Novi programi za akreditaciju i master programi u VTŠSS odnosno PIN
   18 Feb 2021, 11:06    Požarevac    SATTV    Marija Topalović


Novi programi za akreditaciju i master programi u VTŠSS odnosno PIN

Visoko tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu je tokom prošle godine promenila naziv u Primenjene inženjerske nauke koji sada spada u akademiju tehničkih strukovnih studija u Beogradu gde je danas počeo letnji semestar u 2020./2021. školskoj godini. U toku su određeni planovi koji će biti sprovedeni u skladu sa epidemijskom situacijom.



Zbog epidemijskih mera, škola je u određenom zaostatku za gradivom ali to nije predstavljalo problem jer škola poseduje dosta pisanog materijala tako da studenti mogu da se edukuju, takođe škola je organizovala i „on lajn“ nastavu i konsultacije sa studentima u proteklom periodu.
Ukoliko bude dodatnih promena zbog epidemijkih mera, studenti će blagovremeno biti obavešteni.

Dodatnih aktivnosti u februaru kao što je „Dan etno pića i sireva braničevskog okruga“ zboj epidemijskih mera neće biti. Biće odloženo ili za leto ili za narednu godinu.

Inženjerski posao je jako odgovoran a posebno poljoprivreda i jako je zahtevna ali je jedan činjenica da za poljoprivredu i radnike u poljoprivredi uvek ima posla, istakao je dr Đulaković .
Zaštita životne sredine je iteresantna ali je bilo stagniranja upisa iz nepoznatog razloga, obzirom da je na drugim visokoškolskim ustanovama ovaj smer uvek prepunjen i traži se mesto više.

Smer Zaštita životne sredine je budućnost jer studenti uče o zaštiti vode, zemljišta i vazduha koji su nam preko potrebni radi poboljšanja kvaliteta života. Mašinstvo je takođe interesantno zbog termoelektrana i kopova „Kostolac“ koji imaju i mašinsku proizvodnju takođe je interesantna i elektro struka zbog energetike kao i računarske tehnike bez kojih se danas ne može.

Studenti koji budu obuhvaćeni dualnim obrazovanjem će imati veću sigurnost za traženje posla u preduzećima u kojima budu obavljali praksu.

Pored akreditacije ustanove odnosno Akademije koja je u završnici u narednom periodu se radi i na novim programima za akreditaciju gde će se uvrstiti i master programi.
                                 



Slične vesti

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista