OBELEŽEN DAN POŽAREVAČKE GIMNAZIJE
   25 Sep 2018, 13:54    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


OBELEŽEN DAN POŽAREVAČKE GIMNAZIJE

POVODOM 24. SEPTEMBRA KOJI SE OBELEŽAVA KAO DAN GIMNAZIJE U SVEČANOJ SALI ŠKOLE PRIREĐENA JE SVEČANOST UZ  PRIGODAN KULTURNO UMETNIČKI PROGRAM NA KOJOJ SU I DODELJENE ZAHVALNICE ZASLUŽNIM SARADNICIMA U PROTEKLOJ GODINI


24. septembar, uzet je kao podsetnik na dan kada je ukazom kneza Mihaila 1862. godine osnovana Polugimnazija u Požarevcu. Ovaj datum se i danas obeležava kao dan Požarevačke gimnazije.




Tim povodom je u svečanoj sali gimnazije priređena svečanost kojoj su prisutvovali predstavnici lokalne samouprave, direktori svih drugih škola, mnogobrojni saradnici kao i pomoćnik ministra prosvete Vesna Nedeljković.Nakon  školske i studenstke himne Gaudeamus igitur koju su izveli učenici škole,sve prisutne goste pozdravila je najpre direktorka Gimnazije Danijela Žukovski koja se osvrnula na najveće postignute uspehe u čenika u protekloj godini kao na mnogobrojne  projekte u kojima je škola  uzela učešće.

Jedan od projekata koje je Požarevačka gimnazija sprovodila tokom protekle školske godine je „Podsticanje demokratske kulture u školama“. Projekat je realizovan uz podršku Saveta Evrope.

Predsednik skupštine grada Požarevca je u svom obraćanju istakao da je u protekloj godini iz budžeta izdvojeno dosta sredstava za prosvetu a nastavlja se i dalje sa ulaganjem.

"Prošle godine iz gradskog budžeta izdvojeno je osam miliona dinara za zamenu stolarije, dok je sredstvima Ministarstva prosvete urađena fasada. Ove godine sredstvima grada zamenjena je gromobranska instalacija.Rešen je veliki problem prokišnjavanja, pošto je zamenjen celokupni krovni pokrivač na školskoj zgradi ukupne vrednosti šest miliona dinara"-naglasio je Ilić.



Pomoćnik ministra Prosvete, Vesna Nedeljković je izrazila posebno zadovoljstvo što se Požarevačka gimnazija izdvaja po svojim uspesima u jednu od najuspešnih škola u Srbiji.

„Sigurno je velika odgovornost učiti u ustanovi koja nosi tako dugu tradiciju.Ono što sa sigurnošću mogu reći da sa našim precima delimo najbolje i najlepše vrednosti“ -rekla je između ostalog  Vesna Nedeljković.


 
Na svečanosti su dodeljene su i zahvalnice saradnicima za ostvarenu uspešnu saradnju u protekloj školskoj godini.
 



Slične vesti

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



  1. Marija Katalinić
    September 25, 2018 | 18:03:33
    Ponosna sam da sam bila učenica gimnazije - tada se zvala Jovan Šerbanović - prepuna sam emocija i sećanja na divne profesore koji su mi dali solidno obrazovanje u svim segmentima društvenog života. - 13 + 25

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista