O IZLOŽBI  FOTOGRAFIJA  ALEKSE VUKOMANOVIĆA
   1 Jul 2017, 17:24    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


O IZLOŽBI FOTOGRAFIJA ALEKSE VUKOMANOVIĆA

TOKOM JUNA JE U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI  CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC BILA POSTAVLJENA  PRODAJNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DOKUMENTARNOG ŽANRA POD NAZIVOM: „SILUETE GRADA“ MLADOG FOTOGRAFA ALEKSE VUKOMANOVIĆA 
Ono po čemu je izložba fotografija Siluete grada nesvakidašnja je i sama tema i način na koji su fotografije izložene. Ovaj mladi umetnik posebno je impresioniran siluetama i senkama pa je tako i nastala serija fotografija “ Siluete grada”. 
Aleksa Vukomanović je rođen 1989. god. u Požarevcu u kom još u ranom detinjstvu pokazuje interesovanje ka fotografiji. Diplomirao je na Akademiji umetnosti na katedri fotografije sa desetkom.  Kao član Foto saveza Srbije izlaže svoje radove na izložbama širom Srbije, kasnije i po svetu na preko 100 kolektivnih izložbi. Ovo je bila njegova prva samostalna, prodajna izložba u rodnom gradu Požarevcu. Iza Alekse stoji impresivan rad na mnogobrojnim projektima i veliki broj nagrada.Razgovarali smo sa  talentovanim Aleksom o njegovom radu o fotografiji i o tome šta ga zapravo inspiriše i saznali jako puno zanimljivih detalja.Ono što posebno ohrabruje je i činjenica da Aleksa želi da živi i radi i stvara u svom rodnom gradu i želi da pruži  svoj doprinos u kulturno umetničkom i sociološkom smislu svom gradu.

 
INFO

Iza sebe ima 3 samostalne izložbe:
-Okidač – projekat nastao u saradnji sa rediteljem i dobrim prijateljem Jan Predan Zvonar-om po čijem filmu je serija fotografija dobila naziv; održana u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića na Senjaku, u Beogradu, februar 2015. godine.

-Struktura – plodonosna saradnja sa višom školom za modni dizajn Mod’Art, održana juna 2013. godine u Klubu Krug u Beogradu.

-Bordel – prodajna izložba i promocija kalendara, produkcijski tim Bordel Dj Bar-a, u Beogradu, u klubu Bordel Dj Bar, 2010. god.Od kolektivnih izložbi, izdvajamo:
-28. Republičku omladinsku izložbu fotografija „Čačak 2009“ u kategoriji B, gde osvaja PRVU NAGRADU, Čačak, 2009. godine. -1 st International Exhibition of Photography “Youth Miniature” u Kranju, u Sloveniji gde osvaja FIAP-ovu POHVALU u kategoriji omladinaca, 2009. god. -1. Kružna međunarodna izložba fotografija “Portret 2012” u Zaječaru, Paraćinu i Aleksincu gde u ukupnom plasmanu osvaja ISF NAGRADU i POHVALU SALONA. -59. Republička izložba fotografija „Beograd 2016“, pri Noći muzeja, u Beogradu, 2016. godine -4. Svetski bijenale studentske fotografije Novi Sad, Akademija umetnosti, Novi sad, 2013. godine -12. Međunarodni bijenale umetnosti minijature, Kulturni centar Gornji Milanovac, 2014. godine - 8 th International Biennial Exhibition of Art Photography “Child 2012”, Poznanj, Poljska, 2012. god. - Izložbe studenata Fotografije i Kamere Akademije umetnosti u Beogradu: Ustanova kulture Vuk Stefanović Karadžić, Kuća kralja Petra Prvog, Klub Narodnog pozorišta, Akademija umetnosti...Beograd, za vreme studija od 2011. do 2016.g. 


 Slične vesti

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA - FOTO KOSTOLAC

27 Nov 2018, 10:32

Izložbu fotografija Gradske opština Kostolac, kroz objektiv fotografa Edvarda Šustera možete pogledati od…

Prva sačuvana fotografija iz 1826. godine

28 Sep 2017, 12:35

Prva sačuvana fotografija datira iz 1826. godine, a prikazuje kuću u seocetu San Lup d’Varan na istoku Francuske.

ZABELELE VISIBABE

3 Feb 2017, 17:16

Umesto snega, u Opštini Golubac  zabelele su  visibabe. Vesnik proleća došao je nešto ranije,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeVaša kosa mora da ima pravi tretman

Želite zanosnu kosu za kojom se svi okreću? Onda vaša kosa mora da ima pravi tretman.…

26 Jan 2020, 14:50

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

Kursna lista