Novak nadjačao Del Potra
   18 May 2019, 11:45        sportske.net    Tyler Durden


Novak nadjačao Del Potra

Fantastična borba, Novak spasio dve meč-lopte i prošao u polufinale!

Novak Đoković je u polufinalu Rima.

Srpski teniser je nakon velike drame stigao do pretposlednjeg koraka na ovom turniru, spasio je dve meč-lopte na impresivan način i dokazao da je trenutno najbolji igrač sveta. Nakon velike borbe, Del Potro je morao da položi oružje - 6:4, 6:7 (6) i 4:6.

Jako neizvesno od samog starta, Novak je imao dve brejk lopte koje nije iskoristio u četvrtom gemu, ponovo je imao jednu dva gema kasnije, a onda je Del Potro bio taj koji je iskoristio svoju šansu na servis Novaka Đokovića i u sedmom gemu je napravio brejk.
Srpski teniser jednostavno nije koristio svoje šanse u prvom setu, propustio je još tri brejk lopte do kraja ovog dela igre, pa je Argentinac bio taj koji je poveo u setovima.

U nastavku je Del Potro pustio ruku, bilo je perioda kada je grešio, ali i kada je pogađao nemoguće vinere. Ipak, na drugoj strani je imao verovatno najboljeg defanzivca na svetu, Novaka Đokovića. Srpski teniser je stigao do 5:2, ali je u ključnom momentu izgubio gem na svoj servis zbog par grešaka koje je napravio, Argentinac se vratio u igru.

Ubrzo je bilo 5:5, Novaku je bilo potrebno da vrati samopouzdanje dobrim servis-gemom što je i uradio, a onda jedan od gemova gde smo videli atomski tenis, par dugih poena i na žalost Novakovih navijača - 6:6.

Taj-brejk je odlučio pobednika seta, počelo je sa dva mini-brejka, a onda su teniseri do promene strane osvojili sve poene na svoj servis. Delpo je nakon toga nastavio u istom ritmu, a Novak nije, pa je ubrzo bilo 3:5. Propustio je prvu meč loptu na svoj servis, a onda je Novak drop-šotom spasio i drugu meč loptu!

Došao je i do set lopte, odmah  je iskoristio i uveo je meč u odlučujući set. Del Potro je imao problem i sa žuljevima, pa je Novak bio apsolutni favorit za osvajanje ovog meča.

U nastavku šanse za Del Potra u prvim gemovima, a onda je Novak krenuo jako i svim silama. Nakon što je spasio dve brejk-lopte, iskoristio je šansu na servis Delpa pa je poveo sa 4:2, do kraja meča samo je koristio servis, držao visok nivo igre i priveo meč kraju za veliku pobedu nad velikim rivalom.

U polufinalu će jgrati protiv Dijega Švarcmana.



Slične vesti

Aikido klub Pinkum u Velikom Gradištu uči mlade borilačkim veštinama za samoodbranu

25 Dec 2023, 22:29

Aikido klub ,,Pinkum’’ iz Velikog Gradišta formiran je 2000.godine I od tada pa do danas uspešno…

Nagrađeni najbolji sportisti Požarevca

22 Dec 2023, 13:36

U svečanoj sali dodeljene su nagrade najboljim sportisima Požarevca u organizaciji Sportskog saveza grada Požarevca i lista…

U Velikom Gradištu potpisani ugovori za finansiranje Programa sportskih organizacija

18 Dec 2023, 13:56

Predsednik privremenog organa opštine Veliko Gradište Dragan Milić potpisao je ugovore za dodelu sredstava…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDva nova leka za multipla sklerozu…

Na novoj listi lekova koji se izdaju o trošku države i koju je nedavno usvojila Vlada…

18 Mar 2024, 12:31

EkonomijaPolaganje kamena temeljca nove…

Za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE "Šoji Srbija" vrednosti…

18 Mar 2024, 12:29

DruštvoPrevencija i rana dijagnostika…

Mart je mesec posvećen borbi protiv maligniteta. Rak pluća, rak dojke i rak debelog creva…

18 Mar 2024, 12:03

Kursna lista