NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU OPŠTINE GOLUBAC
   3 Jan 2019, 23:50    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU OPŠTINE GOLUBAC

Centar za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, opština Golubac i Udruženje "ROM" iz Golupca,  poslednjeg dana odlazeće 2018.godine podeliti su novogodišnje paketiće za  decu romske populacije,socijalno ugroženih porodica I blizance rođenih u 2018.godini.

Paketiće su  pored  prisustnog Deda Mraza kojeg su mnogi mališani prvi put susreli I videli , uručili su Koordinator za Romska pitanja za opštine Veliko Gradište I Golubac Živoslav Simić I  ispred Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac Suzana Pavlović iz Golupca.

Novogodišnjim Paketićima, donacija opštine Golubac, obradovalo se  30-oro dece,među kojima su i četvoro blizanaca   iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad  I socijalno ugroženih članova Udruženja "ROM" iz Golupca .   

  -Po prvi put naš predsednik opštine dr Nebojša Mijović,u saradnji sa Centrum za socijalni rad I društvom ,,Rom’’ iz Golupca organizuje podelu poklon paketića za najugroženiju grupu,odnosno za Rome,za osobe koje imaju posebna primanja,za hraniteljske porodice i ono što je za nas najvažnije I verovatno svetla budućnost Golupca,  za blizance koji su rođeni zadnjih godina,rekao je Živoslav Simić,coordinator za Romska pitanja za opštine Veliko Gradište I Golubac.

          Simić je zatim poželeo da u 2019.godini bude što više davanja I pomoći upravo onoj kategodiji kojoj je najviše potrebna.    
     
          -Mi smo u dogovoru sa predsednikom  dr Nebojšom Mijovićem za 2019.godinu odvojili određena sredstva koja će dobiti baš one porodice kojima je pomoć najviše potrebna. Nećemo kao do sada,da pomoć dajemo kao do sada bilo kome,već ćemo davati onim kategorijama kojima je najviše potrebno,uz saglasnost naše nadležne službe koja je proveriti gde te porodice žive,dali rade,I da li ime je pomoć nepohodna.Danas mo podleili preko 30 paketića za decu sa područja opštine Golubac.Svim našim građanima želimo srećnu novu godinu I puno sreće I radosti,naglasio je Simić.
 
Društvo ,,Rom’’ Veliko Gradište-Golubac počelo je sa radom 2011.godine i danas okuplja oko hiljadu članova . Aktivnosti društva ,,Rom’’ za opštine Veliko Gradište i Golubac u narednom periodu biće veća pažnja na obrazovanju,edukaciji i pružanju pomoći romskim porodicama da  ostvare svoja prava kao i ostali građani Srbije.
Lj.NastasijevićSlične vesti

JUBILEJ KULTURNOG CENTRA I DOČEK SRPSKE NOVE GODINE U VELIKOM GRADIŠTU

12 Jan 2019, 9:45

U organizaciji Kulturnog centra i Ansambla narodnih igara i pesama “Vlastimir Pavlović Carevac“ Veliko Gradište,…

DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE NA ZLATIBORU

9 Jan 2019, 11:59

Za doček pravoslavne Nove godine na Kraljevom trgu na Zlatiboru bićeodržan koncert Jelene Gerbec i Nebojše Vojvodića.

NOVOGODIŠNJA PRIČAONICA

10 Dec 2018, 13:26

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke "Ilija M. Petrović" Požarevac u saradnji sa Vrtićem "Majski cvet" iz…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista