NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU OPŠTINE GOLUBAC
   3 Jan 2019, 23:50    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU OPŠTINE GOLUBAC

Centar za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, opština Golubac i Udruženje "ROM" iz Golupca,  poslednjeg dana odlazeće 2018.godine podeliti su novogodišnje paketiće za  decu romske populacije,socijalno ugroženih porodica I blizance rođenih u 2018.godini.

Paketiće su  pored  prisustnog Deda Mraza kojeg su mnogi mališani prvi put susreli I videli , uručili su Koordinator za Romska pitanja za opštine Veliko Gradište I Golubac Živoslav Simić I  ispred Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac Suzana Pavlović iz Golupca.

Novogodišnjim Paketićima, donacija opštine Golubac, obradovalo se  30-oro dece,među kojima su i četvoro blizanaca   iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad  I socijalno ugroženih članova Udruženja "ROM" iz Golupca .   

  -Po prvi put naš predsednik opštine dr Nebojša Mijović,u saradnji sa Centrum za socijalni rad I društvom ,,Rom’’ iz Golupca organizuje podelu poklon paketića za najugroženiju grupu,odnosno za Rome,za osobe koje imaju posebna primanja,za hraniteljske porodice i ono što je za nas najvažnije I verovatno svetla budućnost Golupca,  za blizance koji su rođeni zadnjih godina,rekao je Živoslav Simić,coordinator za Romska pitanja za opštine Veliko Gradište I Golubac.

          Simić je zatim poželeo da u 2019.godini bude što više davanja I pomoći upravo onoj kategodiji kojoj je najviše potrebna.    
     
          -Mi smo u dogovoru sa predsednikom  dr Nebojšom Mijovićem za 2019.godinu odvojili određena sredstva koja će dobiti baš one porodice kojima je pomoć najviše potrebna. Nećemo kao do sada,da pomoć dajemo kao do sada bilo kome,već ćemo davati onim kategorijama kojima je najviše potrebno,uz saglasnost naše nadležne službe koja je proveriti gde te porodice žive,dali rade,I da li ime je pomoć nepohodna.Danas mo podleili preko 30 paketića za decu sa područja opštine Golubac.Svim našim građanima želimo srećnu novu godinu I puno sreće I radosti,naglasio je Simić.
 
Društvo ,,Rom’’ Veliko Gradište-Golubac počelo je sa radom 2011.godine i danas okuplja oko hiljadu članova . Aktivnosti društva ,,Rom’’ za opštine Veliko Gradište i Golubac u narednom periodu biće veća pažnja na obrazovanju,edukaciji i pružanju pomoći romskim porodicama da  ostvare svoja prava kao i ostali građani Srbije.
Lj.NastasijevićSlične vesti

PROSLAVLJENA SRPSKA NOVA GODINA NA TRGU U POŽAREVCU

14 Jan 2020, 14:27

PROSLAVLJENA JE NOVA GODINA PO JULIJANSKOM KALENDARU KOJA SE SLAVI U SRBIJI, PA TAKO I U POŽAREVCU.

U Požarevcu…

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE UZ GVARDIJU, NOVI ZVUČNI TALAS I HOR ODJEK NA TRGU U POŽAREVCU

11 Jan 2020, 16:04

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE BIĆE ORGANIZOVAN NA GRADSKOM TRGU U POŽAREVCU, A GLAVNI DEO PROGRAMA BIĆE NASTUP NOVOG ZVUČNOG…

U OPŠTINI GOLUBAC PODELJENI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI DECI KORISNIKA SOCIJALNE POMOĆI

3 Jan 2020, 21:54

Opština Golubac za decu do 10 godina iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći i romskih udruženja obezbedila…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeVaša kosa mora da ima pravi tretman

Želite zanosnu kosu za kojom se svi okreću? Onda vaša kosa mora da ima pravi tretman.…

26 Jan 2020, 14:50

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

Kursna lista