NOVE STIPENDIJE ZA MLADE KADROVE
   14 Feb 2018, 20:22    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NOVE STIPENDIJE ZA MLADE KADROVE

Scaron;estoro studenata,od kojih su dva polaznika master  i četiri na osnovnim akademskim studijama koji su ispunili uslove Konkursa za dodelu stipendija sa područja opštine Velike Gradište za školsku 2017/2018. i predsednik opštine Dragan Milić,potpisali su ugovore o stipendiranju za vreme trajanja redovne nastave koja je propisana za sticanje odagovarajućeg stepena obrazovanja,u mesečnom iznosu od 10 hiljada dinara.


Prijemu su prisustvovale i Sanja Stojadinović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor, i Vesna Milanović, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu.
           Čestitavši prisutnim studentima i roditeljima,predsednik opštine Dragan Milić je stipendistima poželeo da budu dobri studenti i da opravdaju očekivanja dok će im opština i ubuduće izaći u susret kada im to bude potrebno.


                 -Zadovoljstvo mi je da potpišem novih šest ugovora. Ovo je drugi put ove školske godine i treba da znate da opština čini dosta napora što se tiče obrazovanja, da smo uložili sredstva u školu u Srednjevu, u uređenje škole, nabavku pametnih tabli, nabavku učila, uređenje prostra u osnovnu školu u Velikom Gradištu – uređenje hola, sada se završavaju mokri čvorovi i u Srednjoj školi se sređuje fasada. Nagrađujemo učenike za osvojena prva mesta u Republici, deca dobijaju vaučere za lap-top, računare itd. i to ćemo da nastavimo i dalje. Što se tiče studenata, pored besplatnog prevoza jednom mesečno, dodeljujemo i stipendije kojih je do sada bilo 27, sa ovima će biti 33, dok je dodeljeni iznos 10 hiljada dinara mesečno. Voleo bih da se svi ovde vratite i radite, a ako se opredelite da odete da ne zaboravite ovu opštinu i sredinu odakle potičete. Želim vam da budete dobri studenti i dobri ljudi.“, rekao je predsednik opštine, Dragan Milić, prisutnim studentima i roditeljima.

 
          Studenti koji su ostvarili stipendije iz budžeta opštine Veliko Gradište i potpisani ugovore izjavili su da su da im ova sredstva  mnogo znače za njih i njihove porodice  i posle završenih studija želi da ostane i rade u ovoj sredini.

              Milan Miloradović stdent  Više tehničke škole u Požarevcu  koji je potpisao  ugovor o stipendiranju u ime svoje sestre Ivane, studentu prve godine master studija na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, program Zaštita životne sredine u poljoprivredi,kaže da će joj ova stipendija mnogo značiti za  hranu i plaćanja boravka u studenskom domu.On se i zahvalio predsedniku opštine Draganu Miliću na brizi  i školovanju mladih  kadrova potrebnih za razvoj ovog kraja.

          -Ova sredstva koje sam dobila na ime stipendije značiće mi mnogo i upotrebiću ih na neke stvare koje su meni bitne u daljem školovanju. Želja mi je da budem diplomirani ekonomista i po završetku studija da ostanem i radim u opštini Veliko Gradište, naglasila je Mihaela Dimitrijević  iz Ostrova, student prve godine Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu, program Primenjena ekonomija i finansije.
 
Jovan  Cvijetinović iz Velikog Gradišta, student prve godine master studija na Geografskom fakultetu u Beogradu, program Prostorno planiranje kaže da  mu je ova stipendija dobro došla za dalje studiranje i želja da posle završetka ostane i radi u svoj struci u svome gradu.
 
 
Stipendije su dodeljene na osnovu drugog Konkursa za dodelu stipendija studentima za školsku 2017/2018 godinu, za dva studenta na master studijama i 5 redovnih studenata iz osetljivih društvenih grupa, a na konkurs se prijavilo ukupno šestoro studenata, dva polaznika master i četri polaznika snovnih akademskih studija. Sredstva za spovođenje Odluke obezbeđena su budžetom opštine Veliko Gradište za 2018. godinu.

Stipendije opštine Veliko Gradište za školsku 2017-2018. godinu, dodeljene su studentima:
1.Ivani Miloradović  iz Kisiljeva – studentu prve godine master studija na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, program Zaštita životne sredine u poljoprivredi
2.Jovanu Cvijetinović iz Velikog Gradišta, studentu prve godine master studija na Geografskom fakultetu u Beogradu, program Prostorno planiranje
3.Stefanu Danilovu  iz Zatonja, studentu treće godine Geografskog fakulteta u Beogradu, program Turizmologija, sa 90,00 bodova
4.Jeleni Grujić  iz Topolovnika, studentu treće godine Filološkog fakulteta u Beogradu, program Srpska književnost i jezik sa komparatistikom, sa 78,49 bodova
5.Borku Mihajloviću  iz Carevca, studentu prve godine Poljoprivrednog fakulteta, sa 70,00 bodova
6.Mihaeli Dimitrijević  iz Ostrova, studentu prve godine Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu, program Primenjena ekonomija i finansije, sa 67,77 bodova.
 
Po završetku studija stipendisti su dužni da prihvate zapošljavanje na području opštine Veliko Gradište, ukoliko postoji slobodno radno mesto,  i da na radnom mestu provedu onoliko godina koliko su koristili stipendiju od strane ove Lokalne samouprave.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Studenti iz Srbije osvojili treće mesto na prestižnom evropskom takmičenju

15 Jul 2024, 11:54

Četiri najbolja studenta iz Srbije, sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, osvojila…

Prvo mesto za studente FON-a na svetskom takmičenju u Vilnjusu

27 Nov 2023, 9:14

Studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju društveno-odgovornih…

Međunarodni dan studenata, sećanje na studente koje su ubili nacisti 1939. godine

17 Nov 2023, 9:43

Sajmovima prakse, sportskim takmičenjima i akademijom do kraja novembra, akademci obeležavaju Međunarodni dan studenata.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista