OBUKA ZAPOSLENIH ZA PRUŽANJE PRVE POMOĆI U OGRANKU TE-KO KOSTOLAC
   20 May 2019, 11:34    Kostolac    Sat TV    Tatijana Spasojević


OBUKA ZAPOSLENIH ZA PRUŽANJE PRVE POMOĆI U OGRANKU TE-KO KOSTOLAC


Služba za bezbednost i zdravlje na radu ogranka „TE-KO Kostolac“ aktivno primenjuje novi pravilnik o načinu pružanja prve pomoći. Ovaj pravilnik se primenjuje se od 2018. godine. Njime su propisani način pružanja prve pomoći, vrste sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, način i rokovi osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći.Rukovodilac sektora  za Integrisani Sistem menadžmenta ogranka TE Ko, Tijana Perić istakla je da je ogranak u prethodnom periodu organizovao  obuku za zaposlene iz pružanja prve pomoći i štampao brošure sa uputstvom i postupcima za pružanje prve pomoći.

Obuci za pružanje prve pomoći, u skladu sa novim pravilnikom o načinu pružanja prve pomoći, prisustvovalo je 59 radnika. Obuka je organizovana od 18. do 25. marta u termoelektrani „Kostolac B“.
Zaposleni su imali osnovnu i naprednu obuku i ona je obuhvatala četiri modula: mehaničke opasnosti na radnom mestu, hemijske štetnosti na radnom mestu, rad na otvorenom i izloženost štetnim klimatskim uslovima.Novi pravilnik o prvoj pomoći, koji važi na teritoriji cele Srbije, predviđa i načine postupanja u radu sa decom, u oblasti sporta i na administrativnim poslovima. Obuku u kostolačkom ogranku EPS-a činila su tri dela: teorijski, praktični i testiranje. Teorijski i praktični deo obuke, kao i testiranje, obavio je Dom zdravlja „Vizim“ iz Beograda, a rukovodilac kursa je bila dr Marija Tasovac.

 Pravilnik je potpisan od strane dva nadležna ministarstva, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Važno je istaći da poznavanje medicinske pomoći ni na koji način ne sme da utiče na odlaganje pružanja prve pomoći i ona se pruža povređenom i naglo obolelom na radu u skladu sa savremenim metodama  i da je brzo reagovanje u ovakvim situacijama od ključnog značaja.

 Do kraja godine organizovaće se obuke za zaposlene za pružanje prve pomoći i u termoelektrani „Kostolac A“, na kopovima „Drmno“ i „Ćirikovac“, kao i u direkciji ogranka.
 
 Slične vesti

TIMSKI RAD ENERGETIČARA U TERMOELEKTRANI KOSTOLAC A DOPRINOSI DOBRIM REZULTATIMA

15 Aug 2019, 13:59

BLOK 2  KOJI JE SASTAVNI DEO TERMOELEKTRANE  KOSTOLAC  A OVE GODINE JE OSTVARIO ČAK 124 DANA NEPREKIDNOG…

MNOGO POSLA U HRASTOVAČI

28 Jun 2019, 12:34

DO SREDINE GODINE BIĆE U FUNKCIJI NOVA LC 16 LINIJA BUNARA ZA DUBINSKO PREDODVODNJAVANJE ISPRED FRONTA RUDARSKIH RADOVA…

REMONTI POČELI U TERMOELEKTRANI U BLOKU A2 I B1

27 Jun 2019, 11:44

REMONTI  U KOSTOLAČKIM  TERMOELEKTRANAMA STARTOVALI 16. JUNA, A PREDVIĐENO JE DA  TRAJU MESEC DANA

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista