OBNOVA STARE OSNOVNE ŠKOLE ZA  GOLUBAČKE SREDNJOŠKOLCE
   15 Sep 2018, 19:13    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OBNOVA STARE OSNOVNE ŠKOLE ZA GOLUBAČKE SREDNJOŠKOLCE

Otvaranjem odelenja srednje škole prošle godine,Golubac je  prvi put u svojoj istoriji dobio školu za srednje obrazovanje u sastavu Srednje škole  iz Velikog Gradišta.

U Osnovnoj školi ,,Branko Radičević’’u Golupcu svečano je tada otvoreno odelenje sa  18 učenika iz Golupca i ostalih naselja sa područja ove podunavske opštine.


Posle godinu dana rada ovog  odelenja,u opštini Golubac odlučili su da za svoje sadašnje i buduće srednjoškolce rekonstruišu staru školu,u kojoj se  nalazile  službe Javnog komunalnog preduzeća.


Za obnovu i uređenja škole Lokalana samouprava i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Serbije obezbedili su  12 miliona dinara, Radovi su toku i planiraju  da se završe do kraja narednog meseca.
    -Opština Golubac ove godine donela je odluka da uradi jedan skroman prostor za  sadašnje i buduće gimanzijalce,ove školske godine imamo već drugu generaciju,Predhodna generacija prošlu godinu pohađala je nastavu u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević’’ ,pa smo zajedno sa Ministarstvom uložili sredstva za rekonstrukciju postojeće stare zgrade u kojoj će učiti svi oni koji upišu  srednju školu u Golupcu koje je istureno odelenje škole iz Velikog Gradišta.Radovi su u toku i biće završeni do kraja narednog meseca.,naglasio je dr Nebojša Mijović.
 
Opština Golubac je za učenike  iz budžćeta obezbedila sredstva za besplatne udžbenike,putne troškove i troškove jednog obroka
      -Deca koja stanuju i borave van grada Golupca imaju besplata topli obrog u kuhinji u Osnovnoj školi,što smo stvorili povoljne uslove za tu decu da mogu da se lakše osećaju u smislu materijalne pomoći njihovim roditeljima,dodao je predsednik Mijović.


      Vrednost radova je 12 miliona dinara,od kojih su 5,5 miliona dinara od Ministarstva  državne uprave i loklane samouprave Srbije,a ostatak obezbedila je iz budžeta opština Golubac.
     -Ovo su sredstva samo za rekonstrukciju zgrade,a pored toga iz opštinske kase izdvojeno je još nekih dodatnih sredstava za kupovinu opreme i inventara kako bi u ovoj novoj obrazovnoj ustanovi učenici imal sve potrebne uslove za normalno obavljanje nastave.


        Za ovu podunavsku opštinu i njene građane početak rada srednje škole bio je istorijski dan za  njen razvoj  i kada je Golubac  prvi put od svog nastanka,ukazom kneza Miloša proglašena za  varoš još davne 1859.godine.Prvi put,posle 158 godina,Golubac je na svom prostoru dobio   jednu primerenu vrstu srednoškolskog obrazovanja.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Završena druga faza rekonstrukcije Muzeja kulturne istorije

29 Mar 2024, 14:18

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju kulturne istorije u Nemanjinoj…

Radovi na rekonstrukciji "Čikoša" biće završeni do kraja avgusta

28 Feb 2024, 13:12

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca obišao je radove na rekonstrukciji „Čikoša“ u centru…

Naredne godine rekonstrukcija javne rasvete u 25 sela

15 Dec 2021, 12:42

Opština Veliko Gradište će kroz program “Partnerstvo za lokalni razvoj“ koji Ministarstvo za državnu…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista