Novi programi za akreditaciju i master programi u VTŠSS odnosno PIN
   18 Feb 2021, 11:06    Požarevac    SATTV    Marija Topalović


Novi programi za akreditaciju i master programi u VTŠSS odnosno PIN

Visoko tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu je tokom prošle godine promenila naziv u Primenjene inženjerske nauke koji sada spada u akademiju tehničkih strukovnih studija u Beogradu gde je danas počeo letnji semestar u 2020./2021. školskoj godini. U toku su određeni planovi koji će biti sprovedeni u skladu sa epidemijskom situacijom.Zbog epidemijskih mera, škola je u određenom zaostatku za gradivom ali to nije predstavljalo problem jer škola poseduje dosta pisanog materijala tako da studenti mogu da se edukuju, takođe škola je organizovala i „on lajn“ nastavu i konsultacije sa studentima u proteklom periodu.
Ukoliko bude dodatnih promena zbog epidemijkih mera, studenti će blagovremeno biti obavešteni.

Dodatnih aktivnosti u februaru kao što je „Dan etno pića i sireva braničevskog okruga“ zboj epidemijskih mera neće biti. Biće odloženo ili za leto ili za narednu godinu.

Inženjerski posao je jako odgovoran a posebno poljoprivreda i jako je zahtevna ali je jedan činjenica da za poljoprivredu i radnike u poljoprivredi uvek ima posla, istakao je dr Đulaković .
Zaštita životne sredine je iteresantna ali je bilo stagniranja upisa iz nepoznatog razloga, obzirom da je na drugim visokoškolskim ustanovama ovaj smer uvek prepunjen i traži se mesto više.

Smer Zaštita životne sredine je budućnost jer studenti uče o zaštiti vode, zemljišta i vazduha koji su nam preko potrebni radi poboljšanja kvaliteta života. Mašinstvo je takođe interesantno zbog termoelektrana i kopova „Kostolac“ koji imaju i mašinsku proizvodnju takođe je interesantna i elektro struka zbog energetike kao i računarske tehnike bez kojih se danas ne može.

Studenti koji budu obuhvaćeni dualnim obrazovanjem će imati veću sigurnost za traženje posla u preduzećima u kojima budu obavljali praksu.

Pored akreditacije ustanove odnosno Akademije koja je u završnici u narednom periodu se radi i na novim programima za akreditaciju gde će se uvrstiti i master programi.
                                 Slične vesti

U toku je probni zavšni ispit za osnovce

9 Apr 2021, 13:48

Probni završni ispit za osnovce u svim osnovnim školama je u toku. Cilj organizovanja probnog završnog…

Ružić: Digitalizacija olakšala upis prvaka; Manja zaiteresovanost studenata za vakcinaciju Podeli Tvituj Pošalji

2 Apr 2021, 12:27

EOGRAD - Za upis đaka u prvi razred osnovnih škola do sada se već prijavilo 14 odsto roditelja od ukupno 66.864 budućih…

Jedna od najstarijih skola u Srbiji odlikovana zlatnom medaljom

30 Mar 2021, 14:38

Povodom primirja u Prvom svetskom ratu i Dana državnosti-Sretenja 11. novembra 2020. godine između ostalih zaslužnih građana…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaPregazio petogodišnjaka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu  uhapsili su S. M. (1997),…

11 Apr 2021, 22:38

SportSIM Karavan radosti i prijateljstva…

Opštinska runda takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM) danas održana…

10 Apr 2021, 20:05

DruštvoPodeljene sadnice belog jasena…

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog…

10 Apr 2021, 15:31

Kursna lista