OBELEŽAVANJE PRVOG MARTA SVETSKOG DANA CIVILNE ZAŠTITE U GOLUPCU
   28 Feb 2019, 13:44    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OBELEŽAVANJE PRVOG MARTA SVETSKOG DANA CIVILNE ZAŠTITE U GOLUPCU

Povodom prvog  marta  Svetskog  dana civilne zaštite.u Golupcu će se održati svečana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj će se izvršiti analiza dosadašnjih iskustava u organizovanju zaštite spasavanja I dostignuti nivo pripremljenosti svih subjekata iz nadležnosti Lokalne samouprave za reagovanje u vanrednim situacijama.

Obaviće se I prezentacija opreme za jedinicu Civilne zaštite opšte namene Golubac,kao I podela I zaduženje opreme za poverenike I njihove  zamenike Civilne zaštite u naseljenim mestima.Utvrdiće se I  naredni zasaci za ovu godinu. Radiće se na čišćenju vodotokova drugog reda,uređenje protivgradnih stanica,obaveštenja o zabrani spaljivanja na otvorenom prostoru zašta je izdvojeno oko million dinara.


Svetski dan civilne zaštite ustanovljen je 1990. godine, odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO).  Prema međunarodnim standardima, civilna zaštita predstavlja organizovan odgovor države na opasnosti koje ugrožavaju stanovništvo, materijalna dobra i životnu sredinu. Ona predstavlja celovit sistem i najširi oblik organizovanja, pripremanja i učešća stanovništva u humanitarnim aktivnostima i zadacima zaštite i spasavanja.

Uključivanjem lokalnih samouprava u aktivnosti civilne zaštite i formiranjem jedinica opšte namene, ojačani su resursi  za vanredne situacije na teritoriji cele države. Sa novom organizacijom, potpomognuto službama vojske, policije, vatrogasaca i zdravstva, Štab za vanredne situacije je spreman da adekvatno odgovori u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti.


Svest građana o vanrednim situacijama je na visokom nivou, I  poslednjih godina beleži se  porast broja građana koji se dobrovoljno prijavljuju u jedinice civilne zaštite, a potom zahvaljujući dobrim rezultatima rada postaju i članovi specijalnih jedinica.
 Lj.Nastasijević
 Slične vesti

GOLUBAC PROSLAVIO SVOJU SLAVU SPASOVDAN

7 Jun 2019, 23:43

Proslava krsne slave Golupca počela je svečanom jutarnjoj liturgijom koju je služio  protojerej stavrofor sveštenik…

OBELEŽENA SEOSKA SLAVA U NASELJU BRADARAC

21 May 2019, 14:31

Obeležena je seoska slava sveti Jovan u naselju Bradarac. Kroz selo je od manastira Rukumije krenula litija i prolazila…

FUDBALSKI KLUB RUDAR IZ KOSTOLCA OBELEŽIO KRSNU SLAVU

13 May 2019, 13:14

U NEDELJU, 12. MAJA NA STADIONU FUDBALSKOG KLUBA RUDAR OBELEŽENA JE KRSNA SLAVA OVOG KLUBA.

Krsnu slavu Vasilije…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOSVEŠTENA NOVA CRKVA SVETE TROJICE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari,opština Veliko Gradište,…

18 Jun 2019, 20:12

DruštvoSASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA…

SASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA SRB7 I ANIMACIJE TRŽIŠTA U POŽAREVCU ODRŽAĆE SE 25,…

18 Jun 2019, 14:59

KulturaLjubitelji fantastike - upis novih…

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta…

18 Jun 2019, 14:56

Kursna lista