NOVOGODIŠNJI KONCERT U KUČEVU
   10 Jan 2017, 14:37    Kučevo    Sat tv    Maja Kostić


NOVOGODIŠNJI KONCERT U KUČEVU

Povodom predstojeće Srpske Nove Godine folklorni Ansmabl Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ Kučevo održaće u petak 13-og januara sa početkom u 19,sati,tradiciononalni Novogodišnji koncert,a kao gosti nastupiće Kulturno umetničko društvo ,,Rusaljka’’ iz Dubojek,pevačka grupa Centra za kulturu,baletski studio ,,New starts’’ i voklani solisti i instrumentalisti Jovana Dejić,Sanja Jovičić i Danijela Predić.

Prvi koncert ansambl je održao pre više od 30 godina. Od tada do danas, kroz ansambl je prošlo preko 300 mladih ljudi. Sa njima je radilo više umetničkih rukovodilaca , ali i najznačajnija srpska koreografska imena.  -Ansambl neguje igru, pesmu i svirku iz svih krajeva Srbije, a okosnicu repertoara čine izvorne igre i igre u koreografiji.

Članovi ansambla učestvovali su na svim značajnijim saborima i smotrama u Srbiji. Više puta su gostovali na manifestacijama i van granica naše zemlje kao što su Austrija, Grčka i Crna Gora i održali na desetine celovečernjih koncerata, kaže direktorka Jasmina Blagojević..
Danas Folklorni ansambl Centra za kulturu Kučevo broji preko 100 članova svrstanih u tri igračka ansambla: izvođački, omladinski i dečiji, zatim orkestar, i solisti pevači i svirači.

Folklorni ansambl Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu, brojnim nagradama i stotinama koncerata, svrstao se među najuspešnije ansamble u opštini Kučevo i okruženju, a širom sveta preneo bogastvo našeg folklora i posebnu pažnju posvećuje najmlađima. Decenijama unazad Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu stvara i neguje kulturni identitet po čemu je opština Kučevo nadaleko prepoznatljiva kao čuvar tradicije i kulturne baštine naroda ovoga kraja. Folklorni ansambl Centra za kulturu svakako je je jedan od stubova na kojima počiva očuvanje folklora, negovanje izvornosti i običaja.                                                                   Slične vesti

Dočekana i pravoslavna Nova godina u Velikom Gradištu

14 Jan 2022, 18:48

Uz raznovrsne poslastice Udruženja žena “Zlatne ruke“ iz Đurakova koje su zasladile događaj i okrepljenje toplim…

U Jablanici sa Božić Batom dočekana srpska Nova godina

14 Jan 2022, 9:52

Nakon serije velikih novogodišnjih koncerata na Kraljevom trgu i početka zimske sezone koja beleži nove rekorde u…

Srećna Srpska nova godina!

14 Jan 2022, 9:33

Građani širom Srbije dočekali su Novu 2022. godinu po julijanskom kalendaru. Zbog pogoršane epidemijske situacije nema organizovanog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaPotražnja za ribom na nivou prošle…

U toku je šestonedeljni Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne…

8 Dec 2022, 11:28

Vremenska prognozaPrognoza za petak, 9. Decembar…

SRBIJA: U petak toplije i promenljivo oblačno sa slabom kišom u…

8 Dec 2022, 11:16

DruštvoOtkrivene stare srpske sorte vinove…

Zahvaljujući istraživanjima u okviru projekta ”Genomska karakterizacija starih sorti…

8 Dec 2022, 9:50

Kursna lista