NOVI REKORD SEZONE! Ivana Španović je spremna za Evropsko prvenstvo!
   20 Feb 2019, 20:45        blic    Tyler Durden


NOVI REKORD SEZONE! Ivana Španović je spremna za Evropsko prvenstvo!

Ivana Španović je nastavila da obara rekorde pred početak Evropskog prvenstva, koje će se od 1. do 3. marta održati u Glazgovu. Naša najbolja atletičarka je, posle Birmingema, suvereno slavila na nadmetanju u Beogradu, i to skokom udalj od 6,92 metra.

Ivana je na takmičenju u Birmingemu u subotu skočila 6,87 metara, što je bio najbolji rezultat u sezoni. Oduvala je konkurentkinje na Ostrvu, da bi samo četiri dana kasnije dodatno pomerila lestvicu, čime je pokazala da puca od samopouzdanja pred kontinentalni šampionat.

Učešće na "Serbian openu", četvrtom po redu, bila je generalna proba za Španovićevu, ali i za ostale naše učesnike, koji su takođe pokazali da u dobrom raspoloženju jurišaju na dobre rezultate i u Glazgovu.

Što se Ivane tiče, ona nije najbolje ušla u takmičenje u skoku udalj u Beogradu, pošto su joj prva dva skoka bila neuspešna, pa je pred treću seriju bila pod pritiskom da mora da ostvari dobar rezultat kako bi nastavila nadmetanje.

I ne samo da je ostvarila dobar rezultat, već je taj njen treći skok bio rekordni u 2019. godini. Skočila je čak 6,92 metra, što je, ispostavilo se kasnije, bilo dovoljno za novu pobedu, inače drugu zaredom.

I to nije bilo sve od nje, pošto je u nastavku takođe zabeležila dobre rezultate, skočivši 6,90 i 6,84 metra. Na taj način je ubedljivo pobedila ispred naše Milice Gardašević, koja je skočila 6,51 metar, ali i Bugarke Milene Mitkove, čiji je najbolji skok bio okruglo šest metara.

Pobede Terzićeve, Bibića, Jovančevića...

Pored Ivane Španović, dosta uspeha na "Serbian openu" imali su i ostali naši atletičari. Tako je pobedu izvojevala Amela Terzić na trci na 1.500 metara rezultatom 4:20,71 sekunda, dok je u muškoj konkurenciji Elzan Bibić slavio u istoj disciplini istrčavši pomenutu deonicu za 3:43,22 sekunde. U skoku udalj kod muškarac slavio je Strahinja Jovančević skokom od 7,85 metara. Na trci na 60 metara slavila je Milan Tirnanić, dok je kod muškaraca Aleksa Kijanović bio na drugom mestu u istoj disciplini.Slične vesti

SAMO 30 MINUTA PLIVANJA DA POBEDITE DEPRESIJU

13 May 2019, 10:32

Verovatno niste znali da se tokom plivanja odvija proces poznat kao hipokampalna neurogeneza, kada mozak zamenjuje nervne…

PLIVANJE JE NAJBOLJA VEŽBA ZA DUGOVEČNOST

23 Apr 2019, 10:09

Istraživači iz Južne Karoline pratili su 40.547 odraslih osoba starosti od 20 do 90 godina tokom tri decenije i otkrili…

SKUPŠTINA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE U VIMINACIJUMU

18 Apr 2019, 14:30

U ARHEOLOŠKOM PARKU VIMINACIJUM ODRŽANA JE SKUPŠTINA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE.
Četvrta redovna sednica…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPRIHVATILIŠTE ZA SVE ŽIVOTINJE

AZIL GRADA POŽAREVCA JE AKTIVAN NA TERENU, U POŽAREVCU I KOSTOLCU SVIM RADNIM DANIMA JE MOGUĆE…

24 May 2019, 14:07

Društvo7. SAVETOVANJE NA TEMU UPRAVLJANJE…

SEKTOR ZA  VANREDNE SITUCIJE, VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA I SPASILAČKA…

24 May 2019, 13:36

PolitikaNATO mobilni timovi završavaju…

NATO mobilni timovi iz Komande združenih snaga u Napulju i iz Vazduhoplovne komande u Ramštajnu…

24 May 2019, 12:06

Kursna lista