Obuka u okviru projekta "Razvoj romskog preduzetništva"
   7 Jun 2022, 11:40    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Obuka u okviru projekta "Razvoj romskog preduzetništva"

Počela je obuka u okviru projekta „Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja'', u okviru Programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovnih grupa u Srbiji -Inicijativa za inkluziju'' faza 3, koji finansira Nemačka razvojna saradnja, a koji sprovodi GIZ.

U okviru projekta „Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja'', u okviru Programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovnih grupa u Srbiji -Inicijativa za inkluziju'' faza 3, koji finansira Nemačka razvojna saradnja, a koji sprovodi GIZ, počela je obuka za karijerno vođenje i savetovanje. Obuka je počela u Kostolcu 3. juna, dok je drugi dan obuke održan u Požarevcu.

Obuka se organizuje za 30 polaznika, iz Požarevca i Kostolca, koji su prethodno izrazili želju da ovakvu vrstu obuke pohađaju.

Teme koje će biti obuhvaćene su vezane za započinjanje poslovanja i koracima pri otvaranju radnje. Zatim će biti reči o dostupnim izvorima finansiranja, domaćih i stranih.

Važan deo treninga biće i kako se na najbolji način predstaviti poslodavcu da ostave dobar utisak, da iskoriste vlastite potencijale i da pronađu posao: kako napisati propratno pismo, kako  kvalitetno napisati radnu biografiju i kako se obratiti poslodavcu i uspostaviti dobru komunikaciju.

Još jedan bitan deo obuke koji se odnosi na samoefikasnost je bitan i ima za cilj da poboljša veštine i kompetencije korisnika na tržištu rada. Trening pruža aktivan pristup u planiranju karijere i utiče na povećanje motivacije i veština za aktivno traženje posla. Namenjen je osobama koje duže čekaju na posao.

Polaznicima će biti približen koncept preduzetništva, zatim, ukoliko postoji zainteresovansot, biće izrađeni biznis planovi za 10 osoba,  koji će služiti u svrhu konkurisanja za podršku kod međunarodnih i domaćih fondova. Pored navedenog, korisnici odnosno polaznici će imati besplatnu prateću savetodavno - mentorsku podršku u izradi biografije i motivacionog pisma.

Napominjemo da je Grad Požarevac treći put dobio sredstva za realizaciju projekata kroz Program nemačke razvojne saradnje ,,Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji''. Program realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju-GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.Projekat podrazumeva unapređenje položaja marginalizovanih grupa i nacionalnih manjina kroz pomoć u pokretanju sopstvenog posla, zapošljavanju, organizovanju stručnih kurseva i obuka po ličnom izboru, kao i u oblasti starih zanata. Vrednost projekta je 100.000 evra.Slične vesti

Grad odredio akustične zone

24 May 2023, 13:41

Skupština Grada Požarevca donela je Odluku o određivanju akustičkih zona na teritoriji Grada Požarevca kojom su određeni…

Preminuo Slaviša Aleksić, zamenik gradonačelnika Požarevca

6 May 2023, 19:02

Slaviša Aleksić, zamenik gradonačelnika Požarevca iznenada je preminuo.

Osnovnu i srednju školu je završio u Požarevcu.…

Šta je potpisivanje Požarevačkog mira donelo gradu?

21 Nov 2022, 11:16

Potpisivanje Požarevačkog mira početkom 18. veka, Požarevcu je omogućilo da uđe u evropsku i svetsku istoriju. Taj događaj…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPredškolska ustanova Lane iz Kučeva…

Predškolska ustanova ,,Lane’’ iz Kučeva’’ proslavila je 40…

27 May 2023, 17:56

DruštvoDan za nas - motivacija za mlade…

U Kostolcu je održan festival „Dan za nas“, na kojem su učestvovali mladi…

27 May 2023, 13:48

DruštvoKostolac opet iznad republičkog…

U Braničevskom okrugu, prosečna zarada u martu, bez poreza i doprinosa iznosila je 72.914…

27 May 2023, 13:46

Kursna lista