NOVOGODIŠNJI KONCERT U KUČEVU
   10 Jan 2017, 14:37    Kučevo    Sat tv    Maja Kostić


NOVOGODIŠNJI KONCERT U KUČEVU

Povodom predstojeće Srpske Nove Godine folklorni Ansmabl Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ Kučevo održaće u petak 13-og januara sa početkom u 19,sati,tradiciononalni Novogodišnji koncert,a kao gosti nastupiće Kulturno umetničko društvo ,,Rusaljka’’ iz Dubojek,pevačka grupa Centra za kulturu,baletski studio ,,New starts’’ i voklani solisti i instrumentalisti Jovana Dejić,Sanja Jovičić i Danijela Predić.

Prvi koncert ansambl je održao pre više od 30 godina. Od tada do danas, kroz ansambl je prošlo preko 300 mladih ljudi. Sa njima je radilo više umetničkih rukovodilaca , ali i najznačajnija srpska koreografska imena.  -Ansambl neguje igru, pesmu i svirku iz svih krajeva Srbije, a okosnicu repertoara čine izvorne igre i igre u koreografiji.

Članovi ansambla učestvovali su na svim značajnijim saborima i smotrama u Srbiji. Više puta su gostovali na manifestacijama i van granica naše zemlje kao što su Austrija, Grčka i Crna Gora i održali na desetine celovečernjih koncerata, kaže direktorka Jasmina Blagojević..
Danas Folklorni ansambl Centra za kulturu Kučevo broji preko 100 članova svrstanih u tri igračka ansambla: izvođački, omladinski i dečiji, zatim orkestar, i solisti pevači i svirači.

Folklorni ansambl Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu, brojnim nagradama i stotinama koncerata, svrstao se među najuspešnije ansamble u opštini Kučevo i okruženju, a širom sveta preneo bogastvo našeg folklora i posebnu pažnju posvećuje najmlađima. Decenijama unazad Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu stvara i neguje kulturni identitet po čemu je opština Kučevo nadaleko prepoznatljiva kao čuvar tradicije i kulturne baštine naroda ovoga kraja. Folklorni ansambl Centra za kulturu svakako je je jedan od stubova na kojima počiva očuvanje folklora, negovanje izvornosti i običaja.                                                                   Slične vesti

Srećna Srpska nova godina!

14 Jan 2023, 9:37

Uz vatromet, na trgovima, u krugu porodice, širom zemlje dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru. Na Kosmetu…

Večeras se čeka Srpska nova godina, u ponoć vatromet sa Kule Beograd

13 Jan 2023, 10:10

Širom Srbije građani će večeras uz muziku i vatromet na trgovima ili u svom domu dočekati Pravoslavnu novu godinu.

Šta deca zapravo žele da dobiju od Deda Mraza

2 Jan 2023, 11:02

Iako je Deda Mraz navikao da stvara čuda, čak je i njemu nemoguće da ispuni baš svaku dečju želju. Deca uzrasta od tri do…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaCentar za kulturu u Kučevu uspešno…

Centar za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu u saradnji sa Sportskim savezom,Turističkom…

26 Sep 2023, 14:32

DruštvoDan škole Požarevačke gimnazije

Požarevačka gimnazija zagazila u sedamnaestu deeniju postojanja i rada  Prilika da se…

26 Sep 2023, 14:00

DruštvoDan čistih planina je svaki dan…

Svetski dan čistih planina, već više od 20 godina, obeležava se 26. septembra. Ekološki…

26 Sep 2023, 13:57

Kursna lista