OBELEŽENA GODIŠNJICA SMRTI SLOBODANA  MILOŠEVIĆA
   11 Mar 2019, 11:44    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


OBELEŽENA GODIŠNJICA SMRTI SLOBODANA MILOŠEVIĆA

U POŽAREVCU JE DANAS OBELEŽENA TRINAESTA GODIŠNJICA SMRTI NEKADAŠNJEG PREDSEDNIKA SR JUGOSLAVIJE I SRBIJE, SLOBODANA MILOŠEVIĆA (1941-2006)


U Požarevcu je danas obeležena trinaesta godišnjica smrti nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.
Vence su položile mnogobrojne delegacije a među njima su i opštinski odbor Socijalista Svilajnac, mesna organizacija boraca Laćarak,kao i mnogobrojni građani, rodbina i prijatelji. Vence na grob položili su počasni predsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, Nikola Šainović koji se ovom prilikom i obratio medijima.
U ime ministra odbrane, Aleksandra Vulina,  venac je položila delegacija stranke. Poštu Miloševiću odali su  požarevački socijalisti i brojni građani. Rano ujutru, na grobu je već bio položen venac od Miloševićeve porodice.Svake godine obeležavanju godišnjice smrti u Požarevcu prisustvuje i Dara Radonjić, veliki poštovalac lika i dela Slobodana Miloševića. Dara dolazi iz Crne Gore, tačnije iz mesta Smokovac kod Podgorice i po njenim rečima Milošević je bio veliki heroj koji se borio za srpski narod. 
Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu 28. juna 2001. godine, po optužnicama za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i BiH. Sahranjen je 18. marta 2006. godine, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, po prethodnom odobrenju tadašnje Skupštine opštine Požarevac.
 
VIDEO JE U PRILOGU!
 Slične vesti

DRUGA PROTESTNA ŠETNJA DANAS U KOSTOLCU U ORGANIZACIJI 1 OD 5 MILIONA

6 Mar 2019, 11:12


U Kostolcu će  danas  biti održana druga protestna šetnja u organizaciji "1 od 5 miliona", u 18 casova. Mesto okupljanja…

Vučić razgovarao sa Borisovim

15 Feb 2019, 13:54

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.   Borisov je nakratko danas…

Počela čistka među naprednjacima u Požarevcu i Kostolcu

11 Jan 2019, 18:52

Kako prenosi portal Danas, Ivan Savić, do pred kraj 2018. godine predsednik Skupšine Gradske opštine Kostolac…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista