OBELEŽIĆE SE EKOLOŠKA DEČIJA NEDELJA
   3 Oct 2019, 13:13    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


OBELEŽIĆE SE EKOLOŠKA DEČIJA NEDELJA

EKOLOŠKA DEČIJA NEDELJA OBELEŽIĆE SE NA RAZLIČITIM LOKACIJAMA U POŽAREVCU OD SEDMOG DO DVANAESTOG OKTOBRA U ORGANIZACIJI EKOLOŠKO DRUŠTVO PRIJATELJI ČAČALICE.
Ekološko društvo „Prijatelja Čačalice“ tradicionalno u terminu dečije nedelje održava Ekološku dečiju nedelju. Ekološki naziv nosi zato što je centar obeležavanja Spomen park i ekološki centar Čačalica,  zato što traje nedelju dana a i zato što je program podređen ekologiji i prirodi tako da može mnogo toga  da se nauči. Program počinje  u  ponedeljak 7. oktobra i obuhvata sledeći sadržaj:  Uvod u Dečiju i ekološku nedelju , Eko program Čuvara prirode OŠ „Dositej Obradović“, Svečano otvaranje, Druženje sa decom, a nosioci programa su S. Milisavnjević i I. Perić.
 U utorak, 8.10.2019. godine program će biti posevećen slikanju – crtanju prirode, Čačalice kao eko sredine. Tema je Kad bi šuma hodala. Nosilac  programa je Setlana Pokrajac – Lana. Sledećeg dana je predviđeno predstavaljanje teme Pomozimo drugu da se razvije i uči. Nosioci programa su: G. Mitić, S. Ivković, V. Simonović, J. Turudić i N. Gajić. Jedan dan je namenjen sportu, odnosno, sportskim igrama u prirodi.  Igre se sastoje od pet disciplina, a takmiče se učenici sedmih razreda u kategoriji učenika i učenica, a peta kategorija obuhvata mešoviti sastav takmičara u nadvlačenju konopca. Nosioci programa su S. Milovanović i svi nastavnici fizičkog obrazovanja u osmogodišnjim školama u Požarevcu. U petak će učestvovati deca iz Predškolske ustanove Ljubica Vrebalov.  Predviđene su dve teme: Igre na otvorenoj teretani na Čačalici i Oslikajmo asfalt Čačalice. Subota je predviđena za crani film ili predstavu za decu prvih razreda svih osmogodišnjih škola u Požarevcu . Ulaznica će biti 5 ili 10 praznih limenki.
 
 Slične vesti

ZATVARANJE ULICA ZBOG OBELEŽAVANJA 15. OKTOBRA

14 Oct 2019, 14:49


ZBOG ODRŽAVANJA MANIFESTACIJA POVODOM OBELEŽAVANJA DANA OSLOBOĐENJA U PRVOM I DRUGOM SVETSKOM RATU JKP PARKING SERVIS…

POSTHUMNO KNJIGA MIRE MARKOVIĆ

12 Oct 2019, 15:39

U DOBRNJČEVOJ KUĆI DANAS SE DOGODILA PROMOCIJA KNJIGE MIRjane MARKOVIĆ,  A POTOM JE NA PRIVATNOM POSEDU, U PORODIČNOJ…

ODRŽANE 56. ULIČNE TRKE U POŽAREVCU

11 Oct 2019, 15:34

ODRŽANE SU 56. GRADSKE TRKE U POŽAREVCU KOJE SU BODRENE OD VELIKOG BROJA GRAĐANA, KOJE JE OTVORILA VERA NIKOLIĆ, ČUVENA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata…

21 Oct 2019, 21:18

KulturaSTARI ZANATI U OSNOVNOJ ŠKOLI…

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" NA…

21 Oct 2019, 14:01

DruštvoOKTOBAR MESEC POSVEĆEN SLEPIM…

SAVEZ SLEPIH I SLABOVIDIH  POŽAREVAC OBELEŽEVA NIZOM AKCIJA MESEC OKTOBAR POSVEĆEN SLEPIM…

21 Oct 2019, 13:51

Kursna lista