NOVČANA POMOĆ I AUTOSEDIŠTA  ZA NOVOROĐENE BEBE
   1 Mar 2018, 8:24    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NOVČANA POMOĆ I AUTOSEDIŠTA ZA NOVOROĐENE BEBE

Predsednik opštine Dragan Milić je, sa svojim zamenikom, Slađanom  Markovićem, direktorkom Centra za socijalni rad, Nedom Brajković, i direktorkom Javnog komunalnog preduzeća “Dunav“, Ljubicom Mitić,prisutnim roditeljima podelio autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i rešenja o dodeli jednokratne novčane naknade.

Ovo pravo ostvarilo je 20 porodica koje su imale prinove u protekla dva meseca ove godine. Opština Veliko Gradište u cilju zaustavljanja pada nataliteta sprovodi svoju odluku iz 2011.godine o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana i pravo na naknadu za novorođeno dete.

    
       -Čestitam vam što ste dobili ono najlepše u životu, prinovu. Raduje me što imamo rođeno prvo, drugo, treće, četvrto pa i peto dete. Opština će, kao i do sada, da pomogne koliko može. Želim vam da ste živi i zdravi i da negujete svoje bebe.Opština dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, i treće i naredno po 25.000 dinara. Pored toga, sve nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara. Uz novčane naknade, roditeljima sleduje i autosedišta za bebe kako bi bile bezbedne u saobraćaju, a JKP “Dunav Veliko Gradište“ im daruje besplatan parking koji će koristiti do prvog rođendana deteta,rekao je Dragan Milić.


              Inače, opština pomaže porodice i kroz pomoć školskoj deci tako što je za osnovce koji ispunjavaju uslove obezbedila besplatan doručak, srednjoškolcima autobusku kartu do škole, a studentima je omogućeno da jednom mesečno besplatno dođu kući i vrate se u mesto studiranja.  Pored ovoga, lokalna samouprava poklanja vredne nagrade najboljim učenicima na republičkim školskim takmičenjima.

               Pomoć je, ovom prilikom, primilo osmoro roditelja za prvo, sedmoro za drugo, po dvoje za treće i četvrto i jedno za peto dete dok je trinaest porodilja dobilo i naknadu za nezaposlene majke, a opština je u prethodna dva meseca postala bogatija za deset devojčica i isto toliko dečaka.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

Za jedne praksa za druge putokaz za život - kako mladi pomažu deci bez roditeljskog staranja

27 Feb 2024, 9:58

Najvažnije je da se deci bez roditeljskog staranja omogući da se obrazuju, lakše zapošljavaju i integrišu…

Deci sportistima mora redovno da se radi EKG, lekari ih testiraju i u školama

22 Feb 2024, 12:49

Trinaestogodišnji dečak iz Novog Pazara nedavno se srušio tokom treninga zbog jedne neprepoznate bolesti,…

Rekordno mali broj usvojene dece - ko (ni)je podoban da bude usvojitelj

10 Feb 2024, 10:13

U Srbiji trenutno 306 dece čeka na usvajanje. Potencijalnih usvojitelja, tj. onih koji žele da usvoje dete, ima duplo više.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Požarevcu od početka godine…

Na području Policijske uprave Požarevac od početka godine registrovana su čak 129 požara,…

28 Feb 2024, 17:18

Vremenska prognozaPrognoza za četvrtak, 29. Februar…

SRBIJA: U četvrtak toplo i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.…

28 Feb 2024, 13:45

DruštvoRadovi na rekonstrukciji "Čikoša"…

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca obišao je radove na rekonstrukciji „Čikoša“…

28 Feb 2024, 13:12

Kursna lista