NOVI VLASNIK KOMPANIJA ANĐELKOVIĆ AL PONOVO POKRENULA RAD FABRIKE VODE DUBOKA U NERESNICI
   4 Jun 2018, 18:30    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NOVI VLASNIK KOMPANIJA ANĐELKOVIĆ AL PONOVO POKRENULA RAD FABRIKE VODE DUBOKA U NERESNICI

U naselju Neresnica,u opštini Kučevo puštena je u rad fabrika vode ,,Duboka’’u koju je vlasnik kompanije ,,Anđelković Al’’ uložio oko 120 miliona dinara.Fabriku su pustili u rad, vlasnik Zoran Anđelković i državni sekretar u ministarstvu privrede, Dragan Stevanović.

Pogone fabrike „Duboka“ sadašnji vlasnik je kupio pre godinu dana, ali proizvodnja nije počela dok nisu podignuti nivoi efikasnosti i efektivnosti, kao i kvaliteta i bezbednosti na radu. U fabrici rade tri savremene linije za flaširanje vode, renomiranih italijanskih proizvođača: „Prokomak“, „Sipa“ i „Ferari“. Mineralna voda „Duboka” izvire sa dubine od 282 metra.  Njen izvor se nalazi u selu  Neresnica, u zaseoku Kisela voda, neposredno iznad ušća Bukovske reke u Pek.

U fabrici je trenutno zaposleno 10 radnika, a očekuje se da će ih u narednoj godini biti dvostruko više.
         -Naši zaposleni su utkali u sebe stvaranje trajnih vrednosti za buduće generacije. Do danas su to bile vrednosti za zadovoljenje socijalnih i društvenih potreba, a od danas je naša odgovornost dodatno dobila na težini, jer pričamo o doprinosu zdravlju koji može da ponudi naš brend „Duboka“, Ovakav mineralani sastav vode nema ni jedna druga voda na tržištu Srbije, a značajan je jer doprinosi dobrom zdravstvenom stanju i poboljšanom odvijanju brojnih funkcija gastrostinalnih organa, urinarnih organa kao i samog organizma, rekao je Anđelković.


Biznis planom ove fabrike vode, brenda „Duboka“ predviđeno je da se u narednom periodu  plasira na domaćem i na inostranom tržištu. Sa jednim brojem inostranih kompanija su već potpisani ugovori, a sa novim kupcima se pregovara i nema sumnje da će fabrika raditi punim kapacitetom.  Zadatak vlasnika je da  po otvaranju  fabrika ne nadmaši druge, već sebe. Što se tiče cene, voda” Duboka” pristupačna je svim kategorijama kupaca.  


Po svom tipu i sastavu spada u red kalcijum-bikarbonatnih voda, koje su u Srbiji manje zastupljene. Visok sadržaj kalcijuma, nizak sadržaj natrijuma, prisustvo kalijuma, magnezijuma i ostalih oligo-elemenata, čini da ova voda predstavlja pravi melem za zdravlje. „Duboka“ je voda prijatnog specifičnog ukusa i može se konzumirati u neograničenim količinama.Kapacitet punionice je od 8 do 15 hiljada flaša na sat i zavisi od formata ambalaže.


U  Ministarstvu privrede ovaj projekat smatraju veoma važnim jer ga je realizovao domaći investitor, isključivo sopstvenim sredstvima. Zahvaljujući fabrici vode, meštani Neresnice dobiće kvalitetniji put, obećao je državni sekretar u Ministarstvu privrede,Dragan Stevanović.

      -Kompanija ,,Anđelković Al’’kupila   je objekat, investirala i planirala da proširi investicije. Sve je to radila sa sopstvenim snagama i resursima. Sa druge strane, to nas opominije da nismo dovoljno aktivni da predstavimo sve one naše mehanizme koje imamo i koje vama privrednicima možemo da stavimo na raspolaganje, kako bi svoje poslovne ambicije lakše ostvarivali i dolazili do svojih ciljeva“,dodao je  Stevanović.
        Predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević, naglasio je da je ovo značajna investicija za kučeačku opštinu, ne samo po broju zaposlenih, već i zato što rad ove fabrike privlači i nove investitore i daje im određenu sigurnost.

   -Ja se nadam da je opština Kučevo dorasla zadatku i da se porodica Anđelović oseća kao kod kuće i da smo mi iz opštinske uprave dali sve od sebe da pomognemo u pokretanju ove proizvodnje.Dozvolite mi i da se zahvalim i Draganu Stevanoviću,Ministarstvu privrede i Vladi Republike Srbije na velikoj pomoći opštini Kučevo i kao što vidite koja je počela da se razvija,što mije posebno dragom,a verujem i našim građanima.Čestitam novom vlasniku fabrike,neka je srećno i dugovečno,rekao je predasednik opštine,Novica Janošević.
Povodom puštanje fabrike mineralne voda ,,Duboka’’ u Neresnici Folklorni ansambl  i pevačka ženska grupa Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ iz Kučeva, i Kulturno umetničko društva iz Neresnice i priredili su kulturno umetnički program.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

U RADOŠEVCU POČELA SA RADOM FABRIKA DEČIJE KONFEKCIJE

6 Oct 2019, 15:12

Posle godinu dana  od postavljanja kamena temeljca za izgradnju Fabrike za izradu dečije konfekcije za tržiše…

RADNICI FIJATA U KRAGUJEVCU NA PLAĆENOM ODSUSTVU MESEC I PO DANA

17 Jul 2019, 14:01

U kompaniji "Fijat Krajsler automobili" (FCA) u Kragujevcu sinoć je privremeno prekinuta proizvodnja modela "fijat…

UNION MZ VLASNIK MIP-A

8 Feb 2019, 15:47

PREDUZEĆE IZ POŽAREVCA,  UNION MZ JE POSTALO VLASNIK NEKADAŠNJE MESNE INDUSTRIJE POŽAREVAC. UNION MZ JE FIRMA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista