PRVE POMOĆI U OGRANKU TE-KO KOSTOLAC
   20 May 2019, 11:34    Kostolac    Sat TV    Tatijana Spasojević


OBUKA ZAPOSLENIH ZA PRUŽANJE PRVE POMOĆI U OGRANKU TE-KO KOSTOLAC


Služba za bezbednost i zdravlje na radu ogranka „TE-KO Kostolac“ aktivno primenjuje novi pravilnik o načinu pružanja prve pomoći. Ovaj pravilnik se primenjuje se od 2018. godine. Njime su propisani način pružanja prve pomoći, vrste sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, način i rokovi osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći.Rukovodilac sektora  za Integrisani Sistem menadžmenta ogranka TE Ko, Tijana Perić istakla je da je ogranak u prethodnom periodu organizovao  obuku za zaposlene iz pružanja prve pomoći i štampao brošure sa uputstvom i postupcima za pružanje prve pomoći.

Obuci za pružanje prve pomoći, u skladu sa novim pravilnikom o načinu pružanja prve pomoći, prisustvovalo je 59 radnika. Obuka je organizovana od 18. do 25. marta u termoelektrani „Kostolac B“.
Zaposleni su imali osnovnu i naprednu obuku i ona je obuhvatala četiri modula: mehaničke opasnosti na radnom mestu, hemijske štetnosti na radnom mestu, rad na otvorenom i izloženost štetnim klimatskim uslovima.Novi pravilnik o prvoj pomoći, koji važi na teritoriji cele Srbije, predviđa i načine postupanja u radu sa decom, u oblasti sporta i na administrativnim poslovima. Obuku u kostolačkom ogranku EPS-a činila su tri dela: teorijski, praktični i testiranje. Teorijski i praktični deo obuke, kao i testiranje, obavio je Dom zdravlja „Vizim“ iz Beograda, a rukovodilac kursa je bila dr Marija Tasovac.

 Pravilnik je potpisan od strane dva nadležna ministarstva, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Važno je istaći da poznavanje medicinske pomoći ni na koji način ne sme da utiče na odlaganje pružanja prve pomoći i ona se pruža povređenom i naglo obolelom na radu u skladu sa savremenim metodama  i da je brzo reagovanje u ovakvim situacijama od ključnog značaja.

 Do kraja godine organizovaće se obuke za zaposlene za pružanje prve pomoći i u termoelektrani „Kostolac A“, na kopovima „Drmno“ i „Ćirikovac“, kao i u direkciji ogranka.
 
 Slične vesti

PRISTANIŠTE I IZGRADNJA BLOKA B3 VAŽNI PROJEKTI

30 Apr 2019, 12:47

INDUSTRIJSKO PRISTANIŠTE KOD KOSTOLCA I IZGRADNJA NOVOG BLOKA B3 U TERMOELEKTRANI KOSTOLAC B DVA  SU ZNAČAJNA…

PRIPREME ZA USVAJANJE NOVOG BZR STANDARDA

25 Apr 2019, 11:45

ZAVRŠENA OBUKA ZAPOSLENIH IZ SVIH OGRANAKA EPS-A ZA PRIMENU STANDARDA ISO 45001:2018.


Uprava JP EPS…

VEĆA PROIZVODNJA OTKRIVKE

22 Apr 2019, 13:37

PROIZVODNJA UGLJA OD POČETKA GODINE JE STABILNA, PREDVIDIVA, KONTINUIRANA I U SKLADU SA POTREBAMA TERMOENERGETSKIH KAPACITETA,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSVEČANO OSVEĆENJE NOVE CRKVE SVETE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari, osveštaće u ponedeljak ,17.…

15 Jun 2019, 16:57

PolitikaĐORĐEVIĆ:USKORO IMPLEMENTACIJA…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se…

15 Jun 2019, 13:55

DruštvoIZGRADNJA METROA U BEOGRADU NAJVEĆI…

Potpredsednica Vlade i predsednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog…

15 Jun 2019, 13:49

Kursna lista