NOVI TRAKTOR SA PRIKLJUČNIM UREĐAJIMA ZA JKP GOLUBAC
   20 Jun 2019, 13:57    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NOVI TRAKTOR SA PRIKLJUČNIM UREĐAJIMA ZA JKP GOLUBAC

Javno komunalno preduzeće Golubac bogatije je za još jednu radnu mašinu.novi traktor sa priključnim uređajima za zimsku i letnju službu,a sredstva od 20 miliona dinara obezbedila je Opština Golubac.

Iz opštinske kase  pored ove mašine nabavljenune su dve   smećare,mini bager,teretni kamion ,mašina za čišćenje ulica,šetnih staza i trotoara u gradu kao i druge manje za pružanje usluga građanima.

  -Kao što vidite,htelI smo da poboljšamo uslove za rad radnika Komunalnog preduzeća i ovu mašinu koju smo danas dobili,reč je o traktoru sa priključnim uređajima za zimsku i letnju službu i koja će pomoći da se komunalne i druge usluge na održavanju lokalnih puteva podignu na jedan veći nivo. Sredstva za ovaj projekat Opština je izdvojila iz sopstvenih sredstava u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem u iznosu od 20 miliona dinara.Mi smo, pre ovoga,kupili još nekoliko mašina da bi ljudi koji rade u ovom preduizeću mogli da adekvatno obavljaju svoje radne zadatke na pružanju komunalnih usluga našim građanima.Reč je,o jednom Mini bageru,dve smećare,teretnom kamionu i mnoge druge sitne uređaje i opremu za košenje trave i rastinja kao i za održavanje čistoće u Golupcu,naglasio je predsednik Opštine,dr Nebojša Mijović.


Predsednik dr Mijović je dodao, da Komunalno preduzeće imalo  nasleđene dugovi od 120 miliona dinara,ali je sadašnji kolektiv svojim radom i štednjom uspeo da taj dug smanji na  nekih 20 miliona dinara.

   -Komunalno već drugu godinu posluje bez gubitaka, dugove od 120 miliona uspeli smo da smanjimo na nekih 20 miliona dinara,ali se nadam da će u dogledno vreme i ovaj dug sanirati. Očekujem da će to biti već naredne godine kada će ovo preduzeće moći da pozitivno posluje i da mu neće biti potrebna pomoć od Opštine,dodao je dr Mijović.

            Novi traktor marke ,,Deutz-Fahr 6155-6’’ sa priključnim uređajima isporučila je  firma ,,Ratko Tamp’’ iz Sente, koja se bavi proizvodnjom komunalne opreme iz programa za letnju i zimsku službu i koju izvozi i u zemlje Evropske Unije.
-Traktor sa priključnim uređajima za zimsku i letnju službu danas smo isporučili radnicima Javnog komunalnog preduzeća Golubac  koje će im poslužiti za pružanje usluga.Sam trakor  Fahr-Dojče je jačine 140 ks i izuzetne je snage,potencijala i moći,tako da se može na njemu priključiti više uređaja za rad,kaže Lazar  Karanović,menadžer prodaje Firme ,,Ratko Tamp’’ iz Sente.


Kolektiv  komunalnog  Javnog preduzeća u Golupcu  i pored otežanih uslova u privređivanju prošlu godinu završio je bez gubitka.

Osnovna delatnost  je sakupljanje,prečišćavanje i distribucija vode za piće, održavanje čistoće u Golupcu i u ostalim naseljima  kao i održavanje lokalnih puteva.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

ANKETA ZA KORISNIKE KOMUNALNIH USLUGA U OPŠTINI GOLUBAC

10 Aug 2019, 15:38

U periodu od 12.do 31.avgusta, opština Golubac i KJP „Golubac“ će sprovoditi ispitivanje korisnika o…

NOVA MEHANIZACIJA STIGLA U JKP KOMUNALNO

17 Jul 2019, 13:20

U JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE STIGLI SU NOVI MINI SMEĆAR, 2 KIPER VOZILA I NOVA CISTERNA A NOVA MEHANIZACIJA  VREDNA…

NAJAVA IVANDANSKOG VAŠARA U POŽAREVCU

26 Jun 2019, 12:25

U POŽAREVCU ĆE SE ODRŽATI U JULU IVANDANSKI VAŠAR, TRADICIONALNA MANIFESTACIJA KOJA ĆE ZAOKUPITI POŽAREVLJANJE ALI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPOČINJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI…

Iz opštine Veliko Gradište obaveštavaju  učesnike u saobraćaju da…

22 Aug 2019, 23:19

ZabavaU CEREMOŠNJI OTVOREN EKO KAMP…

U strahu od hajduka predvođenih najpoznatijim, Ivanom Babejićem, koji je nosio nadimke „Robin…

22 Aug 2019, 16:54

DruštvoNASTAVLJAJU SE PREGOVORI: KOLIKI…

Nastavljaju se pregovori Socijalno-ekonomskog saveta o minimalnoj ceni rada. Procenjuje se…

22 Aug 2019, 15:38

Kursna lista