NOVČANA POMOĆ I AUTOSEDIŠTA ZA NOVOROĐENE BEBE
   17 May 2019, 19:04    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NOVČANA POMOĆ I AUTOSEDIŠTA ZA NOVOROĐENE BEBE


Predsednik opštine Dragan Milić je, sa svojim zamenikom, Slađanom  Markovićem, direktorkom Centra za socijalni rad, Nedom Brajković, i direktorkom Javnog komunalnog preduzeća “Dunav“, Ljubicom Mitić, 

prisustnim roditeljima novorođenih beba koja su u prethodna dva i po meseca  ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti podelio je autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i rešenja o dodeli jednokratne novčane naknade.

   Predsednik Milić rekao je da  su rravo na naknadu za navedeni period ostvarile su 23 porodice, od čega i 11 nezaposlenih majki. Opština i ove porodice bogatije su za 23 bebe, devet dečaka i četrnaest devojčica od kojih su dvoje blizanci, a šestoro roditelja je dobilo prvo dete, dvanaest drugo, troje treće, jedna porodica četvrto i jedna sedmo dete.

            -Želim da pozdravim roditelje i decu u svoje ime i čitavog tima koji je ovde prisutan. Čestitam vam na nečem najlepšem što ste vi, ali i ova opština dobili, a to su bebe. Moram da iznesem zanimljiv podatak da je 2017. godine rođeno 105, a 2018. godine 111 beba. Očekujemo da se u ovoj godini rodi preko 120 dece ako se tako nastavi. Mi smo to ovim merama i želeli i zacrtali, istakao  je Milić i podsetio na naknade koje obezbeđuje opština za pomoć porodici, vantelesnu oplodnju, besplatne usluge predškolske ustanove, poklon prvom rođenom detetu u novoj godini, paket za đake prvake, nabavku udžbenika za treće i svako naredno dete, nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja i nagradu za najbolje studente i druge.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta dodeljuju se za prvo dete u izsnosu od 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara, dok nezaposlene majke dobijaju dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Roditeljima je obezbeđeno i auto-sedište za bebe, a od JKP “Dunav“ su dobili karte za besplatan parking za godinu dana.

          -Sredstva su danas prebačena i tokom nedelje ćete ih imati na vašem računu. Cilj nam je i želja da se u narednom periodu ovaj broj poveća bar za pet beba, želim da budu zdravi i oni i vi, a za sve što vam je još potrebno možete se obratiti meni i mojim saradnicima“, dodao je Milić

            Ovu odluku  I pružanje novčane  pomoći od strane Lokalne samouprave  u cilju povećanja nataliteta podržavaju I porodice koje su imale prinovu u proteklih dva ipo meseca.
           -Dobila sam prvo muško dete,ako Bog da radićemo I na proširenju I zahvaljujemo se Opštini Veliko Gradište na ovim poiklonima,jer svaka pomoć je dobro došla,kaže majka Tijana MIsić iz Velikog Gradišta.

            Njena sugrađanka Snežana Radovanović dobila je drugu prinovu,kaže da će sa ovim  definitivno prestati I zahvaljuje se predsedniku Opštine Draganu Miliću na uručenim poklonima.

             Pravo na pomoć ostvaruje se preko Opštinske uprave opštine Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

Lj.NastasijevićSlične vesti

NAGRADE ZA ISTAKNUTE PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE

9 Nov 2019, 16:59

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik opštine Dragan…

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ I AUTOSEDIŠTA ZA NOVOROĐENE BEBE

27 Aug 2019, 16:42

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je danas roditelje novorođenih beba u prethodnom…

NAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA KAO I SPORTSKE EKIPE I NAJBOLJI STUDENTI

22 Jun 2019, 23:23

Ove godine, među najboljima su 41 dobitnik diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro đaka generacije, i 39 učenika…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaVUČIĆ SA GENERALNIM TUŽIOCEM RUSKE…

Saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti pravosuđa beleži uzlazni trend, rečeno je na…

15 Nov 2019, 14:51

DruštvoJAVNA RASPRAVA O PROMENI STATUTA…

U opštini Golubac u toku je javna rasprava na osnovu Odluke o promeni Statuta opštine…

15 Nov 2019, 14:35

DruštvoU POŽAREVCU UHAPŠEN MLADIĆ ZBOG…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su S. M. (1987) iz…

15 Nov 2019, 14:34

Kursna lista