OBRADOVIĆ I MARTINOVIĆ NASTAVILI ŠTRAJK GLAĐU, SVAKO IZ SVOJIH RAZLOGA
   12 May 2020, 12:44        RTS    Tatijana Spasojević


OBRADOVIĆ I MARTINOVIĆ NASTAVILI ŠTRAJK GLAĐU, SVAKO IZ SVOJIH RAZLOGA


Poslanica Sandra Božić iz SNS-a prekinula je štrajk glađu, a njen stranački kolega Aleksandar Martinović još nije doneo takvu odluku i noć je proveo na skupštinskom stepeništu. Štrajk glađu nastavlja i lider Dveri Boško Obradović, koji je do ponoći bio na skupštinskom stepeništu, a noć je proveo u poslaničkim prostorijama.

Posle poziva predsednika Srbije i poslanika koji štrajkuju glađu, okupljene pristalice SNS-a i dela opozicije oko Saveza za Srbiju razišli su se sa platoa ispred Skupštine Srbije gde su pružali podršku štrajkačima, šefu poslaničke grupe SNS-a Aleksandru Martinoviću i njegovoj koleginici Sandri Božić, kao i Bošku Obradoviću.Sandra Božić je rekla da je poslušala molbu Aleksandra Vučića i da prekida štrajk glađu. Dodala je da i pored prekida štrajka, ostaje pri zahtevu da Tužilaštvo, kako kaže, počne da radi svoj posao.
Podsetimo, prvi je štrajk glađu započeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić, ali je od štrajka odustao.Njemu se zatim pridružio lider Dveri Boško Obradović, koji je poručio da je štrajk za njega "malo jači post" i dodao da će ispred Skupštine sedeti svakog dana do ponoći. Rekao je da borba za odlaganje izbora nije gotova i da oni i te kako mogu biti odloženi.Navodi da nema ultimatume, već samo "hrišćanski i demokratski" predlog za drugu stranu, da sednu za pregovarački sto i vide kako da se reši kriza.U štrajk su zatim stupili i poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, zahtevajući da Tužilaštvo reaguje povodom napada na poslanika Marijana Rističevića.Aleksandar Martinović je rekao jutros da je proveo noć ispred Skupštine Srbije sa svojim kolegama.Kaže da nije promenio odluku o prestanku štrajka glađu, jer smatra da treba da sačeka reakciju Tužilaštva na incident koji se dogodio u petak ispred parlamenta, kada su pristalice Dveri i lider tog pokreta Boško Obradović napali poslanika Marijana Rističevića.

   Slične vesti

Sastanak Vlade, sindikata i zaposlenih o stanju u Pošti

6 Dec 2019, 13:01

Stanje u JP „Pošta Srbije“ tema je današnjeg sastanka radne grupe Vlade Srbije s tim preduzećem,…

PROTEST TAKSISTA, BEOGRADU PRETI SAOBRAĆAJNA BLOKADA

30 Sep 2019, 13:22

Udruženja taksista u Beogradu zakazala su protestnu vožnju. Oni će iz četiri pravca krenuti ka centru grada. Najavljuju…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoEPIDEMIJA JENJAVA U BRANIČEVKOM…

IZ ZAVODA ZA  JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC PORUČUJU DA  EPIDEMIJA JENJAVA U BRANIČEVKOM…

27 May 2020, 13:55

DruštvoVulin: Vojna neutralnost je naš…

Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta…

27 May 2020, 13:29

DruštvoMinistar Ljajić: Nadam se da odluka…

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da se nada da odluka Crne…

27 May 2020, 13:27

Kursna lista