Oboreni svi rekordi - više od milion građana učestvuje u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"
   25 Oct 2023, 11:56    Beograd    rts    Elena Marjanović


Oboreni svi rekordi - više od milion građana učestvuje u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"

Broj građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" prešao je brojku od jednog miliona, saopšteno je iz Vlade Srbije. Dodaju da je u novom ciklusu skenirano više od 260 miliona računa, kao i da svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu.


Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, prešao je magičnu brojku od jednog miliona, a, kako navode iz Vlade, kada se tome dodaju i članovi porodice koji skupljaju račune – taj broj je i mnogo veći.


"Od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije Uzmi račun i pobedi, što je neverovatno dobar odziv i govori o izuzetno visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije", ističe se u saopštenju.


Kako se navodi, imajući u vidu da je ovo prvo "digitalno" izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvataju digitalizaciju.


"Iako je drugi krug još uvek u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sad - građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa. Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu", navedeno je u saopštenju.


Iz Vlade Republike Srbije i NALED-a zahvaljuju svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije.


"Uvereni smo da je nagradna igra jedan od najboljih alata za podizanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, važnosti plaćanja poreza i uzimanja fiskalnog računa pri svakoj kupovini", dodaje se u saopštenju.


Preostala još tri izvlačenja za šest stanova


Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže kju-ar kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.


U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu. Izvlačenja se emituju subotom u 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.


Aplikacija Uzmi račun i pobedi, koju su razvili Poreska uprava i Ministarstvo finansija, potpuno je besplatna za korišćenje i može se lako preuzeti preko mobilnog telefona. Od drugog kruga dodatno je unapređen skener računa, pa je tako učešće u nagradnoj igri dodatno olakšano.


"Pozivamo sve građane koji to još uvek nisu učinili, da instaliraju aplikaciju i skeniraju račune – jer tako ne samo da imaju šansu da osvoje stan, već daju važan doprinos zdravoj ekonomiji i društvu. Jer baš kao što kaže dugogodišnji slogan nagradne igre - svi dobijaju kada siva ekonomija gubi", navode iz Vlade.Slične vesti

Nagrada Miloš Crnjanski za Jovanu Dišić

10 Feb 2024, 11:51

Plaketa, medaljon sa likom Miloša Crnjanskog i novčana nagrada za roman vakum autora Jovane dišič 

Prvo mesto u kolektivnoj konkurenciji za PU Lasta iz Golupca nagradnog konkursa Pošte Srbije na temu Pismo Božić Bati

6 Jan 2024, 21:46

Pošta Srbije proglasila je pobednike trećeg nagradnog konkursa „Pismo Božić Bati” namenjen deci uzrasta…

Uručene godišnje nagrade radnicima javnih preduzeća i ustanova

28 Dec 2023, 14:28

Novogodišnji prijem Grada Požarevca okupio je odbornike Skupštine, predstavnike javnih službi, preduzeća i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista