O IZLOŽBI  FOTOGRAFIJA  ALEKSE VUKOMANOVIĆA
   1 Jul 2017, 17:24    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


O IZLOŽBI FOTOGRAFIJA ALEKSE VUKOMANOVIĆA

TOKOM JUNA JE U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI  CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC BILA POSTAVLJENA  PRODAJNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DOKUMENTARNOG ŽANRA POD NAZIVOM: „SILUETE GRADA“ MLADOG FOTOGRAFA ALEKSE VUKOMANOVIĆA 
Ono po čemu je izložba fotografija Siluete grada nesvakidašnja je i sama tema i način na koji su fotografije izložene. Ovaj mladi umetnik posebno je impresioniran siluetama i senkama pa je tako i nastala serija fotografija “ Siluete grada”. 
Aleksa Vukomanović je rođen 1989. god. u Požarevcu u kom još u ranom detinjstvu pokazuje interesovanje ka fotografiji. Diplomirao je na Akademiji umetnosti na katedri fotografije sa desetkom.  Kao član Foto saveza Srbije izlaže svoje radove na izložbama širom Srbije, kasnije i po svetu na preko 100 kolektivnih izložbi. Ovo je bila njegova prva samostalna, prodajna izložba u rodnom gradu Požarevcu. Iza Alekse stoji impresivan rad na mnogobrojnim projektima i veliki broj nagrada.Razgovarali smo sa  talentovanim Aleksom o njegovom radu o fotografiji i o tome šta ga zapravo inspiriše i saznali jako puno zanimljivih detalja.Ono što posebno ohrabruje je i činjenica da Aleksa želi da živi i radi i stvara u svom rodnom gradu i želi da pruži  svoj doprinos u kulturno umetničkom i sociološkom smislu svom gradu.

 
INFO

Iza sebe ima 3 samostalne izložbe:
-Okidač – projekat nastao u saradnji sa rediteljem i dobrim prijateljem Jan Predan Zvonar-om po čijem filmu je serija fotografija dobila naziv; održana u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića na Senjaku, u Beogradu, februar 2015. godine.

-Struktura – plodonosna saradnja sa višom školom za modni dizajn Mod’Art, održana juna 2013. godine u Klubu Krug u Beogradu.

-Bordel – prodajna izložba i promocija kalendara, produkcijski tim Bordel Dj Bar-a, u Beogradu, u klubu Bordel Dj Bar, 2010. god.Od kolektivnih izložbi, izdvajamo:
-28. Republičku omladinsku izložbu fotografija „Čačak 2009“ u kategoriji B, gde osvaja PRVU NAGRADU, Čačak, 2009. godine. -1 st International Exhibition of Photography “Youth Miniature” u Kranju, u Sloveniji gde osvaja FIAP-ovu POHVALU u kategoriji omladinaca, 2009. god. -1. Kružna međunarodna izložba fotografija “Portret 2012” u Zaječaru, Paraćinu i Aleksincu gde u ukupnom plasmanu osvaja ISF NAGRADU i POHVALU SALONA. -59. Republička izložba fotografija „Beograd 2016“, pri Noći muzeja, u Beogradu, 2016. godine -4. Svetski bijenale studentske fotografije Novi Sad, Akademija umetnosti, Novi sad, 2013. godine -12. Međunarodni bijenale umetnosti minijature, Kulturni centar Gornji Milanovac, 2014. godine - 8 th International Biennial Exhibition of Art Photography “Child 2012”, Poznanj, Poljska, 2012. god. - Izložbe studenata Fotografije i Kamere Akademije umetnosti u Beogradu: Ustanova kulture Vuk Stefanović Karadžić, Kuća kralja Petra Prvog, Klub Narodnog pozorišta, Akademija umetnosti...Beograd, za vreme studija od 2011. do 2016.g. 


 Slične vesti

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA - FOTO KOSTOLAC

27 Nov 2018, 10:32

Izložbu fotografija Gradske opština Kostolac, kroz objektiv fotografa Edvarda Šustera možete pogledati od…

Prva sačuvana fotografija iz 1826. godine

28 Sep 2017, 12:35

Prva sačuvana fotografija datira iz 1826. godine, a prikazuje kuću u seocetu San Lup d’Varan na istoku Francuske.

ZABELELE VISIBABE

3 Feb 2017, 17:16

Umesto snega, u Opštini Golubac  zabelele su  visibabe. Vesnik proleća došao je nešto ranije,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista